Hoe slicers te maken in Microsoft Excel

Inhoudsopgave:

Hoe slicers te maken in Microsoft Excel
Hoe slicers te maken in Microsoft Excel
Anonim

Klik op het tabblad "Invoegen" in het gedeelte "Filters" op "Slicer" om een ​​slicer toe te voegen.

Kies Slicer op het tabblad Invoegen

Je ziet een venster "Snijders invoegen" met de velden van je tabel. Kies hier de velden die u wilt filteren met een slicer en klik vervolgens op "OK" onderaan.

Afbeelding

Excel voegt een slicer toe voor elk geselecteerd veld. Om te beginnen met het filteren van uw gegevens, selecteert u een optie in een van deze slicers en de gegevens in uw tabel worden dienovereenkomstig aangepast.

Filter gegevens met slicers in Excel

Om het filter van een slicer opnieuw in te stellen, klikt u in de rechterbovenhoek van die slicer op de optie "Filter wissen".

Selecteer Filter wissen in de rechterbovenhoek van een slicer

En dat is het.

Een slicer aanpassen in Microsoft Excel

Snijders kunnen worden aangepast om een ​​bepaalde kleur of maat te gebruiken. Je kunt slicers ook slepen en neerzetten om ze waar je maar wilt op je scherm te plaatsen.

Om toegang te krijgen tot de personalisatie-opties van uw slicer, kiest u eerst een slicer in uw spreadsheet. Klik vervolgens in het Excel-lint bovenaan op het tabblad "Slicer" om toegang te krijgen tot alle aanpassingsopties.

Open het tabblad Slicer

Je zult nu verschillende opties vinden om het uiterlijk van je slicers in je spreadsheet te wijzigen. Als u bijvoorbeeld de kleur van uw slicer wilt wijzigen, kunt u een nieuw kleurenschema kiezen in het gedeelte "Slicerstijlen".

Kies een kleur uit Slicer-stijlen

Op dezelfde manier kun je de vakken "Hoogte" en "Breedte" bovenaan gebruiken om het formaat van je slicer te wijzigen. Een andere manier om het formaat van een slicer te wijzigen, is door erop te klikken en vervolgens de puntpictogrammen te slepen.

Sleep de hoeken om het formaat van de slicer te wijzigen

Als je je slicers hebt aangepast, vergeet dan niet om je spreadsheet op te slaan om je wijzigingen te bewaren. En je bent helemaal klaar.

Terwijl je toch bezig bent, bekijk dan andere manieren om gegevens in Excel te sorteren en te filteren. Misschien vindt u deze nuttig voor uw spreadsheettaken.

Populair onderwerp