Hoe een smartwatch u kan helpen trainen voor een 5K

Inhoudsopgave:

Hoe een smartwatch u kan helpen trainen voor een 5K
Hoe een smartwatch u kan helpen trainen voor een 5K
Anonim

Het belangrijkste van het Couch to 5K-programma is dat het je gemakkelijker maakt. Je begint langzaam en hebt voldoende rustdagen. Dit is essentieel om blessures te voorkomen en niet ontmoedigd te raken. C25K is ook gericht op tijd in plaats van afstand. Dat maakt het net zo gemakkelijk om op een loopband te doen als buiten.

Een smartwatch is je vriend

Er zijn een paar manieren waarop u het Couch to 5K-programma kunt gebruiken. Op het meest basale niveau kunt u het trainingsschema afdrukken en een eenvoudige timer gebruiken terwijl u rent. We kunnen echter beter dan dat. Hoe makkelijker je het maakt, hoe groter de kans dat je het volhoudt.

De beste smartwatches van 2022

Dit was belangrijk voor mij toen ik begon met hardlopen, dus ik investeerde in een smartwatch. Gelukkig zijn er Couch to 5K-apps beschikbaar voor de Apple Watch, Wear OS-horloges, Samsung-horloges en Fitbit. Het hebben van een app om je pols maakt de training veel, veel gemakkelijker.

C25K-app op Apple Watch

De horloge-app regelt alle timers voor je. Het enige dat u hoeft te doen, is de week en de dag van het programma dat u volgt te selecteren. Je begint elke keer met een warming-up van vijf minuten, daarna begeleidt het je door de hardloop-/loopintervallen totdat je eindigt met een cooldown-wandeling van vijf minuten.

Het voordeel van het gebruik van een smartwatch en C25K begeleidende app is dat je zelf niets hoeft bij te houden. Je kunt je concentreren op hardlopen en lopen en de app laten weten wanneer je moet beginnen en stoppen.

Training voor een 5K

Pad in het bos

Na negen weken kun je 30 minuten hardlopen zonder te stoppen. 30 minuten is een solide beginnerstijd voor een 5K, hoewel het absoluut geen schande is om er langer over te doen of onderweg te moeten stoppen.

Nadat je je eerste 5K hebt overwonnen, denk je misschien "oké, wat nu?" Nou, dat hangt af van wat je wilt doen. Als je verder wilt rennen, zijn er apps die je kunnen helpen van 5K naar 10K te gaan.

Als je je 5K-tijd wilt verbeteren, of als je klaar bent om voorbij trainingsprogramma's te gaan, is het tijd om over te stappen naar een bonafide hardloop-tracking-app. Er zijn tegenwoordig veel geweldige hardloop-apps beschikbaar. In combinatie met een smartwatch kun je zaken als hartslag en VO2 Max volgen, wat belangrijke meetwaarden zijn.

Hardlopen is een geweldige activiteit om aan te beginnen, want er is altijd een nieuw doel dat je voor jezelf kunt stellen. Langere afstanden, snellere tijden, betere finish in races, enz. Een smartwatch om je pols maakt al deze training en tracking veel leuker.

Populair onderwerp