Is het Nintendo Switch Online-uitbreidingspakket de moeite waard?

Inhoudsopgave:

Is het Nintendo Switch Online-uitbreidingspakket de moeite waard?
Is het Nintendo Switch Online-uitbreidingspakket de moeite waard?
Anonim

Je krijgt ook toegang tot extra functies, waaronder Nintendo 64 (N64) en Sega Genesis-emulatie, plus DLC voor twee populaire Nintendo-titels: Mario Kart 8 Deluxe en Animal Crossing: New Horizons. Hoewel de toegang tot de N64- en Genesis-apps beperkt is tot het uitbreidingspakket, kunnen de DLC-pakketten afzonderlijk worden gekocht en voor altijd worden bewaard.

Er kan in de toekomst meer naar het uitbreidingspakket komen

Toen het Nintendo Switch Online Expansion Pack voor het eerst werd aangekondigd, bood het alleen toegang tot de N64- en Sega Genesis-apps en de Happy Home Paradise DLC voor Animal Crossing: New Horizons, die een paar weken later werd gelanceerd.Er waren een handvol populaire N64-titels zoals Mario Kart 64 en Super Mario 64, plus Genesis-titels zoals Streets of Rage 2 en Ecco the Dolphin.

Waarom zijn videogame-emulators zo belangrijk?

Na de lancering kwamen N64-titels zoals F-Zero X en Banjo-Kazooie ook beschikbaar om te spelen, waarbij Nintendo belooft dat er in de toekomst meer games zullen worden toegevoegd. Dit is hoe emulatie werkte met de NES- en SNES-apps en is waarschijnlijk de sleutel tot Nintendo's strategie om abonnees tevreden te houden.

Misschien de grootste toevoeging tot nu toe is de aankondiging dat de aankomende DLC voor Mario Kart 8: Deluxe ook bij het uitbreidingspakket zal worden opgenomen. Deze DLC voegt 48 cursussen toe, met de laatste aflevering pas in 2023. Het lijkt erop dat Nintendo de waardepropositie van het uitbreidingspakket graag wil uitbreiden met aankomende DLC's waar mogelijk.

Video afspelen

Nintendo zou dit voorbeeld kunnen volgen met andere aankomende titels zoals Splatoon 3 of het vervolg op The Legend of Zelda: Breath of the Wild.Het is zelfs mogelijk dat het bedrijf bestaande DLC-packs voor games als Smash Bros. Ultimate zou kunnen toevoegen, hoewel hier nog geen prioriteit voor is. Aankomende emulators kunnen achter het uitbreidingspakket worden geplaatst, een stap die Nintendo al heeft ondernomen met de N64 en Genesis.

Het voordeel is dat het uitbreidingspakket qua waarde al is verbeterd sinds het minder dan 12 maanden geleden werd geïntroduceerd.

De waarde van het uitbreidingspakket is subjectief

Of je al dan niet waarde vindt in het uitbreidingspakket, hangt sterk af van hoe je je Switch gebruikt en hoe je waarde meet. Het hangt ook af van tot welke andere apparaten je toegang hebt en of het gemak van toegang tot functies zoals N64 en Sega Genesis-emulatie je de moeite waard is.

Zoals elke op abonnementen gebaseerde service, krijg je alleen toegang tot de functies die bij het uitbreidingspakket zijn gebundeld zolang je bent geabonneerd. Als je besluit je abonnement op te zeggen, verlies je de toegang tot alles, inclusief DLC-content voor games die je bezit, zoals Animal Crossing: New Horizons.

N64-emulatie op de switch

Als je besluit de DLC voor deze games te kopen, zijn ze voor altijd van jou. Je hebt er altijd toegang toe zolang de Nintendo-servers online blijven. Elk van deze DLC-pakketten kan afzonderlijk worden gekocht voor $ 24,99, wat betekent dat volledig eigendom momenteel hetzelfde kost als een jaarabonnement op het uitbreidingspakket.

Emulatie van de N64 en Sega Genesis (evenals alle toekomstige systemen die Nintendo besluit toe te voegen aan het hogere niveau) kan ook aantrekkelijk zijn. Nintendo lijkt te hebben besloten titels te druppelen in plaats van in één keer een grote bibliotheek uit te geven, en er is enige kritiek geweest op de manier waarop het bedrijf emulatie heeft geïmplementeerd.

De eerste berichten over de service waren slecht, met een gebrek aan mist en textuurdowngrades in titels als The Legend of Zelda: Ocarina of Time. Nintendo volgde met een update die dingen lijkt te hebben verbeterd, maar er is nog een weg te gaan.Als je een draagbare handheld-emulator of een ander apparaat hebt waarmee je deze platforms graag emuleert (zoals een Xbox), dan v alt het aanbod van Nintendo nogal tegen.

Anbernic RG351MP

Voor het gemak kun je Nintendo's implementatie van N64-emulatie niet verslaan, en er is ook geen juridisch grijs gebied in termen van de wettigheid van het omgaan met ROM's.

Je kunt Nintendo Switch nog steeds online kopen voor $20

Naarmate de tijd verstrijkt, kan het uitbreidingspakket een nog grotere waardepropositie worden. Iedereen die al is geabonneerd, kan profiteren van eventuele toevoegingen zodra ze binnenkomen.

Maar als je alleen maar een basispakket met functies wilt, waaronder online spelen en opslaan in de cloud, is een standaard Nintendo Switch Online-lidmaatschap van $ 19,99 alles wat je nodig hebt. Als je Animal Crossing niet speelt, geen extra Mario Kart 8: Deluxe-tracks wilt en geen zin hebt om N64- of Genesis-titels op je Switch te spelen, dan is het uitbreidingspakket je waarschijnlijk niet waard.

Populair onderwerp