Hoe randen en kleur toe te voegen aan alinea's in Google Docs

Hoe randen en kleur toe te voegen aan alinea's in Google Docs
Hoe randen en kleur toe te voegen aan alinea's in Google Docs
Anonim

Ga naar Opmaak in het menu, verplaats je cursor naar Alineastijlen en kies "Randen en arcering" in het pop-outmenu.

Selecteer opmaak, alineastijlen, randen en arcering

Wanneer het venster Randen en arcering verschijnt, kunt u uw selecties maken.

Om een ​​rand toe te voegen, begint u met het kiezen van de Randbreedte. U ziet dan de lijnlocaties bovenaan gemarkeerd. Klik om de randposities die u wilt gebruiken te selecteren of te deselecteren.

Randbreedte en posities

U kunt dan de vervolgkeuzelijsten voor Border Dash gebruiken om een ​​lijnstijl te kiezen en Border Color om een ​​optie uit het kleurenpalet te kiezen.

Randstreepje en randkleur

Gebruik de vervolgkeuzelijst Achtergrondkleur om schaduw toe te passen op de alinea. U kunt arcering met of zonder rand gebruiken.

Achtergrondkleur alinea

Nog een optie is de alineaopvulling onderaan het venster. Hiermee kunt u meer of minder ruimte tussen de tekst en de rand of voor de achtergrondkleur toevoegen.

Opvulling van alinea's

Wanneer u klaar bent met het instellen van de rand of arcering, klikt u op 'Toepassen'.

Als u besluit een rand of kleur die u aan uw alinea toevoegt, te verwijderen, kunt u de wijzigingen die u aanbrengt eenvoudig opnieuw instellen. Selecteer de alinea en keer terug naar Opmaak > Alineastijlen > Randen en arcering. Klik op "Reset" in het pop-upvenster.

Randen en arcering opnieuw instellen in Google Documenten

Een tekstgedeelte in uw Google-document laten opvallen is eenvoudig met randen en arcering. En als je dezelfde opmaak wilt toepassen op extra alinea's in je document, leer dan hoe je opmaak kopieert in Google Documenten.

Populair onderwerp