Hoe maak je een inhoudsopgave in Google Slides

Inhoudsopgave:

Hoe maak je een inhoudsopgave in Google Slides
Hoe maak je een inhoudsopgave in Google Slides
Anonim

Als u ervoor kiest om een ​​lege dia te gebruiken, kunt u Tekstvak selecteren in de werkbalk en op uw dia klikken om het vak in te voegen.

Tekstvak ingevoegd op een dia

Zodra u uw dia en tekstvak hebt, verplaatst u deze naar het begin van de diavoorstelling. Ga naar Beeld in het menu en kies "Show Filmstrip" om diaminiaturen aan de linkerkant weer te geven of "Rasterweergave" om een ​​raster van uw dia's weer te geven.

Rasterweergave en Filmstrip tonen in het menu

Sleep de inhoudsopgave-dia naar het begin van de presentatie zodat het dianummer 1 wordt. U kunt dan terugkeren naar uw diaweergave door de dia te selecteren.

Sleep de dia om deze te verplaatsen

Maak een inhoudsopgave in Google Presentaties

Met uw nieuwe dia klaar voor gebruik, is het maken van de inhoudsopgave in Google Presentaties een fluitje van een cent. U kunt de diatitels gebruiken of uw eigen tekst invoeren en deze koppelen. Laten we beide opties bekijken voor degene die u verkiest.

Optie 1: Voeg de gekoppelde diatitels in

Plaats uw cursor in het tekstvak. Selecteer de knop Koppeling invoegen in de werkbalk of Koppeling > invoegen in het menu.

Gebruik de Link-knop in de werkbalk

Wanneer het koppelingsvak verschijnt, klikt u onderaan op 'Dia's in deze presentatie'. Selecteer het eerste item in uw inhoudsopgave.

Selecteer de dia uit de lijst

Je ziet dan het dianummer en de titel in het tekstvak verschijnen met een link naar die dia. U kunt dan de tekst aanpassen als u houdt van. U wilt bijvoorbeeld het dianummer verwijderen of de titel bewerken.

Titel gekoppelde dia

Ga door met hetzelfde proces om de resterende gekoppelde diatitels aan uw inhoudsopgave toe te voegen.

Optie 2: Tekst invoegen en koppelen aan de dia's

Als je dia's zonder titel hebt die je niet van plan bent toe te voegen of gewoon andere tekst in je inhoudsopgave wilt gebruiken, kun je dit ook doen. Vervolgens koppel je de tekst gewoon aan de bijbehorende dia.

Voer de tekst in die u wilt gebruiken voor het eerste inhoudsopgave-item en selecteer het door uw cursor er doorheen te slepen. Onthoud dat u elke gewenste tekst voor de link kunt selecteren; een zin, zin of woord.

Klik vervolgens op de knop Koppeling invoegen in de werkbalk of Koppeling > invoegen in het menu.

Met de tekst geselecteerd, gebruik de Link-knop

Wanneer het koppelingsvak verschijnt, klikt u onderaan op "Dia's in deze presentatie" of zoekt u een bepaalde dia met behulp van het zoekvak.

Zoek de dia voor de link

Zodra u de gewenste dia ziet, selecteert u deze. De link is van toepassing op de tekst. Om het te controleren, klikt u op de gekoppelde tekst en u ziet dat het pop-upvenster de dia en de koppeling ernaar toont waarop u kunt klikken.

Gelinkte tekst wanneer erop wordt geklikt

Test je inhoudsopgave

Nadat u uw inhoudsopgave hebt voltooid, kunt u uw presentatie oefenen met de knop Diavoorstelling boven aan Google Presentaties. Wanneer u uw cursor op een link in de tabel plaatst, verandert deze in een handsymbool. Klik op de link om naar de dia te gaan.

Inhoudsopgave in Google Presentaties

Lees voor extra hulp bij uw presentaties ook hoe u de sprekernotities in Google Presentaties kunt gebruiken!

Populair onderwerp