Hoe u kunt controleren welke websites toegang hebben tot uw locatie in Safari

Inhoudsopgave:

Hoe u kunt controleren welke websites toegang hebben tot uw locatie in Safari
Hoe u kunt controleren welke websites toegang hebben tot uw locatie in Safari
Anonim

Zodra het voorkeurenvenster is geopend, klikt u op het tabblad "Websites" en selecteert u "Locatie" in het menu aan de linkerkant.

Standaardweergave in Locatie-instellingen voor Safari-websites

In tegenstelling tot Google Chrome, dat een menu-instelling heeft die je laat zien welke sites altijd je locatie mogen zien, verbergt Safari dit als je het niet gebruikt. In plaats daarvan ziet u een leeg venster met de tekst 'Geen geconfigureerde websites' als u geen tabbladen hebt geopend. Als je tabbladen hebt geopend, zie je de instelling voor elk van deze tabbladen.

Controleren welke websites toegang hebben tot uw locatie in Google Chrome

Je hebt drie opties voor locatietoegang voor elke website: Vragen, Toestaan ​​en Weigeren. De optie "Vraag" zal u altijd vragen voordat u toegang krijgt tot uw locatiegegevens, terwijl de andere twee opties altijd locatiegegevens voor een bepaalde website zullen toestaan ​​of weigeren.

Om dit voor een website in te stellen, opent u gewoon de website die u wilt configureren en opent u vervolgens de Safari-voorkeuren. Ga naar het tabblad Websites, selecteer "Locatie" in het menu aan de linkerkant en u ziet de website onder de menukop "Momenteel geopende websites". Stel hier de websitetoestemming in op de gewenste optie.

Locatietoegang toestaan ​​voor een website in macOS Safari

Zodra je een website hebt geconfigureerd, wordt deze altijd weergegeven in het gedeelte "Locatie" van het tabblad "Websites", zelfs als deze niet open is. Zo kun je gemakkelijk zien voor welke websites je aangepaste instellingen voor locatiegegevens hebt geconfigureerd.

Bekijk hoe sites toegang kunnen krijgen tot uw locatie op iPhone en iPad

Vergelijkbaar met Google Chrome op iPhone en iPad, is er geen manier om een ​​lijst met sites te zien waarvoor u locatiegegevens op één plek hebt gedeeld. In plaats daarvan kunt u het delen van locaties volledig uitschakelen of elke website afzonderlijk beheren.

GPS-locatietracking op een iPhone uitschakelen

Als je alleen maar locatiegegevens voor Safari wilt uitschakelen, is dat heel eenvoudig. Houd er rekening mee dat hierdoor bepaalde websites zoals Google Maps zich vreemd gaan gedragen. Dit heeft echter geen invloed op apps, dus als je de Google Maps-app hebt geïnstalleerd, blijft die normaal functioneren.

Open de app Instellingen, scrol omlaag naar Privacy en selecteer hier Locatieservices. Scroll naar beneden totdat je 'Safari-websites' ziet en tik op het pictogram. Hier kunt u onder "Locatietoegang toestaan" kiezen uit drie opties.

Locatie-instellingen voor Safari-websites op iOS

De optie "Nooit" zal je locatie nooit delen. "Tijdens het gebruik van de app" schakelt locatietoegang uit wanneer u de app niet actief gebruikt, terwijl "Vraag de volgende keer of wanneer ik deel" het equivalent is van de instelling "Vragen" op macOS.

Safari-locatie standaard op iOS

Je kunt ook kiezen of je 'Precieze locatie' wilt inschakelen. Hierdoor kunnen apps precies zien waar je bent, terwijl ze alleen je geschatte locatie krijgen als Precieze locatie is uitgeschakeld.

Tot slot, om per website de machtigingen in te stellen, opent u Safari en gaat u naar de website waarvoor u de instellingen wilt beheren. Tik op het pictogram voor website-opties (het ziet eruit als "aA" naast een puzzelstukje) en selecteer de optie "Website-instellingen".

Menu Instellingen Safari-website op iOS

Kies onder aan dit menu onder de optie "Locatie" uit de instellingen Vragen, Weigeren of Toestaan.

Locatietoegang instellen voor een website in iOS Safari

Als u goed in de gaten houdt met wie u uw locatiegegevens deelt, kunt u uw persoonlijke privacy aanzienlijk verbeteren, maar dat is niet alles wat u kunt doen. Als je zeker wilt weten dat je veilig bent met je gegevens, bekijk dan onze gids voor andere privacyfuncties die je op je iPhone zou moeten gebruiken.

Populair onderwerp