Waarom ik de voorkeur geef aan een eReader boven een echt boek

Inhoudsopgave:

Waarom ik de voorkeur geef aan een eReader boven een echt boek
Waarom ik de voorkeur geef aan een eReader boven een echt boek
Anonim

Laat ik beginnen met te zeggen dat ik geen anti-fysieke boeken ben. Ik hou van echte boeken. Ik kijk graag naar albumhoezen en ik hou van het gevoel van een fysiek boek in mijn handen. Ik denk dat eReaders en boeken vreedzaam naast elkaar kunnen bestaan.

Mijn perspectief op de plaats voor eReaders versus echte boeken is vergelijkbaar met hoe ik andere vormen van media bekijk. Ik zie misschien een film op Netflix die er interessant uitziet en kijk hem maar één keer. Ik hoef er geen fysiek exemplaar van te bezitten. Sommige dingen kunnen tijdelijk zijn.

Als er een film of een muziekalbum is dat belangrijk voor me is, dan wil ik de fysieke kopie.Dat is dezelfde filosofie die ik heb ten aanzien van boeken. Er zijn zoveel boeken die ik een keer heb gelezen en sindsdien niet veel meer aan heb gedacht. Het bezit van de fysieke kopie zou alleen maar rommel aan mijn huis toevoegen.

Belangrijke, betekenisvolle boeken zijn degene die ik voor altijd in mijn bezit wil hebben. Voor al het andere maakt het tijdelijke gevoel van een eBook een eReader de perfecte optie.

Boeken streamen

Er zijn zeer letterlijke 'streaming'-services voor boeken, zoals Amazon Prime Reading, maar zelfs de algemene ervaring van een eReader is in veel opzichten vergelijkbaar met hoe we streamingdiensten gebruiken.

Streamingservices zijn geweldig om te browsen en gemakkelijk te schakelen tussen media. De ene dag ben je in de stemming voor komedie, de andere dag is het drama. Als je eindelijk iets vindt om in te beginnen, kun je er elke dag gemakkelijk in springen totdat je het uit hebt.

Dat vind ik zo leuk aan eReaders. Ik kan gemakkelijk door mijn bibliotheek bladeren en beslissen wat ik wil lezen. Als een boek mijn aandacht niet snel genoeg grijpt, schakel ik makkelijk over op iets anders. Ik hoef geen stapel boeken naar mijn bed te brengen.

Fysieke media is een veel bewustere ervaring. Een Blu-ray kiezen en erop zetten is een verplichting. Een boek meenemen naar de bank is een verplichting. eReaders geven je flexibiliteit.

Meer boeken, minder gewicht

Afbeelding

Die flexibiliteit komt ook met enkele echte voordelen. Boeken zijn zwaar, daar kun je niet omheen. Als je meerdere boeken ergens mee naartoe wilt nemen, zul je veel gewicht met je meedragen.

De gemiddelde eReader, zoals de Kindle Paperwhite, kan ongeveer 1.000 boeken per gigabyte aan opslagruimte bevatten. Dat is veel. Je kunt in wezen op vakantie gaan met je hele bibliotheek met boeken in een apparaat dat minder dan 8 ons weegt.

Het is echt moeilijk te overschatten hoe geweldig dat is. Mensen houden om dezelfde reden van telefoons en streamingdiensten als het om muziek gaat. Het is geweldig om al je muziek altijd bij je te hebben. Dus wat is er mis mee om hetzelfde te doen met je boeken?

Afbeelding

Kindle Paperwhite

De Kindle Paperwhite Signature Edition is een verbetering ten opzichte van de vorige generatie met meer opslagruimte, opladen via USB-C en een instelbaar warm licht.

Afbeelding

Kunnen we allemaal met elkaar overweg?

Er zijn veel dingen om gepassioneerd over te worden in het leven, vooral als het gaat om technologie. iPhone versus Android. Windows versus Mac. Te veel gebruikte lettertypen. Hoe zeg je GIF. Ik denk niet dat het debat over eReader versus echte boeken daar een van hoeft te zijn.

Niets zal ooit fysieke boeken vervangen. Muziekstreamingdiensten zijn enorm populair, maar er wordt nog steeds muziek uitgebracht op cd's en vinylplaten. Films komen nog steeds uit op Bluray en DVD. eReaders bestaan ​​al heel lang en echte boeken zijn er nog steeds.

Een eReader is een handig apparaat dat elke enthousiaste lezer zou moeten overwegen. U hoeft niet te stoppen met het lezen van fysieke boeken, maar u zult het gemak in veel situaties waarderen.

Populair onderwerp