Een USB-station formatteren op Windows 10

Inhoudsopgave:

Een USB-station formatteren op Windows 10
Een USB-station formatteren op Windows 10
Anonim

U ziet een lijst met uw aangesloten schijven onder "Apparaten en schijven" wanneer deze wordt geopend.

Het USB-station dat wordt weergegeven in Deze pc

Als je niet zeker weet welk station het USB-station is, koppel je het los en sluit je het weer aan. Het venster "Deze pc" wordt bijgewerkt wanneer er een hardwarewijziging is, zodat u het kunt zien wanneer Windows het apparaat herkent.

Klik met de rechtermuisknop op het USB-station en klik op 'Formatteren'.

Afbeelding

Je hebt nu een aantal keuzes beschikbaar. Het scherm Formaat heeft verschillende opties. Voor het grootste deel kun je ze met rust laten, maar hier is een overzicht van wat elke optie betekent als je iets wilt veranderen:

  • Capacity – Dit vertelt je de grootte van de schijf die je hebt geselecteerd.
  • Bestandssysteem – Hiermee kunt u kiezen tussen een handvol bestandssystemen. Ze hebben elk verschillende eigenschappen die de maximale bestandsgrootte, het maximale opslagvolume en de compatibiliteit van het besturingssysteem bepalen. Het bestandssysteem dat je gebruikt is belangrijk.
  • Allocation Unit Size – De grootte van de toewijzingseenheid is in feite hoe de ruimte op de USB-drive is verdeeld. Kleinere eenheden resulteren in minder verspilde ruimte, maar tegen lagere prestatiekosten. Laat het met rust, tenzij je een specifieke behoefte hebt.
  • Volume Label – Dit is alleen de naam van de schijf. Stel het in op wat je maar wilt.
  • Formaatopties – U kunt kiezen tussen snel formatteren en volledig formatteren. Een snel formatteren zal eigenlijk geen gegevens wissen, het laat het gewoon overschrijven. Een volledig formaat zal het volledige USB-station overschrijven. Aangezien flashgeheugen een beperkt aantal schrijfbewerkingen heeft, moet u volledige formaten vermijden, tenzij dit absoluut noodzakelijk is.(U moet bijvoorbeeld een volledig formaat uitvoeren om gevoelige gegevens veilig te wissen voordat u een USB-station weggooit of weggeeft.)
Het formaatscherm

Welk bestandssysteem moet u kiezen?

Je moet waarschijnlijk exFAT kiezen als je niet weet welk bestandsformaat je nodig hebt, of als je geen specifiek gebruik in gedachten hebt. ExFAT wordt ondersteund door Linux, macOS, Chrome OS en Windows, wat betekent dat het zal werken met de overgrote meerderheid van alle computers die u ooit zult tegenkomen. Het bestandssysteem exFat ondersteunt ook USB-drives en bestanden groter dan 100 petabytes. Vanzelfsprekend hoeft u zich op zijn vroegst vóór 2040 geen zorgen te maken over die beperking met uw flashdrive. Het enige nadeel is dat het opslaan van veel kleine bestanden kan resulteren in wat verspilde ruimte vanwege de blokgroottes.

Als u niet verwacht dat u grote bestanden hoeft te verplaatsen, moet u FAT32 overwegen.FAT32 is oud volgens computerstandaarden - het bestaat al sinds het midden van de jaren '90. Zijn leeftijd heeft een groot voordeel en een groot nadeel: het wordt in principe universeel ondersteund door alle computers en gameconsoles, maar het kan geen bestanden aan die groter zijn dan vier gigabyte.

Andere formaten, zoals NTFS, zullen goed werken als je het alleen bij Windows houdt. Er zijn ook formaten die specifiek zijn voor macOS, zoals APFS. U kunt er een aantal uitproberen om te zien of u een voorkeur heeft. Het wijzigen van het bestandssysteem is eenvoudig, u hoeft alleen de USB-drive opnieuw te formatteren. Houd er rekening mee dat als u de schijf opnieuw formatteert, alle gegevens die u op de schijf hebt opgeslagen, worden "gewist".

Het maakt niet uit welk bestandssysteem je kiest, onthoud: USB-flashstations zijn geen geweldige opslagapparaten voor de lange termijn. Ze zijn klein, kunnen gemakkelijk verloren gaan of beschadigd raken, en ze zijn meestal vrij gemakkelijk beschadigd. Als je belangrijke gegevens hebt, moet je een back-up maken in de cloud en op meerdere andere plaatsen.

Populair onderwerp