Beginnersgids voor ExpressVPN: wat u moet weten

Inhoudsopgave:

Beginnersgids voor ExpressVPN: wat u moet weten
Beginnersgids voor ExpressVPN: wat u moet weten
Anonim

Hoezeer we ExpressVPN ook leuk vinden, we kunnen er niet omheen dat het behoorlijk prijzig is, dus je enige echte keuze is het eenjarige abonnement, want dat ha alt het meeste uit de angel. Toch is $ 100 veel geld voor een VPN. Lees onze ExpressVPN vs. NordVPN-vergelijking om te zien hoe het zich verhoudt tot een andere marktleider.

ExpressVPN versus NordVPN: wat is de beste VPN?

Onder de planselectie moet je je e-mailadres invoeren en een betaalmethode kiezen.Helaas is er geen manier om je anoniem aan te melden bij ExpressVPN. Zodra dat allemaal is geregeld, hoeft u alleen nog maar een client te kiezen om te downloaden. ExpressVPN lijkt een client te hebben voor elk denkbaar besturingssysteem, van Windows en Mac tot iPhone en Android tot Fire TV en Android TV.

De vele klanten van ExpressVPN

Download degene die je nodig hebt en laat de installatiewizard zijn werk doen. Voor deze handleiding hebben we de Windows 10-versie gebruikt, hoewel ExpressVPN op dezelfde manier werkt, ongeacht het besturingssysteem, zelfs de interface is hetzelfde op mobiele en desktopsystemen. De enige uitzondering is de Linux-versie, die afhankelijk is van de opdrachtregel.

Afbeelding

ExpressVPN

ExpressVPN is snel, gebruiksvriendelijk en heeft geen problemen met toegang tot Netflix en andere streamingdiensten. Het is een beetje prijzig, maar het is elke cent waard.

Link Icon How-To Geek's Review Score: 8/10 Nu winkelen

ExpressVPN gebruiken

Ervan uitgaande dat u tijdens de installatie geen problemen ondervindt, zou de client moeten opstarten. Elke keer dat u ExpressVPN opent op een nieuw systeem, wordt u gevraagd uw activeringscode in te voeren; de code is te vinden in het dashboardgedeelte van uw account op de ExpressVPN-website. Kijk onder "verbind je apparaten" en je zou het moeten vinden (om voor de hand liggende redenen hebben we een deel van die in de schermafbeelding weggelaten).

Hoe de activeringscode van ExpressVPN te vinden

Vervolgens zie je de hoofdinterface van ExpressVPN, die we leuk vinden omdat het zo eenvoudig is. In wezen zijn het slechts twee knoppen: de grote in het midden die de VPN in- en uitschakelt, en een andere knop onder die waarmee je een serverlocatie kunt kiezen.

ExpressVPN-hoofdscherm

De VPN aanzetten

Om de VPN in te schakelen, drukt u gewoon op de grote knop en de VPN maakt binnen enkele seconden verbinding. De knop verandert van kleur en het woord "verbonden" verschijnt. Om het uit te schakelen, klikt u nogmaals op de knop.

ExpressVPN verbonden scherm

De standaardinstelling maakt verbinding met wat de 'slimme locatie' wordt genoemd, de server die volgens ExpressVPN op dat moment de beste keuze voor u is. Je kunt ook de linkerkant van de twee kleinere knoppen onder de belangrijkste gebruiken om altijd de slimme locatie te vinden, voor ons is dat nu Barcelona. ExpressVPN onthoudt ook uw voorlaatste locatie, de rechterknop, wat best handig is.

ExpressVPN's snelknop voor slimme locatie

Als je echter verbinding wilt maken met een specifieke locatie, omdat je de Netflix-bibliotheek van dat land wilt streamen of omdat je een website wilt bezoeken die daar is gevestigd, moet je een nieuwe locatie kiezen. Druk daarvoor op de knop "geselecteerde locatie" en er verschijnt een menu.

De aanbevolen locaties van ExpressVPN

In dit nieuwe scherm kun je kiezen tussen het tabblad 'aanbevolen' of 'alle locaties'. Aanbevolen wordt het best gebruikt om alternatieven voor uw slimme locatie te vinden, terwijl de andere geweldig is om al uw opties te zien. De lijst is onderverdeeld in drie wereldwijde regio's, waarbij Azië is onderverdeeld in gewoon Azië en het Midden-Oosten, waar ook Afrika aan is toegevoegd. Een rare manier om dingen door elkaar te halen, maar daar ga je.

Alle locaties van ExpressVPN

Je kunt ook de zoekbalk gebruiken om een ​​server in een bepaald land of een bepaalde stad te vinden, wat je wat scrollen bespaart.

ExpressVPN locatie zoeken

Welke locatie u ook kiest, door erop te klikken, wordt u ermee verbonden. Alle servers van ExpressVPN zijn geschikt voor wat u ook doet, dus u kunt gewoon veilig browsen of bestanden torrenten.Als je Netflix echter wilt kraken, kan dat een paar pogingen kosten, omdat niet alle servers zullen werken. Om opnieuw verbinding te maken met een nieuwe server, hoeft u alleen maar een nieuwe te kiezen en u verbreekt automatisch de verbinding met uw huidige en maakt verbinding met de nieuwe.

ExpressVPN-instellingen

De basisprincipes van ExpressVPN zijn behoorlijk solide en we houden ook van hoe gemakkelijk het is om de instellingen aan te passen. Klik hiervoor op de drie regels linksboven in de interface (ook wel een hamburgermenu genoemd) en kies 'opties'. Ook interessant hier is het "help"-menu, dat u kunt gebruiken wanneer u problemen ondervindt met ExpressVPN.

ExpressVPN-instellingenmenu

Het optiemenu is onderverdeeld in zes secties. "Account" helpt u bij het beheren van uw account, terwijl u met "snelkoppelingen" apps kunt kiezen die u vanuit de ExpressVPN-app kunt starten - we weten eerlijk gezegd niet hoe nuttig dat is. Op het tabblad "browsers" kunt u browserextensies installeren, wat van pas kan komen.

ExpressVPN-browserextensie

De interessante instellingen beginnen onder 'algemeen'. Hier kunt u beslissen of u een kill-schakelaar wilt gebruiken (de eerste kop onder "netwerkvergrendeling", zet dit niet uit) en of u ExpressVPN al dan niet wilt inschakelen bij het opstarten van het apparaat. Dit is een persoonlijke keuze, maar doe het als je je daardoor veiliger voelt.

ExpressVPN algemene instellingen

Dit is ook het scherm waar je split tunneling configureert, de mogelijkheid om sommige apps onder de VPN te laten draaien en de andere niet. Als je niet zeker weet of je het nodig hebt, kun je er beter niet aan sleutelen.

De volgende twee schermen die van belang zijn, zijn 'geavanceerd' en 'protocol'. Over het algemeen raden we je aan om met geen van deze te knoeien, vooral met de opties op het tabblad 'geavanceerd', omdat het uitschakelen ervan een beetje lastig kan zijn.

De geavanceerde opties van ExpressVPN

Dit geldt ook voor protocollen: ExpressVPN gebruikt standaard de beste VPN-protocollen, dus er is weinig noodzaak om dit te veranderen. Als u echter problemen ondervindt, kunt u proberen over te schakelen naar OpenVPN-UDP, want dat is veilig en zal altijd redelijk goed werken. Wat je ook doet, gebruik IKEv2 niet!

Beschikbare VPN-protocollen voor ExpressVPN

ExpressVPN gebruiken

Hopelijk is dit voldoende om u op weg te helpen met ExpressVPN, mocht u in de problemen komen, dan kunt u altijd de ingebouwde helpfunctie van de app gebruiken. Veel plezier en blijf veilig!

Populair onderwerp