Fotograferen in VR is de echte next generation-ervaring

Inhoudsopgave:

Fotograferen in VR is de echte next generation-ervaring
Fotograferen in VR is de echte next generation-ervaring
Anonim

Gun Club VR (voor de Oculus Quest en Steam) ziet er in eerste instantie een beetje uit als een goedkope mobiele game, maar het is eigenlijk een titel met veel meer diepgang dan je zou verwachten. Het kopen en aanpassen van wapens aan jouw stijl en het spelen van op vaardigheden gebaseerde activiteiten, zoals scherpschutteruitdagingen, betrekken je volledig bij het spel.

Resident Evil 4 VR Officiële afbeelding met de wapenwinkel

Resident Evil 4 VR (Quest 2) is een perfect voorbeeld van hoe transformatieve VR kan zijn voor shooters.Het neemt de klassieke over-de-schouder shooter Resident Evil 4 en transformeert het in een belichaamde first-person VR-shooter. Wanhopig vechten tegen de oprukkende hordes met je pistool of jachtgeweer, zorgt voor meer opwinding in vijf minuten gameplay dan sommige flat-screen shooters tijdens hun hele run kunnen doen.

Half Life Alyx-afbeelding met vuurgevechten

Half-Life Alyx (PC SteamVR) is niet alleen een showcase voor wat VR-games kunnen en moeten zijn, het heeft absoluut verbluffende vuurgevechten. In een koude, betonnen, slecht verlichte kelder staan ​​en rommelen om een ​​pistool te herladen terwijl een hoofdkrabzombie naar je toe schuifelt, is iets dat nooit oud wordt.

Er zijn ook veel eervolle vermeldingen, waaronder ongebruikelijke VR-games met wapens, zoals BONEWORKS, Pistol Whip of Superhot VR. Verder is in het bijzonder een baanbrekende mil-sim (militaire simulatie) multiplayer-shooter die een sprong vooruit biedt over eSports-voer zoals Counterstrike.

VR-opnamen hebben ruimte voor verbetering

Hoewel we denken dat VR-shooters de meest substantiële verandering bieden in hoe het voelt om in een videogame te schieten, heeft de ervaring een paar moeilijke punten. De grootste beperking is beweging. In flat screen shooters kun je door een level razen door simpelweg je sticks in de goede richting te duwen, maar in VR kun je fysiek niet rondrennen tenzij je het leuk vindt om tegen dingen aan te botsen.

Sommige games, zoals Half-Life Alyx, zijn ontworpen met ontmoetingen die geen snelle beweging vereisen. Het is eerder afhankelijk van langzame teleportatie. Andere games, zoals Resident Evil 4 VR, laten je rondrennen met de rechter joystick op de Touch-controller. Dit soort snelle bewegingen kan leiden tot een misselijk gevoel als je er niet aan gewend bent, dus het is niet de meest comfortabele oplossing.

Virtuix Omni One-loopband met gehurkte speler die een onzichtbaar geweer vasthoudt

Hoogwaardige VR-systemen zoals de Omni One maken gebruik van omnidirectionele loopbanden om spelers zoveel te laten bewegen als ze willen, maar deze zijn waarschijnlijk te duur en onpraktisch in hun huidige vorm.

Haptiek kan ook sterker worden gemaakt, om een ​​groter gevoel van terugslag te introduceren. Er is altijd de mogelijkheid om ook shooter-randapparatuur te hebben, om de ervaring compleet te maken. Als je graag fotografeert in je next-generation console en een liefhebber van virtuele vuurwapens bent, dan ben je jezelf de kans verschuldigd om het fotograferen in VR te ervaren, vooral omdat er nooit een beter moment is geweest om een ​​VR-headset op te halen.

Populair onderwerp