Smartwatch vs. Fitness Tracker: wat is het verschil?

Inhoudsopgave:

Smartwatch vs. Fitness Tracker: wat is het verschil?
Smartwatch vs. Fitness Tracker: wat is het verschil?
Anonim

Laten we beginnen met fitnesstrackers. Deze apparaten bestaan ​​​​al langer dan smartwatches omdat ze eenvoudiger van aard zijn. Dat is de belangrijkste bepalende kwaliteit van een fitnesstracker in vergelijking met een smartwatch-eenvoud.

Fitness-trackers zijn gerichte apparaten. Zoals de naam al aangeeft, is hun belangrijkste doel het bijhouden van de conditie. Dat omvat alles, van eenvoudige stappen volgen tot geavanceerde hartmetingen en zuurstofniveaus in het bloed.

Niet alle fitnesstrackers zijn echter gelijk. De Fitbit Inspire 2 kan bijvoorbeeld veel van de basisfitness-tracking-dingen doen die je zou willen voor $ 100.Voor een extra $ 30 kun je een Fitbit Charge 5 krijgen met de toevoeging van GPS, bloedzuurstof, ECG, een kleurentouchscreen en meer.

"Fitness-trackers" is een brede term, maar het algemene concept is dat deze apparaten zijn ontworpen met de bedoeling om fitnessgerelateerde dingen bij te houden. De functies om dat te doen variëren, maar het doel is hetzelfde.

Wat is een smartwatch?

Galaxy Watch Actief 2

Smartwatches hebben veel gemeen met fitnesstrackers. Veel smartwatches, zoals de Apple Watch, zijn ook gericht op gezondheid en fitness. Bijna elke smartwatch is ook een fitnesstracker, maar niet elke fitnesstracker is ook een smartwatch.

De beste smartwatches van 2022

Simpel gezegd, een smartwatch doet meer. Apps, meldingen, muziekbediening, microfoons voor telefoongesprekken, luidsprekers, NFC, mobiele connectiviteit, GPS en touchscreens.Er zijn fitness-trackers die ook een aantal van deze functies hebben, maar elk apparaat dat al deze dingen heeft, wordt als een smartwatch beschouwd.

Hoewel een smartwatch meer kan, is het een minder gerichte ervaring dan een fitnesstracker. Vrijwel alle smartwatches hebben een soort van fitness-trackingmogelijkheden, maar ze hebben niet allemaal geavanceerde functies zoals bloedzuurstof en ECG (sommige wel). Een smartwatch kan over het algemeen meer functies hebben, maar ze zijn verspreid over een groter aantal dingen.

Zie een smartwatch als een geminiaturiseerde versie van je smartphone. Het is een apparaat dat bedoeld is om veel verschillende dingen te doen.

Welke moet je kopen?

Slaap volgen op Apple Watch

Oké, dus nu is de grote vraag welk apparaat geschikt is voor jou? Dat is natuurlijk sterk afhankelijk van wat je ermee wilt doen, maar er zijn ook prijzen waarmee je rekening moet houden.

Waarom je een fitnesstracker zou moeten kopen

Zoals we hierboven hebben besproken, is een fitnesstracker een meer gerichte ervaring. Als gezondheid en welzijn uw topprioriteiten zijn, zult u waarschijnlijk een speciale fitnesstracker vinden die beter is.

Aangezien fitness-trackers speciaal zijn ontworpen voor het volgen van fitness, worden deze functies niet achteraf toegevoegd. Ze zijn vaak nauwkeuriger en hebben meer geavanceerde functies dan hun smartwatch-tegenhangers.

Die gerichte aanpak leent zich er ook voor om betaalbaarder te zijn. Het meest geavanceerde Fitbit-model kost slechts ongeveer $ 150. U kunt gemakkelijk fitness-trackers vinden in het bereik van $ 100 of minder.

Waarom u een smartwatch zou moeten kopen

Smartwatches zijn een goede keuze als je geïnteresseerd bent in meer dan alleen fitness-tracking. Misschien wil je uitgebreide meldingen om je pols, de mogelijkheid om sommige apps te gebruiken en wil je mobiele connectiviteit zodat je je telefoon thuis kunt laten.

Het leuke van smartwatches is dat je de geavanceerde fitness-trackingfuncties niet per se hoeft op te geven. Garmin is een merk dat smartwatches maakt met ook echt goede gezondheids- en welzijnsfuncties.

De Apple Watch heeft ook een aantal zeer indrukwekkende gezondheidsfuncties. Als je een smartwatch met goede fitnesscapaciteiten wilt, is het zelfs moeilijk om fout te gaan met de Apple Watch. U hoeft geen nauwkeurige fitnesstracking op te offeren om te genieten van de voordelen van een smartwatch.

Natuurlijk kost het eten van je cake en het opeten ervan. Garmin heeft smartwatches die meer dan $ 600 kosten. Dat is echter niet de norm. Een Apple Watch kost je ongeveer $ 200 tot $ 400. Een Samsung Galaxy Watch zit in hetzelfde bereik.

Populair onderwerp