Android-meldingen lopen nog steeds mijlen voor op de iPhone

Inhoudsopgave:

Android-meldingen lopen nog steeds mijlen voor op de iPhone
Android-meldingen lopen nog steeds mijlen voor op de iPhone
Anonim

Laten we beginnen met misschien wel het meest frustrerende gebied van iPhone-meldingen. Met uitzondering van badges op het startscherm, zijn er twee plaatsen waar meldingen verschijnen: het vergrendelscherm en het Berichtencentrum.

Het vergrendelscherm en het Berichtencentrum worden als volledig afzonderlijke dingen behandeld. Technisch gezien zie je alleen recente meldingen - meldingen die zijn binnengekomen sinds je voor het laatst op het vergrendelingsscherm hebt gecontroleerd. Om alle meldingen te zien, moet je omhoog vegen om het Berichtencentrum te openen, wat in de tegenovergestelde richting is voor het openen op het startscherm.

Stel dat je een handvol nieuwe meldingen hebt. Je tikt op een van hen om het te bekijken en vergrendelt vervolgens je iPhone opnieuw. De volgende keer dat u uw iPhone controleert, zijn die andere meldingen waarop u niet hebt getikt verdwenen. Ze zijn verplaatst naar het Berichtencentrum, waarvoor een extra veegbeweging nodig is om ze te openen.

Android-vergrendelingsscherm

Op Android is er vrijwel slechts één systeemvak: de 'Meldingsschaduw'. Het wordt geopend door vanaf de bovenkant van het scherm naar beneden te vegen. Het vergrendelingsscherm fungeert in wezen als een reeds uitgebreide meldingsschaduw. Op beide plaatsen verschijnen exact dezelfde meldingen.

Het bovenstaande scenario gebeurt niet op Android. Als ik maar op één melding actie onderneem, staan ​​de andere nog steeds op het vergrendelingsscherm wanneer ik de volgende keer op mijn telefoon kijk. Ik hoef niet naar een apart gebied te gaan voor "oudere" meldingen. Er is slechts één gebied voor meldingen en ze blijven daar totdat ik ze open of sluit.

Nu heeft Android wel vergrendelscherminstellingen voor meldingen. U kunt ervoor kiezen om de inhoud van meldingen te verbergen of de melding volledig te verbergen. Zodra je je telefoon ontgrendelt, is alles echter precies waar je het verwacht in het ene systeemvak. Het is een stuk moeilijker om een ​​melding te missen op Android.

iPhone-meldingen zijn alles of niets

Het tweede grote filosofische verschil tussen iPhone- en Android-meldingen is hoe je beslist welke meldingen je wilt. iPhone heeft een alles-of-niets-benadering, terwijl Android veel meer gedetailleerde controle heeft.

Wat bedoel ik? Laten we bijvoorbeeld de YouTube-app gebruiken. Er zijn verschillende soorten meldingen die u kunt krijgen. Nieuwe video's van abonnementen, antwoorden op je opmerkingen, aanbevolen video's, enz. Om een ​​van deze meldingen op de iPhone te blokkeren, moet je meldingen voor YouTube volledig uitschakelen.

Op Android kan elk van die verschillende soorten meldingen afzonderlijk worden uitgeschakeld in de systeeminstellingen.Om dat op de iPhone te doen, moet je hopen dat de app-ontwikkelaar meer specifieke meldingsinstellingen in de app zelf heeft opgenomen. YouTube heeft die opties toevallig, maar niet elke iPhone-app heeft.

Actie ondernemen bij meldingen is niet intuïtief

iPhone snelle acties

Actie ondernemen op basis van een melding zonder de app te openen, kan enorm veel tijd besparen. Zowel met de iPhone als Android kun je dit doen, maar de implementatie van Apple is lang niet zo intuïtief in het gebruik.

Op de iPhone kun je een meldingsbanner naar beneden slepen of een melding op het vergrendelingsscherm of Berichtencentrum ingedrukt houden om acties te zien. Met Gmail zijn die opties bijvoorbeeld 'Markeren als gelezen', 'Archiveren' en 'Beantwoorden'.

Het kostte me een tijdje om te beseffen dat deze opties bestonden. Er is echt geen indicatie dat het mogelijk is. Android daarentegen heeft een pijltje dat aangeeft dat je de melding kunt uitvouwen voor meer acties.Belangrijke meldingen worden vaak ook automatisch voor je uitgevouwen.

Android-melding op het scherm

Een ander klein ding dat frustrerend is, is het veeggebaar voor meldingen op het vergrendelscherm en Berichtencentrum. Ten eerste moet je van rechts naar links vegen. Nog vervelender is hoe je heel opzettelijk lang moet vegen om de melding volledig te negeren zonder de tweede stap van het tikken op de knop "Wissen".

Apple lijkt erg bezorgd dat mensen per ongeluk een melding wegvegen, maar elke iPhone-gebruiker die ik heb gesproken, zou willen dat het gemakkelijker was om te doen. Ik ga akkoord.

Notificatie Rommel

iPhone-meldingen gegroepeerd

Het is geen geheim dat meldingen op smartphones rommelig kunnen worden. Die rommel kan worden veroorzaakt door jou of door een slecht ontwerp waardoor het moeilijker is om netjes te blijven. In het geval van de iPhone vond ik het veel moeilijker om mijn meldingen schoon te houden.

Daar zijn een aantal redenen voor. Een daarvan is het eerder genoemde vergrendelingsscherm en het debacle van het Berichtencentrum. Het lijkt heel gemakkelijk om het Berichtencentrum vol te laten lopen met meldingen omdat ze van het vergrendelscherm verdwijnen.

Het andere deel is hoe meldingen worden gegroepeerd en automatisch gewist, of beter gezegd, hoe ze niet automatisch worden gewist.

De iPhone groepeert meldingen van dezelfde app in een soort bundel. Stel dat je berichten hebt ontvangen van een gesprek met een vriend. Elk bericht is zijn eigen melding. Soms, wanneer je op een van die berichten tikt om naar het gesprek te gaan, verdwijnen de andere meldingen van datzelfde gesprek niet.

Gmail-meldingen

Android groepeert ook meldingen van dezelfde app, maar niet als een aantal afzonderlijke meldingen die bij elkaar zijn gebundeld. Met Gmail hierboven kun je bijvoorbeeld de afzenders en wat tekst uit de e-mails samen als één enkele melding zien en deze vervolgens uitvouwen om meer te zien.

Android-meldingen zijn eenvoudiger

Instellingen voor iPhone-meldingen

Het voelt een beetje vreemd om dit te zeggen, maar ik denk dat meldingen een gebied zijn waar de aanpak van Android eigenlijk eenvoudiger is dan die van Apple.

Alle meldingen op één plek hebben is zoveel leuker en gemakkelijker te beheren. Ik heb nog niet eens vermeld dat je met Android altijd meldingen in de statusbalk kunt zien (als je wilt), wat ik ook erg handig vind.

Op Android weet ik precies hoe elke melding zal verschijnen en het is aan mij om te beslissen welke ik wil. De iPhone geeft me een heleboel opties voor waar ik de melding zal zien en ik moet hopen dat ik met de app kan aanpassen welke ik wil ontvangen.

Natuurlijk wordt dit allemaal een tweede natuur naarmate je meer een iPhone gebruikt, maar als je de dingen met een frisse blik bekijkt, kunnen problemen aan het licht komen. Meldingen op de iPhone zijn beter geworden, maar er is nog een lange weg te gaan.

Ben je al overtuigd om Android eens te proberen? Begin hier.

Populair onderwerp