Wat is Bionic Reading en hoe gebruik je het?

Inhoudsopgave:

Wat is Bionic Reading en hoe gebruik je het?
Wat is Bionic Reading en hoe gebruik je het?
Anonim

Het idee is dat je ogen gericht zijn op het vetgedrukte deel van het woord en je hersenen de rest afmaken. Je hersenen kunnen sneller lezen dan je ogen, dus door in wezen het aantal letters te verminderen dat je oog nodig heeft om naar te kijken, kun je sneller lezen terwijl je toch de volledige context behoudt.

Het lijkt misschien een eenvoudig lettertype, maar het is eigenlijk veel meer dan dat. Een lettertype zou bepaalde delen van woorden niet kunnen veranderen. De Bionic Reading API kan door ontwikkelaars worden gebruikt om er een tekstoptie van te maken in apps. Ze kunnen aanpassen hoeveel letters vetgedrukt zijn en het contrast met de niet-gemarkeerde letters.

Bionic Reading gebruiken

Bionic Reading is een iPhone-app

Op het moment van schrijven in mei 2022 is Bionic Reading een heel nieuwe tool. Er zijn een aantal iPhone-apps en een Mac-app waarin deze is ingebouwd. Je kunt het nu meteen proberen met Reeder 5, Lire en Fiery Feeds.

Bionic Reading biedt ook een gratis conversietool voor TXT-, RTF-, RTFD-, EPUB- en DOCX-bestanden. Dat betekent dat je eBooks kunt converteren en Bionic Reading kunt gebruiken op je Kindle-apparaten en andere eReaders. Upload het bestand eenvoudig naar de webconverter.

Upload het bestand

Nadat het converteren is voltooid, klikt u op het downloadpictogram.

Afbeelding

Kies "EPUB" als formaat en gebruik dan onze handleiding om het over te zetten naar je Kindle eReader.

Kies EPUB

Je hoeft dit natuurlijk niet alleen voor eReaders te gebruiken. U kunt hetzelfde doen om PDF's en andere bestanden te converteren die u misschien sneller wilt kunnen lezen.

Moet je het gebruiken?

Dit klinkt in theorie allemaal erg spannend, maar moet je het gebruiken? Misschien heb je die vraag al beantwoord met de paar voorbeelden op deze pagina. Do you feel likeyou ca read this sentence more easily than the othe rs? Als het antwoord ja is, moet je het misschien eens proberen.

Sommige mensen met aandoeningen zoals ADHD of dyslexie hebben ontdekt dat Bionic Reading hun begrijpend lezen verbetert. Andere mensen lijken geen groot verschil te merken met gewone 'oude tekst.

Op het moment van schrijven is er geen bewijs dat Bionic Reading beter is dan gewone tekst. Als u het echter gemakkelijker vindt om te lezen, is er geen reden om het niet te proberen. Meer apps en apparaten zullen de functie waarschijnlijk implementeren naarmate deze aan kracht wint.

Populair onderwerp