De beste USB-sticks van 2022

Inhoudsopgave:

De beste USB-sticks van 2022
De beste USB-sticks van 2022
Anonim

Pros

 • ✓ Compact ontwerp
 • ✓ USB 3.1
 • ✓ Water- en schokbestendig

Nadelen

 • ✗ Niet ideaal voor USB-C-gebruikers
 • ✗ Topsnelheden vereisen 128GB of 256GB opslag

Onze keuze voor de beste flashdrive voor de meeste mensen is Samsung's Fit Plus. Met een ongelooflijk compact ontwerp biedt deze schijf tot 256 GB aan opslagruimte en USB 3.1-snelheden van 400 Mbps. Bovendien is de schijf redelijk geprijsd, waarbij het 128 GB-model slechts $ 23 kost.

De Fit Plus is tot 72 uur waterdicht in zeewater en schokbestendig tot 1.500 zwaartekrachtversnellingen. Het is ook magneetbestendig en röntgenbestendig.

Vreemd genoeg biedt Samsung alleen de modellen met een grotere capaciteit van 128 GB en 256 GB snellere opslag, terwijl kleinere varianten vastzitten met snelheden die ver onder de 400 Mbps liggen. Bovendien is deze schijf niet ideaal voor diegenen die ernaar streven al hun apparaten over te schakelen naar USB-C, aangezien deze schijf een standaard USB-A-poort heeft.

Al met al is het echter moeilijk om een ​​ alternatief te vinden voor de Fit Plus dat net zo goed is afgerond.

Afbeelding

Samsung Fit Plus USB 3.1-flashdrive

Als je een goed afgeronde flashdrive met goede duurzaamheid en snelle prestaties nodig hebt, is de Fit Plus een goede keuze.

Afbeelding

Beste budget-flashdrive: SanDisk Ultra Flair USB 3.0

Sandisk Ultra Flair in laptop en aan sleutelhanger

Pros

 • ✓ Wachtwoordbeveiliging
 • ✓ Lage prijs voor de functieset
 • ✓ USB 3.0

Nadelen

 • ✗ Zeer trage schrijfsnelheden van 4 Mbps
 • ✗ Geen externe bescherming toegevoegd

De SanDisk Ultra Flair is een geweldige optie als je op zoek bent naar een flashdrive met een beperkt budget. De Ultra Flair is beschikbaar met maximaal 512 GB aan opslagruimte en biedt over de hele linie lagere prijzen dan de meeste concurrenten, met een optie van 128 GB voor minder dan $ 16.

Voor het geld krijg je een schijf met een ontwerp dat voor iedereen meteen vertrouwd is. Het beschikt over USB 3.0 en is compatibel met de SecureAccess-software van het bedrijf, zodat u het kunt vergrendelen met een wachtwoord. Bovendien is hij achterwaarts compatibel met USB 2.0-poorten.

Zonder extra externe bescherming tegen water of schokken, is deze flashdrive niet geschikt voor mensen die vaker wel dan niet met gadgets te maken hebben. En hoewel de leessnelheden een geweldige 150 Mbps blijven, zijn de schrijfsnelheden een verschrikkelijke 4 Mbps. Als je te maken hebt met grote bestanden, wil je je budget een beetje verhogen.

Als je met deze voorbehouden kunt leven, biedt de Ultra Flair een solide mix van slimme functies en eenvoud die velen zullen waarderen.

Afbeelding

SanDisk Ultra Flair USB 3.0-flashdrive

Als je alleen een basisflashdrive nodig hebt en het niet erg vindt om langzamer te gaan, is de Ultra Flair-flashdrive van SanDisk een solide optie.

Afbeelding

Beste USB-C-flashdrive: SanDisk Ultra Dual Drive Go

Sandisk Ultra Dual Drive in telefoon

Pros

 • ✓ Dubbele USB-C- en USB-A-connectoren
 • ✓ Leessnelheden van 150 Mbps
 • ✓ Tot 512 GB opslagruimte
 • ✓ Redelijke prijs

Nadelen

 • ✗ Lagere schrijfsnelheden van 35-40 Mbps
 • ✗ Geen extra privacy- of duurzaamheidsbescherming

Als je op zoek bent naar een flashdrive die via USB-C kan worden aangesloten, bekijk dan SanDisk's Ultra Dual Drive Go. Het biedt niet alleen een USB-C-connector, maar het wordt ook geleverd met een secundaire USB-A-connector voor het geval u het ooit moet aansluiten op een apparaat met oudere poorten.

USB Type-C uitgelegd: wat is USB-C en waarom wil je het?

De Ultra Dual Drive Go biedt USB 3.1-snelheden, wat zich verta alt naar 150 Mbps lees- en ongeveer 35-40 Mbps schrijfsnelheden. De schijf is compatibel met de Memory Zone-app van SanDisk, beschikbaar voor Android, om automatisch een back-up te maken van belangrijke gegevens wanneer deze op uw apparaat is aangesloten, en u kunt tot 512 GB opslagruimte krijgen als u die nodig heeft.

Er is met name geen extra externe bescherming tegen water, schokken of magneten. U krijgt ook geen extra beveiligingslagen, dus u moet ervoor zorgen dat u deze niet kwijtraakt.

Al met al is de Dual Drive Go een respectievelijk veelzijdige flashdrive die zou moeten volstaan ​​voor iedereen die ernaar streeft om zoveel mogelijk USB-C-apparaten te gebruiken.

Afbeelding

SanDisk Ultra Dual Drive Go

Met zowel USB-C- als USB-A-aansluitingen is de Ultra Dual Drive Go een geweldige flashdrive voor iedereen die de overstap naar USB-C maakt en toch iets betrouwbaars nodig heeft.

Afbeelding

Beste flashdrive met hoge capaciteit: Kingston DataTraveler Max

Kingston DataTraveler Max in en uit laptop

Pros

 • ✓ Razendsnelle lees- en schrijfsnelheden
 • ✓ Hoge capaciteit
 • ✓ USB-C

Nadelen

 • ✗ Geen bescherming tegen water of schokken
 • ✗ Geen extra beveiligingsfuncties
 • ✗ Hoge prijs

Als je een flashdrive nodig hebt die een heleboel gegevens kan beheren, moet je de Kingston DataTraveler Max eens bekijken.

Deze USB-C-flashdrive is uitgerust met maximaal 1 TB aan opslagruimte, met USB 3.2 Gen 2-prestaties voor lees- en schrijfsnelheden tot 1.000 Mbps. Het is ideaal voor diegenen die regelmatig grote bestanden zoals videoprojecten moeten verplaatsen. Het is ook geweldig als je liever iets compacts hebt zoals een flashdrive in plaats van een externe solid-state drive.

Zonder enige waterbestendigheid of extra beveiligingsfuncties is de Kingston DataTraveler Max misschien niet voor iedereen geschikt. De opslag heeft ook een hoge prijs, die behoorlijk wat meer kost dan de andere opties op onze lijst.

Maar als je op zoek bent naar een flashdrive met veel opslagruimte die het beheren van grote bestanden een fluitje van een cent maakt, is het zeker het overwegen waard.

Afbeelding

Kingston DataTraveler Max USB-C-flashdrive

Met tot 1 TB aan opslagruimte, 1000 Mbps leessnelheden en 900 Mbps schrijfsnelheden is de Kingston DataTraveler Max perfect voor iedereen die onderweg veel opslagruimte nodig heeft.

Afbeelding

Beste robuuste flashdrive: Corsair Flash Survivor Ste alth USB 3.0

Corsair Survivor Ste alth op groene achtergrond

Pros

 • ✓ Aluminium behuizing van vliegtuigkwaliteit
 • ✓ Bescherming tegen water en vuil
 • ✓ Goede prestatie

Nadelen

 • ✗ Ontbreekt extra beveiliging en codering
 • ✗ Geen USB-C-optie

Op zoek naar iets ruigs dat een avontuurlijke levensstijl aankan? Bekijk de Corsair Flash Survivor Ste alth. Het biedt een sterke geanodiseerde aluminium behuizing van vliegtuigkwaliteit die waterdicht is tot 200 meter. Het is ook trillings- en slagvast dankzij een gegoten schokdempende kraag.

Qua specificaties gebruikt Corsair een traditionele USB 3.0-connector die goede lees- en schrijfsnelheden biedt van respectievelijk 150 Mbps en 90 Mbps. Het kan ook worden geconfigureerd met maximaal 256 GB aan opslagruimte.

Als je extra beveiliging wilt, zul je die hier niet vinden omdat er geen wachtwoordbeveiliging of andere vormen van codering zijn. Het kan de elementen overleven, maar u moet ervoor zorgen dat u deze flashdrive niet kwijtraakt als er gevoelige documenten op staan.

Over het algemeen is de Flash Survivor Ste alth ideaal voor iedereen die gezien zijn levensstijl extra duurzaamheid kan waarderen.

Afbeelding

Corsair Flash Survivor Ste alth USB 3.0-flashdrive

Als je een flashdrive nodig hebt, kun je een rigoureus avontuur aangaan zonder je zorgen te maken over externe schade, dan is Corsair's Survivor Ste alth een goede keuze.

Afbeelding

Beste flashdrive voor beveiliging: Lexar JumpDrive Fingerprint F35

Lexar Jumpdrive in laptop

Pros

 • ✓ Vingerafdrukscanner
 • ✓ Hoge lees- en schrijfsnelheden
 • ✓ 256-bit AES-codering

Nadelen

 • ✗ Geen expliciete water- of schokbestendigheid
 • ✗ Vingerafdrukscanner-software werkt alleen met Windows

Als beveiliging een prioriteit voor je is, wil je Lexar's JumpDrive Fingerprint F35 eens bekijken.De flashdrive wordt geleverd met een ingebouwde vingerafdruklezer die, eenmaal ingesteld, alle gegevens die erop staan ​​versleutelt met 256-bits AES-codering. U kunt maximaal 10 vingerafdrukken registreren en het ontgrendelen van uw schijf met uw afdruk duurt minder dan een seconde.

De JumpDrive gebruikt USB 3.0 met leessnelheden tot 300 Mbps, terwijl de schrijfsnelheden lager zijn, hoewel Lexar niet aangeeft wat ze zijn.

Helaas werkt de software die nodig is om de vingerafdruklezer in te stellen alleen met Windows, dus Mac- en Linux-gebruikers kunnen deze alleen als een standaard flashstation gebruiken. Lexar zegt dat het elke schijf op duurzaamheid test op zijn winkelpagina, maar het bedrijf geeft geen verdere details.

Toch, als u een Windows-gebruiker bent die een veilige flashdrive nodig heeft die veilig en gebruiksvriendelijk is, is de JumpDrive een uitstekende keuze.

Afbeelding

Lexar JumpDrive-vingerafdruk F35

De JumpDrive Fingerprint F35 is voorzien van een vingerafdrukscanner die geavanceerde codering aan uw gevoelige gegevens toevoegt, wat hem perfect maakt voor diegenen die een extra laag privacy nodig hebben.

Populair onderwerp