Chromebooks kunnen adaptief opladen in Google Pixel-stijl krijgen

Chromebooks kunnen adaptief opladen in Google Pixel-stijl krijgen
Chromebooks kunnen adaptief opladen in Google Pixel-stijl krijgen
Anonim

De commit-code voor de functie onthult dat Adaptief opladen in Chrome OS een machine learning-model gebruikt om ervoor te zorgen dat je batterij 100% bereikt net voordat je hem nodig hebt. Meer dan waarschijnlijk analyseert het uw gebruik in de loop van de tijd om te raden wanneer u de Chromebook loskoppelt. Als u bijvoorbeeld elke dag rond 9.00 uur een Chromebook loskoppelt om aan de slag te gaan, houdt Chrome OS uw batterij mogelijk op 80% tot 8: 30AM of 8:45AM.

Google werkt al een tijdje aan deze functie, zoals 9to5Google in januari meldde over vroege code, maar dit is de eerste keer dat het is verschenen als een functiemarkering met het verwachte instellingenpaneel.

Chrome OS-vlaggenpagina met de Adaptive Charging-vlag ingeschakeld

Google heeft al adaptief opladen op zijn Pixel-telefoons, waardoor het batterijniveau ook rond de 80% blijft totdat je de telefoon moet gebruiken. Samsung Galaxy-apparaten hebben een vergelijkbare functie genaamd 'Adaptieve batterij' en iPhones hebben 'Geoptimaliseerd opladen'.

Het is niet duidelijk wanneer deze functionaliteit naar alle Chromebooks wordt uitgerold. De vlagbeschrijving in de Chromium-code zegt: "Schakel dit NIET in als u geen ontwikkelaar bent die de gebruikersinterface van de adaptieve oplaadfunctie wil testen", dus het is nog niet eens bedoeld voor regelmatig gebruik. Google kan het ook helemaal schrappen, maar tot nu toe ligt het nog steeds op schema om uiteindelijk voor iedereen uit te rollen.

Populair onderwerp