Spraaktoegang instellen op Windows 11

Inhoudsopgave:

Spraaktoegang instellen op Windows 11
Spraaktoegang instellen op Windows 11
Anonim

Kijk aan de linkerkant van het venster Instellingen en klik op 'Toegankelijkheid'. Het staat onderaan de lijst.

Afbeelding

Scroll naar beneden totdat je bij een sectie met de titel 'Interactie' komt en klik vervolgens op 'Spraak'.

Afbeelding

Klik op de schakelaar naast 'Windows Spraakherkenning'.

Afbeelding

Je krijgt een pop-up die je door enkele configuratie-opties leidt. Er zijn een paar dingen om in gedachten te houden:

  • Gebruik de beste microfoon die je je redelijkerwijs kunt veroorloven. Spraakherkenning en natuurlijke taalverwerking zijn niet perfect, en het zal moeilijk zijn om het goed te laten werken met vervormde, modderige audio.
  • Als u spraakherkenning nodig hebt om zo goed mogelijk te werken, vooral in situaties waarin dit het belangrijkste middel is om uw Windows 11-pc te bedienen, moet u deze voorzien van documenten om te beoordelen.

Hoe u uw resultaten kunt verbeteren

Je kunt de spraakherkenningssoftware voorzien van meer voorbeelden van je stem als je niet de gewenste resultaten krijgt. Die optie is nog niet verplaatst naar de nieuwe app Instellingen - het is nog steeds begraven in het Configuratiescherm.

Klik op de Start-knop, typ 'spraakherkenning' in de zoekbalk, zoek naar het zoekresultaat met 'Configuratiescherm' eronder en klik vervolgens op 'Openen'.

Zoek spraakherkenning en zorg ervoor dat u de optie Configuratiescherm selecteert

Klik op "Train uw computer om u beter te begrijpen" en volg alle instructies. Denk eraan om duidelijk te spreken, maar op een manier die voor u prettig is.

Afbeelding

Het proces duurt waarschijnlijk een paar minuten. Hoe meer gegevens u aan het spraakherkenningsmodel verstrekt, hoe nauwkeuriger het zal zijn bij het interpreteren van uw instructies. Je kunt het model meerdere keren trainen, en elke keer dat je dat doet, zou het de nauwkeurigheid moeten verbeteren.

Het is ook belangrijk om de juiste syntaxis te leren bij het geven van opdrachten aan uw computer. Hoewel computers veel beter zijn in het interpreteren van instructies dan vroeger, helpt het toch om zo nauwkeurig mogelijk te zijn. De website van Microsoft heeft uitgebreide documentatie die precies beschrijft welke opdrachten Windows Spraakherkenning is geprogrammeerd om te herkennen en hoe ze te gebruiken.

Als je je afvraagt ​​hoe precies Windows-spraakherkenning kan zijn, is het misschien interessant om te weten dat de overgrote meerderheid van dit artikel is geschreven met spraak-naar-tekst na slechts een enkele trainingssessie. De enige grote moeilijkheid bij het dicteren van dit artikel met Windows Spraakherkenning was hoofdlettergebruik, hyperlinks en opmaak. Die vereisten wat handmatige aanpassingen, maar dat is nauwelijks een probleem. Na het toevoegen van extra trainingsgegevens, was de nauwkeurigheid van de herkenning enorm verbeterd - het is absoluut de moeite waard om er de tijd voor te nemen als je de spraakbesturing met enige regelmaat gaat gebruiken.

Populair onderwerp