Schakelen tussen iPhone en Android is eenvoudiger dan u denkt

Inhoudsopgave:

Schakelen tussen iPhone en Android is eenvoudiger dan u denkt
Schakelen tussen iPhone en Android is eenvoudiger dan u denkt
Anonim

Waar dingen ingewikkelder worden, is wanneer we buiten die 'kern'-smartphone-ervaring gaan. Het gaat niet alleen om de basisfunctionaliteit, het gaat erom wie die functies bestuurt. In dit geval hebben we het vooral over Apple en Google.

Het goede nieuws is dat Apple en Google tegenwoordig leuker spelen dan in het verleden. Vooral Google ondersteunt de iPhone heel goed. Gmail, Google Foto's, Google Maps, YouTube en vele andere Google-services waar je van houdt, zijn beschikbaar op de iPhone en de apps zijn best aardig.

Apple ondersteunt Android bijna niet zo goed.Apple Music en Apple TV zijn de belangrijkste services die beschikbaar zijn gesteld op Android. Diensten zoals iCloud, Apple Podcasts, Apple News en vele andere zijn gewoon helemaal niet beschikbaar op Android. Om nog maar te zwijgen van het hele iMessage-debacle, waar ik al uitgebreid over heb gesproken.

Gaat het beide kanten op?

Al die diensten maken het overstappen van platform uiteindelijk zo intimiderend voor veel mensen. Als Android-gebruiker die voornamelijk Google-services gebruikt, was het vrij eenvoudig om snel alles te vinden wat ik nodig had op de iPhone. Werkt het in de tegenovergestelde richting?

Dat hangt echt af van je bereidheid om je aan te passen. Iets als Apple Podcasts kan bijvoorbeeld heel gemakkelijk worden vervangen door Pocket Casts, een geweldige podcast-app die op beide platforms beschikbaar is. Apple News kan worden vervangen door Google News (als News+ je niets kan schelen). Er zijn ook methoden om dingen te doen, zoals het overzetten van uw iCloud-bibliotheek naar Google Foto's.

Je hoeft niet vast te zitten aan de diensten van Apple; bijna allemaal hebben ze gelijke of betere alternatieven op Android.Het is nu zelfs mogelijk om FaceTime-oproepen op Android te ontvangen. Bovendien is het mooie van overstappen van Apple-services dat het in de toekomst veel gemakkelijker zal zijn om terug te schakelen naar een iPhone.

Ik noemde iMessage hierboven kort en ik kan het hier niet verdoezelen. iMessage is waarschijnlijk de enige "service" van Apple die u niet op Android kunt repliceren. Technisch gezien kan dat als je een Mac hebt, maar het is niet iets dat de meeste mensen willen instellen. Natuurlijk kun je je iPhone-vrienden nog steeds naar hartelust sms'en, maar het zal als een groene bubbel zijn.

U kunt dit doen

Persoon met iPhone en Android-telefoon

Het punt van dit hoofdartikel is niet om je over te schakelen van Android naar iPhone of vice versa. Je moet echter weten dat het waarschijnlijk niet zo'n groot probleem is als je denkt. De twee platforms zijn in de loop der jaren op veel dingen samengekomen.

Apps die alleen beschikbaar zijn op de iPhone is niet echt een groot ding meer.Android-telefoons hebben de camerakracht van de iPhone ingehaald en overtroffen. Zaken als mobiel betalen en draadloos opladen zijn eindelijk aan de iPhone toegevoegd. Apple en Google hebben zelfs apps om je te helpen bij het overstappen.

Als je geïnteresseerd bent geweest in het proberen van het andere platform, maar het voelde als een monumentale onderneming, is de kans groot dat het niet zo moeilijk is als je zou denken. Wees niet bang om af en toe iets te veranderen. Aan het eind van de dag is het maar een telefoon.

Populair onderwerp