Waarom laadt mijn telefoon niet op? 5 oplossingen om te proberen

Inhoudsopgave:

Waarom laadt mijn telefoon niet op? 5 oplossingen om te proberen
Waarom laadt mijn telefoon niet op? 5 oplossingen om te proberen
Anonim

Het gebruik van een metalen voorwerp (zoals een paperclip of SIM-tool) kan de contacten in de oplaadpoort beschadigen, dus wees voorzichtig als je besluit die weg te gaan. Een houten tandenstoker is veel veiliger omdat hij de contacten niet bekrast (en de coating niet beschadigt), maar je moet ook oppassen dat je hem niet in de poort breekt.

Je moet ook waakzaam zijn voor tekenen van schade in de oplaadpoort. Het kan moeilijk zijn om te weten wat u zoekt, maar verbogen pinnen en corrosie zouden vrij duidelijk moeten zijn.

Probeer een andere kabel of adapter

Als je oplaadpoort schoon is en er geen duidelijke tekenen van schade zijn, richt je aandacht dan op je oplaadkabel.Controleer de kabel op tekenen van rafeling en kijk ook naar de contacten in de buurt van het aansluitpunt. U kunt eventueel vuil van het uiteinde van de kabel schrapen, maar rafels en andere beschadigingen zijn een teken dat u de kabel direct moet vervangen.

De beste USB-C-kabels van 2022

Alleen omdat een kabel intact lijkt te zijn, wil nog niet zeggen dat het niet de schuld is. Als er iets mis is gegaan in de kabel omdat deze oud is of door beknelling is beschadigd, kan dit van invloed zijn op het vermogen van de kabel om een ​​lading te dragen. Het is altijd de moeite waard om de kabel te vervangen om één mogelijke oorzaak te elimineren.

Het is ook mogelijk dat de USB-adapter defect raakt, dus overweeg om die ook uit te wisselen. U hoeft ook niet dezelfde adapter te gebruiken, zo ongeveer alles met een USB-poort zou moeten werken, inclusief een laptop, smart-tv of zelfs uw auto.

Als je merkt dat de adapter de schuldige is, overweeg dan om deze te vervangen door een adapter die snel opladen ondersteunt. Als je een extra draadloze oplader in huis hebt, kun je die ook proberen op te laden.

Herstart uw apparaat

Soms kunnen softwareproblemen het opladen van uw smartphone verstoren. Schakel het bij twijfel uit en weer in. Moderne smartphones hebben redelijk geavanceerde oplaadcircuits, waardoor ze veilig krachtigere opladers kunnen gebruiken dan de opladers die in de doos werden geleverd (met name voor snel opladen).

Android Uitschakelen Menu-optie

Aangezien dit wordt beheerd door software, is het niet uitgesloten dat het opnieuw opstarten van uw apparaat het probleem kan oplossen. Leer hoe u uw iPhone opnieuw kunt opstarten of een Android-smartphone opnieuw kunt opstarten.

Draadloze oplader werkt niet?

Fysieke verbindingen zijn gevoelig voor allerlei problemen, zoals vuil en beschadigde connectoren. Draadloze opladers lijken misschien een beter alternatief, maar zelfs zij kunnen problemen ondervinden. Het eerste dat u moet doen, is controleren of uw draadloze oplader zeker is aangesloten, vooral als er geen LED-indicator is.

draadloze oplader

Net als bekabeld opladen, heeft uw draadloze oplader een kabel en USB-adapter nodig om te werken. U moet proberen deze uit te wisselen om er zeker van te zijn dat ze niet de reden voor uw probleem zijn. Als je een hoesje met je smartphone gebruikt, overweeg dan om het te verwijderen om de verbinding te testen.

Als je nog steeds geen plezier hebt, overweeg dan om je smartphone te testen met een standaard oplaadkabel. Als niets werkt, is er mogelijk een probleem met het oplaadcircuit in uw smartphone, waarvoor een meer ingrijpende oplossing nodig is.

Kan het waterschade zijn?

De meeste high-end smartphones hebben nu enige waterbestendigheid, vaak op een diepte van ongeveer 1 meter gedurende ongeveer 30 minuten. Als u dieper gaat dan de nominale diepte, wordt er meer druk uitgeoefend op de afdichtingen van uw apparaat, met een verhoogd risico op binnendringen van water. Het is ook mogelijk dat de waterafdichtingen helemaal falen.Het is nog een reden waarom het maken van een back-up van uw iPhone of Android-smartphone essentieel is.

Hoe beoordelingen van waterbestendigheid werken voor gadgets

Zoutwater vormt een andere bedreiging, omdat het zout de oplaadcontacten in de poort aan de onderkant van uw apparaat snel kan aantasten. Mogelijk vindt u zelfs zoutresten in de oplaadpoort, wat ook kan interfereren bij het opladen van uw apparaat. U kunt corrosie mogelijk verwijderen met een potloodgum of met witte azijn. Het is een goed idee om uw apparaat in zoet water af te spoelen nadat u het aan zout water heeft blootgesteld.

Waterschade veroorzaakt door vloeistof die in uw apparaat komt, kan het opladen zeer beïnvloeden en zal waarschijnlijk niet zo eenvoudig te repareren zijn. U kunt proberen uw apparaat voor inspectie naar een reparatiewerkplaats te brengen, waar u een idee kunt krijgen van de kosten voor het repareren van uw smartphone. In veel gevallen zal een nieuwe smartphone de meest kosteneffectieve route zijn.

De beste oplader kopen

Als je je oplader om wat voor reden dan ook moet vervangen, overweeg dan om de beste oplader te kopen die je je momenteel kunt veroorloven. Galliumnitride-opladers zijn kleiner en efficiënter, daarom gebruiken we ze veel in onze beste verzameling van telefoonopladers.

Populair onderwerp