Waarom de veilige nieuwe vergrendelingsmodus van de iPhone niets voor jou is

Waarom de veilige nieuwe vergrendelingsmodus van de iPhone niets voor jou is
Waarom de veilige nieuwe vergrendelingsmodus van de iPhone niets voor jou is
Anonim

Digitale beveiliging is altijd moeilijk, maar de meeste mensen hoeven zich geen zorgen te maken dat ze het doelwit zijn van de nieuwste spyware. Voor de mensen die zich daar wel zorgen over maken, introduceert Apple een nieuwe Lockdown-modus op zijn apparaten.

Apple heeft vandaag de Lockdown-modus aangekondigd, die naar iOS 16 op iPhones, iPadOS 16 voor iPads en macOS Ventura voor Mac-computers komt. Het bedrijf zegt dat het "een extreem, optioneel beveiligingsniveau biedt voor de zeer weinige gebruikers die, vanwege wie ze zijn of wat ze doen, persoonlijk het doelwit kunnen zijn van enkele van de meest geavanceerde digitale bedreigingen, zoals die van NSO Group en andere particuliere bedrijven die door de staat gesponsorde spyware voor huurlingen ontwikkelen.”

De nieuwe functie beperkt sommige functies op iPhones, iPads en Macs die in theorie kunnen worden gebruikt om malware af te leveren - als een preventieve aanval op nieuw ontdekte beveiligingsproblemen voordat Apple ze voor iedereen kan oplossen. Het Israëlische beveiligingsbedrijf NSO Group heeft bijvoorbeeld verschillende geheime kwetsbaarheden in iPhones gebruikt voor zijn 'Pegasus'-malware, die is gekocht voor bewaking door de Verenigde Staten, Mexico, de Verenigde Arabische Emiraten en andere regeringen.

Lockdown-modus blokkeert alle iMessage-bijlagen behalve afbeeldingen (en schakelt linkvoorbeelden uit), schakelt Just-In-Time (JIT) JavaScript-compilatie uit voor surfen op het web (tenzij de site is toegevoegd aan een toelatingslijst), blokkeert FaceTime-oproepen van onbekende contacten, schakelt alle bekabelde verbindingen op iPhones uit nadat ze zijn vergrendeld en blokkeert configuratieprofielen. Sommige van die veranderingen zijn drastisch - webbrowsers kunnen merkbaar langzamer zijn zonder JIT - maar ze snijden veel potentiële aanvalsvectoren af ​​zonder het apparaat volledig onbruikbaar te maken.

Face ID of Touch ID tijdelijk uitschakelen op uw iPhone

Veel Android-apparaten hebben ook een Lockdown-modus, maar die functie is meer voor tijdelijke beveiliging dan voor altijd-aan-functies. Het primaire doel is om biometrische authenticatie uit te schakelen, zoals het scannen van gezichten en vingerafdrukken, voor het geval iemand (zoals politieagenten) u zou kunnen dwingen uw telefoon te ontgrendelen. iPhones hebben al een vergelijkbare functie, toegankelijk door vijf keer achter elkaar snel op de aan / uit-knop te drukken en vervolgens op de 'X'-knop te tikken. Google heeft ook een geavanceerde beschermingsoptie voor Gmail-accounts, die dichter in de buurt komt van wat Apple biedt met de Lockdown-modus en meer veiligheidsmaatregelen afdwingt.

Hoewel de meeste mensen geen behoefte hebben aan extreme beveiligingsmaatregelen zoals deze (als ze hun apparaten in ieder geval up-to-date houden), is het geweldig om te hebben voor mensen in gevaarlijke of compromitterende situaties die toch een volledige smartphone nodig hebben.

Populair onderwerp