Back-ups van systeemimages maken op Windows 11

Inhoudsopgave:

Back-ups van systeemimages maken op Windows 11
Back-ups van systeemimages maken op Windows 11
Anonim

Als je hoofdstation in Windows uitv alt, kan het even duren voordat je weer op snelheid bent, zelfs als je conventionele back-ups hebt. U moet elke app opnieuw installeren en elke app naar wens configureren. Overweeg om back-ups van systeemimages te maken om dat te voorkomen. Hier is hoe het te doen.

Wat is een back-up van systeemkopieën?

In Windows is een back-up van een systeemkopie een exacte kopie van uw volledige C:-schijf die uw actieve installatie van Windows bevat, alle apps die u hebt geïnstalleerd en alle configuratie- en gegevensbestanden voor die apps.Ze worden bevroren op hun plaats bewaard alsof ze perfect in ijs zijn ingekapseld.

Wat u moet weten over het maken van back-ups van systeemimages

Na een storing in de systeemschijf kunt u deze systeemkopie terugzetten op een nieuwe schijf en weer aan de slag alsof er nooit iets is veranderd - geen herinstallatie van Windows of apps nodig. Natuurlijk leg je veel extra gegevens vast die je misschien niet altijd nodig hebt in een reguliere back-up, dus een systeemkopie is vooral ideaal als je de exacte staat van een Windows-systeem wilt behouden.

Een back-up van systeemimage maken op Windows 11

Als u een back-up van de systeemkopie wilt maken op Windows 11, moet u een oudere tool gebruiken met de naam "Back-up en herstel (Windows 7)", die sinds Windows 7 bij elke versie van Windows is geleverd. Om het te starten, open eerst het Configuratiescherm door het menu Start te openen en "Configuratiescherm" te typen. Klik vervolgens op het pictogram "Configuratiescherm" in de onderstaande lijst.

(U kunt dezelfde tool ook gebruiken om back-ups van systeemimages te maken op pc's met Windows 10.)

Afbeelding

Wanneer het Configuratiescherm wordt geopend, kijkt u in het gedeelte "Systeem en beveiliging" en klikt u op de link voor "Back-up en herstel (Windows 7)".

Afbeelding

Klik in het gedeelte Back-up en herstel op "Een systeemkopie maken" in de zijbalk.

Afbeelding

Vervolgens zal Windows u vragen waar u de back-up wilt opslaan. U kunt een harde schijf of externe schijf kiezen (anders dan degene waarvan u een back-up maakt), een dvd of een netwerklocatie. Maak een selectie en klik op "Volgende".

Afbeelding

Vervolgens zie je een overzicht van waar een back-up van wordt gemaakt. Klik op "Start back-up".

Afbeelding

De back-uptool toont u een voortgangsbalk terwijl het de back-up van de systeemkopie maakt.

Er wordt een Windows-systeemkopie gemaakt

Wanneer de back-up is voltooid, sluit u het hulpprogramma Systeemkopie. Als u de bestemmingslocatie inspecteert, ziet u een map "WindowsImageBackup" die de back-upbestanden bevat. Verplaats of wijzig deze map niet.

Back-ups van systeemimages herstellen op Windows 7, 8 en 10

Later, wanneer u de back-up wilt herstellen, voert u Back-up en herstel (Windows 7) opnieuw uit, kijkt u in het gedeelte "Herstellen" en selecteert u de locatie met de systeemkopie die u hebt gemaakt. Windows herstelt de back-up, start uw pc opnieuw op en u bent klaar om te gaan. Blijf daar veilig!

Populair onderwerp