Microsoft lost eindelijk het gegevensconversieprobleem van Excel op

Microsoft lost eindelijk het gegevensconversieprobleem van Excel op
Microsoft lost eindelijk het gegevensconversieprobleem van Excel op
Anonim

Microsoft Excel kan automatisch datums, tijden, valuta's en meer uit tekst detecteren en deze converteren naar een ontleed formaat voor gebruik in formules. Excel krijgt echter vaak verkeerde conversies, vooral als het gaat om datums, waar Microsoft nu aan werkt.

Microsoft heeft deze week onthuld dat het werkt aan een nieuwe optie om de automatische gegevensconversie van Excel uit te schakelen, die nu beschikbaar is in de Office Insider-testversies op Windows. De nieuwe instelling is beschikbaar via Bestand > Opties > Geavanceerd > Automatische gegevensconversie.U kunt elk conversietype afzonderlijk uitschakelen en er is ook een instelling om een ​​waarschuwing weer te geven voordat gegevens in een geïmporteerd.CSV-document worden geconverteerd.

Instellingen voor automatische gegevensconversie in Excel

De instelling is een broodnodige toevoeging aan Excel, omdat automatische conversie hardhandig kan zijn. Als u bijvoorbeeld ID-nummers of andere id's met voorloopnullen typt, kan Excel de beginnullen verwijderen. Excel converteert ook datums zoals "7 juli 2022" naar datumreeksen zoals "7-juli-22."

Microsoft zei in een blogpost: "We hebben door de jaren heen (en waarschijnlijk van sommigen van jullie) consequent gehoord van klanten dat ze gefrustreerd zijn door het feit dat Excel automatisch gegevens naar specifieke formaten converteert. Hoewel we de standaardwaarden van Excel niet wijzigen, bieden we u de mogelijkheid om specifieke soorten automatische gegevensconversies uit te schakelen als dat nodig is. Op deze manier hoeft u zich geen zorgen te maken dat uw gegevens worden geconverteerd naar een indeling die u niet wilde en niet verwachtte.”

De automatische gegevensconversies van Excel, vooral met betrekking tot datums, zijn al jaren het mikpunt van grappen. Het HUGO Gene Nomenclature Committee, de groep die menselijke DNA-genen benoemt, heeft in 2020 verschillende genen hernoemd omdat Excel ze niet zou stoppen met het omzetten naar datums.

Hoewel datumconversie de meest omstreden functie is, is er nog geen optie om dat uit te schakelen - Microsoft zegt dat dit "gepland maar nog niet beschikbaar" is. De nieuwe instellingen werken momenteel ook niet met macro's.

De nieuwe opties voor gegevensconversie zijn beschikbaar voor Office Insiders met Excel-versie 2207 (build 15427.20000) of hoger op Windows. Er is momenteel geen tijdlijn wanneer deze voor iedereen met Excel zal worden uitgerold, en Microsoft zegt dat de functie nog steeds in de maak is voor Mac. Het bedrijf heeft niet vermeld wanneer (en of) het beschikbaar zal zijn in web Excel of de mobiele apps.

Populair onderwerp