Je telefoon heeft een biometrische kill-schakelaar, hier is waarom je hem zou moeten gebruiken

Inhoudsopgave:

Je telefoon heeft een biometrische kill-schakelaar, hier is waarom je hem zou moeten gebruiken
Je telefoon heeft een biometrische kill-schakelaar, hier is waarom je hem zou moeten gebruiken
Anonim

Moderne iPhones en Android-telefoons hebben superhandige biometrische beveiliging, maar het is niet altijd het beste idee om deze aan te laten. Gelukkig heeft je telefoon waarschijnlijk een biometrische killswitch die elke biometrische vergrendeling binnen enkele seconden kan uitschakelen. Het enige wat je hoeft te doen is leren hoe je het moet gebruiken!

Waarom uw biometrie uitschakelen?

Een van de belangrijkste zwakke punten van biometrische beveiliging is dat u uw biometrische gegevens niet kunt verbergen. Uw vingerafdrukken, irispatronen of elk ander aspect van uw lichaam zijn duidelijk zichtbaar en beschikbaar.Als uw telefoon door criminelen of autoriteiten van u wordt afgenomen, kunnen ze een vinger op de vingerafdrukvergrendeling forceren.

Zelfs als niemand je fysiek aanraakt, moet een in beslag genomen telefoon met iris- of gezichtsontgrendeling gewoon naar je worden gericht. Hoewel u een toegangscode of wachtwoord kunt 'vergeten' en ze erg moeilijk te raden zijn zonder de telefoon te wissen, kunt u uw biometrische gegevens niet plotseling wijzigen.

Biometrische gegevens uitschakelen op Android (9 en hoger)

Als je Android 9 of hoger gebruikt, is de beste optie om biometrische ontgrendelingsmethoden snel uit te schakelen, de Lockdown-modus te gebruiken. Hoewel verschillende merken Android-telefoons kleine verschillen kunnen hebben in hoe deze instelling is ingeschakeld of werkt, is dit een standaardfunctie die op alle moderne Android-telefoons op dezelfde manier werkt.

Hoe de Lockdown-modus te gebruiken op Android

Als deze modus is ingeschakeld, kunt u biometrie uitschakelen door vijf keer snel achter elkaar op de aan/uit-knop te drukken. Op een paar telefoonmerken kan dit ook een noodoproep activeren, maar u kunt de oproep eenvoudig annuleren voordat deze doorgaat.

Biometrische gegevens uitschakelen op iPhones

iPhones bieden Touch ID of Face ID, waarmee je je telefoon ontgrendelt met respectievelijk een vingerafdruk of gezichtsscan. Hoewel dit handig (en snel) is, kan het een risico zijn als je telefoon van je wordt afgenomen.

Het goede nieuws is dat Apple een snelle manier biedt om biometrie tijdelijk uit te schakelen totdat je je toegangscode invoert. In tegenstelling tot Android hoeft u het niet van tevoren in te stellen - het is standaard ingeschakeld. Houd gewoon de volume-omhoog- en zijknop samen totdat u "Slide to Power Off" ziet verschijnen. Op dat moment is biometrie uitgeschakeld en hoeft de telefoon niet echt te worden uitgeschakeld om het proces te voltooien.

Als je Hey Siri hebt ingeschakeld, kun je ook zeggen "Hé Siri, van wie is deze telefoon?" Na Siri's reactie wordt biometrie uitgeschakeld, wat te handig is als je geen toegang hebt tot de knoppen van je telefoon.

Voorbereiden op het ergste

Als je telefoon in beslag wordt genomen en ontgrendeld met behulp van je biometrische gegevens, zijn er nog steeds dingen die je kunt doen ter voorbereiding om het waardeloos te maken voor elke tegenstander.

Je kunt echt gevoelige informatie bewaren in een aparte versleutelde kluis op je telefoon, met behulp van een app of, in sommige gevallen, een ingebouwde functie van het apparaat. Indien mogelijk kunt u eenvoudig versleutelde bestanden in de cloud bewaren en geen kopie op uw telefoon opslaan.

Als je apps hebt die de mogelijkheid bieden om te ontgrendelen met behulp van de biometrische gegevens van de telefoon, overweeg dan om die optie per geval uit te schakelen. Uw bank-app is bijvoorbeeld een belangrijk doelwit. Overweeg om biometrie uit te schakelen voor het inloggen op uw bank-app.

Biometrische kill-schakelaars op andere apparaten

Android en iOS zijn de twee meest populaire mobiele platforms, maar naast smartphones zijn er veel apparaten die biometrische ontgrendeling bieden. Als u biometrische beveiliging ergens anders in uw leven gebruikt, of het nu voor smart home-toepassingen, beveiliging of op een laptop is, neem dan de tijd om te onderzoeken of dat apparaat of die app een manier heeft om biometrie snel uit te schakelen.

Biometrische beveiliging is niet zo sterk als u denkt, hier is waarom

Misschien wil je ook wat meer leren over de inherente problemen die alle biometrische systemen delen voordat je besluit ze overal te gebruiken.

Populair onderwerp