Volkswagen's nieuwe batterijfabrieken kunnen leiden tot goedkopere EV's

Volkswagen's nieuwe batterijfabrieken kunnen leiden tot goedkopere EV's
Volkswagen's nieuwe batterijfabrieken kunnen leiden tot goedkopere EV's
Anonim

Batterijen zijn het belangrijkste onderdeel van elk elektrisch voertuig, maar veel autofabrikanten maken hun eigen batterijen niet. Volkswagen heeft zojuist onthuld dat het een dochteronderneming opricht om batterijcellen voor EV's te produceren.

Volkswagen heeft vandaag de eerste batterijcelfabriek in Salzgitter, Duitsland, gebouwd, die naar verwachting in 2025 zal beginnen met de productie van EV-batterijen. Het bedrijf plant ook locaties voor drie andere celfabrieken in Europa, en mogelijk andere in Noord Amerika. Volkswagen verplaatst ook zijn batterijcelactiviteiten naar een nieuwe dochteronderneming, genaamd 'PowerCo', die meer dan € 20 miljard ($ 20) zal besteden.35 miljard) tegen 2030 op productie.

Hoe ver kan een elektrische auto gaan op één lading?

Volkswagen koopt momenteel batterijcellen van andere bedrijven, zoals LG Energy Solution en SK Innovation, die vervolgens worden gebruikt bij de assemblage van auto's zoals de 'ID'-serie. Volkswagen hoopt dat de overname van de productie van batterijcellen zal resulteren in een milieuvriendelijker ontwerp en lagere kosten - wat in de toekomst zou kunnen leiden tot lagere prijzen voor EV's. Het bedrijf zei dat zijn prototype 'prismatic unified cell'-batterijen "de batterijkosten tot 50 procent zullen verlagen" en "zeer veelbelovende prestaties hebben laten zien met betrekking tot bereik, oplaadtijden en veiligheid."

De meeste autofabrikanten aarzelen om hun eigen EV-batterijen te produceren en vertrouwen voor ten minste een deel van het proces op andere bedrijven. Tesla is momenteel de belangrijkste uitzondering, die onlangs is begonnen met het produceren van eigen batterijcellen voor zijn Model Y SUV.Toyota, Stellantis (voorheen Fiat Chrysler), Ford, General Motors en anderen hebben fabrieken voor batterijcellen aangekondigd, maar de meeste (zo niet alle) werken samen met bestaande fabrikanten zoals LG.

Populair onderwerp