Is de iPhone 13 waterdicht?

Inhoudsopgave:

Is de iPhone 13 waterdicht?
Is de iPhone 13 waterdicht?
Anonim

Kan je iPhone 13 zonder schade een plons in het water nemen? Het antwoord hangt af van verschillende factoren, die ook van toepassing zijn op de iPhone 13 Mini, iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max. We komen tot op de bodem van dit diepblauwe mysterie.

De iPhone 13 is waterbestendig

Volgens Apple zijn de iPhone 13, iPhone 13 Mini, iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max "spat-, water- en stofbestendig". Om het niveau van waterbestendigheid nauwkeurig te definiƫren, gebruikt Apple het industriestandaard "Ingress Protection" (IP)-classificatiesysteem dat is gedefinieerd door de International Electrotechnical Commission (IEC) in zijn IEC 60529-norm.

Is mijn iPhone waterdicht?

Volgens de IEC-standaard heeft de iPhone 13-serie een IP68-classificatie, wat betekent dat een iPhone 13 tot 30 minuten zonder schade kan worden ondergedompeld in maximaal 6 meter (ongeveer 19,6 voet) water.

Dus als je je iPhone 13 laat vallen in een zwembad dat minder dan 6 meter diep is en het binnen 30 minuten weer opha alt, zou de iPhone onder ideale omstandigheden geen waterschade mogen oplopen. Als je iPhone 13 echter al fysiek beschadigd was voordat hij in het water viel, bijvoorbeeld met wat scheuren of deuken in het scherm of de behuizing, kan dat de waterbestendigheid in gevaar brengen en water in de iPhone laten komen.

Wat moet ik doen als mijn iPhone 13 nat wordt?

Als je je iPhone 13 in het water hebt laten vallen, volg dan de volgende stappen, die we hebben aangepast op basis van het advies van Apple over zijn waterbestendige telefoons.

  • Haal het zo snel mogelijk uit het water.
  • Ontkoppel alle accessoires.
  • Verwijder de iPhone uit elk hoesje dat zich op het apparaat bevindt.
  • Sluit de iPhone af.
  • Als er een andere vloeistof dan water op de iPhone is gekomen, spoel de telefoon dan voorzichtig af met schoon water.
  • Droog de buitenkant van de iPhone voorzichtig af met een zachte doek.
  • Tik voorzichtig met de palm van je hand water uit de Lightning-poort.
  • Laat de iPhone minimaal 5 uur drogen voordat u het apparaat oplaadt of weer inschakelt.

Voor extra bescherming, koop een waterbestendige hoes

Hoewel de iPhone 13 een bepaald niveau van waterbestendigheid heeft, kun je de kans vergroten dat je je iPhone tegen waterschade beschermt door hem in een waterbestendige hoes of droge tas te plaatsen voordat je in de buurt van het water gaat.

Afbeelding

JOTO Universal Waterproof Phone Pouch

Voordelige verzekering tegen blootstelling aan water voor een smartphone.

Afbeelding

We hebben ontdekt dat dit JOTO universele waterdichte telefoonzakje een goedkope verzekering is tegen onbedoelde blootstelling aan water voor uw smartphone. Als je een drijvende riem toevoegt, zinkt je iPhone niet eens naar de bodem van het water en kun je hem gemakkelijker ophalen. Blijf daar veilig!

Populair onderwerp