Zal uw volgende Android-telefoon echt vergrendelschermadvertenties hebben?

Zal uw volgende Android-telefoon echt vergrendelschermadvertenties hebben?
Zal uw volgende Android-telefoon echt vergrendelschermadvertenties hebben?
Anonim

Glance, een advertentiebedrijf dat eigendom is van de InMobi Group, heeft de afgelopen dagen de krantenkoppen gehaald voor zijn geplande advertentieplatform met vergrendelscherm voor Android-smartphones. U hoeft zich echter waarschijnlijk geen zorgen te maken dat het naar uw volgende Android-apparaat komt.

Glance, gevestigd in Singapore, werd opgericht in 2019 en ontwikkelt momenteel een advertentieplatform op vergrendelscherm met dezelfde naam. Glance is al geïnstalleerd op meer dan 400 miljoen smartphones, voornamelijk in India en Zuidoost-Azië, waar het verschillende aanbevolen inhoud en advertenties op het vergrendelscherm toont.Er zijn zelfs enkele geïntegreerde games en livestreams - Glance zei dat streams voor Battlegrounds Mobile India (een regionale versie van PUBG: Battlegrounds) in 2022 11,9 miljoen kijkers hadden.

Video afspelen

Glance heeft gedeeltelijk de aandacht getrokken van zijn grote financiële steun. Glance heeft in december 2020 $ 145 miljoen opgehaald, waarvan een deel van Google, en Jio (het grootste mobiele netwerk in India) heeft in februari $ 200 miljoen geïnvesteerd.

TechCrunch meldde eerder deze week dat Glance van plan is zijn vergrendelscherm-advertenties binnen de komende twee maanden naar de Verenigde Staten te brengen, daarbij verwijzend naar een bron die bekend is met de zaak. Glance werkt naar verluidt samen met netwerkaanbieders in de Verenigde Staten om Glance op smartphones op te nemen, die al in augustus zou kunnen aankomen.

Zelfs als de deal doorgaat zoals gemeld, hoef je niet in paniek te raken dat je toekomstige Pixel 7 of Galaxy S23 advertenties zal hebben voor McDonalds- of Nike-shows zodra je hem aanzet.Er zijn geen aanwijzingen dat advertenties op het vergrendelscherm worden weergegeven op premium (of zelfs mid-range) apparaten - het meest waarschijnlijke scenario is dat ze op goedkope telefoons zullen verschijnen om de hardwarekosten te subsidiëren. Veel apparaten in dat productsegment hebben al gebundelde games en apps die advertenties weergeven in het meldingenvenster.

Amazon heeft deze strategie enkele jaren geleden met name geprobeerd met 'Prime Exclusive'-telefoons, waaronder apparaten van Nokia, Motorola en andere die beschikbaar zijn tegen een lagere prijs dan andere winkels. De vangst was dat Prime Exclusive-telefoons advertenties op het vergrendelscherm en verschillende niet-verwijderbare Amazon-apps hadden. De advertenties op het vergrendelscherm bleven niet lang hangen, deels omdat de komst van vingerafdruklezers ertoe leidde dat minder mensen langer dan een seconde of twee naar vergrendelschermen keken. Amazon verwijderde advertenties van Prime Exclusive-telefoons met een software-update in 2018. Boost Mobile probeerde ook een soortgelijk programma in 2016, waarbij klanten advertenties op het vergrendelingsscherm konden inschakelen voor een korting van $ 5 per maand op hun telefoonrekening.

BLU R1 HD-telefoon met vergrendelschermadvertentie

Het verkopen van goedkopere hardware gesubsidieerd door advertenties is een bewezen bedrijfsmodel, met voorbeelden zoals Amazon Fire-tablets en Roku-streamingsticks. Mensen tolereren echter minder snel advertenties met duurdere apparaten, en daarom is opdringerige advertenties ongebruikelijk op premium- en mid-range smartphones (tenminste in de Verenigde Staten).

Dat wil niet zeggen dat we helemaal vrij zijn van advertenties op smartphones. Providers zoals AT&T en Verizon ondertekenen nog steeds deals van miljoenen dollars om apps zoals Candy Crush en Facebook vooraf te installeren op veel Android-telefoons (zelfs premium-apparaten), en Apple adverteert zijn abonnementen in de app Instellingen op iPhones en iPads. Samsung toonde vroeger vaak advertenties in systeemapplicaties, zoals Weer en Gezondheid, maar het bedrijf heeft daar in 2021 op bezuinigd.

Concluderend, je hoeft je geen zorgen te maken dat er meer Android-telefoons komen met opdringerige advertenties op het vergrendelscherm - de telefoons met Glance-advertenties zullen vrijwel zeker de telefoons zijn die al tot de rand zijn geladen met advertenties en pre -geïnstalleerde apps.Vergrendelschermadvertenties zijn al vele malen eerder geprobeerd en elke keer blijven ze op budget-smartphones en -tablets.

Populair onderwerp