Hoe u uw eigen bibliografiesjabloon kunt maken in Microsoft Word

Inhoudsopgave:

Hoe u uw eigen bibliografiesjabloon kunt maken in Microsoft Word
Hoe u uw eigen bibliografiesjabloon kunt maken in Microsoft Word
Anonim

Als u gebruikmaakt van de ingebouwde bibliografie van Word, moet u deze mogelijk nog bewerken, of dit nu een vereiste of persoonlijke voorkeur is. Als u dat bibliografieformaat wilt opslaan en hergebruiken in toekomstige documenten, maakt u een sjabloon.

Door de bewerkte structuur of lettertype-opmaak op te slaan, kunt u eenvoudig dezelfde bibliografie aan al uw Word-documenten toevoegen en de details naar behoefte verwisselen.

Maak een aangepaste bibliografie in Word

Je kunt zeker zelf een bibliografie maken, maar als je citaten in je document hebt, kan Word die voor je maken.

Ga naar het tabblad Verwijzingen en het gedeelte Citaten en bibliografie van het lint. U kunt een van de onderstaande bibliografietypes gebruiken of een type dat u helemaal zelf voor uw sjabloon maakt.

  • Als u een bibliografie met een titel wilt maken, selecteert u de vervolgkeuzepijl Bibliografie en kiest u de stijl die u wilt gebruiken uit Bibliografie, Referenties of Geciteerde werken.
  • Voor een bibliografie zonder titel, selecteer in plaats daarvan "Bibliografie invoegen".
Ingebouwde bibliografieën in Word

U zult de door u gekozen stijl in uw document zien verschijnen.

Ingevoegde bibliografie

Maak vanaf daar alle gewenste bewerkingen aan de tekst, het lettertype en de lay-out. U kunt de lettergrootte, stijl of kleur wijzigen, meer regelafstand toevoegen of teksteffecten toepassen.

Een ingevoegde bibliografie aanpassen

Een bibliografie opslaan als sjabloon

Wanneer u klaar bent met het maken en aanpassen van uw bibliografie, slaat u deze op als een sjabloon.

Sleep door de tekst van de bibliografie om alles te selecteren. Ga vervolgens terug naar het tabblad Verwijzingen en klik op de vervolgkeuzepijl Bibliografie. Kies "Save Selection to Bibliography Gallery" onderaan het menu.

Opslaan in de galerijoptie

Je ziet een pop-upvenster waarin je de naam kunt invoeren die je voor de sjabloon wilt gebruiken. Voeg eventueel een beschrijving toe en kies een categorie. Laat de optie Galerij ingesteld op "Bibliografieën" en de optie Opslaan in ingesteld op "Bouwstenen". Klik op "OK".

Venster voor het maken van bouwstenen

Als u het bibliografiesjabloon in toekomstige documenten opnieuw wilt gebruiken, sluit u uw huidige document en slaat u het indien nodig eerst op.

Je ontvangt een pop-upbericht waarin staat dat je wijzigingen hebt aangebracht in Building Blocks. Kies "Opslaan".

Vraag Bouwstenen opslaan in Word

Hergebruik uw bibliografiesjabloon

Om je sjabloon opnieuw te gebruiken in een ander Word-document, plaats je de cursor waar je hem wilt hebben. Ga vervolgens naar het tabblad Verwijzingen en klik op de vervolgkeuzepijl Bibliografie. U ziet uw opgeslagen sjabloon in de lijst verschijnen.

Opgeslagen sjabloon in het vervolgkeuzemenu Bibliografie

Selecteer het gewoon en het wordt weergegeven in uw document.

Een bibliografiesjabloon verwijderen

Als je een bibliografiesjabloon die je hebt opgeslagen niet langer wilt gebruiken, kun je deze verwijderen met de Building Blocks Organizer.

Ga terug naar het tabblad Verwijzingen en klik met de rechtermuisknop op uw sjabloon in de vervolgkeuzelijst Bibliografie. Kies "Organiseren en verwijderen" in het snelmenu.

Organiseren en verwijderen in het menu

Als de Building Blocks Organizer wordt geopend, ziet u dat uw sjabloon al is geselecteerd. Bevestig en klik vervolgens op "Verwijderen" om het permanent uit de galerij te verwijderen.

Je kunt de naam of beschrijving ook wijzigen vanuit de Building Blocks Organizer. Selecteer uw sjabloon en kies 'Eigenschappen bewerken'. Klik op "OK" wanneer u klaar bent.

Bouwstenen organisator

Als u de bibliografiefunctie in Word wilt gebruiken, maar deze wilt aanpassen aan uw smaak of voorkeuren, kunt u overwegen deze op te slaan als een sjabloon om steeds opnieuw te gebruiken.

Kijk voor meer informatie over hoe je kruisverwijzingen maakt in Word of hoe je voet- en eindnoten gebruikt.

Populair onderwerp