Repareer een fout "Kan serveridentiteit niet verifiëren" op iPhone of iPad

Inhoudsopgave:

Repareer een fout "Kan serveridentiteit niet verifiëren" op iPhone of iPad
Repareer een fout "Kan serveridentiteit niet verifiëren" op iPhone of iPad
Anonim

De Mail-app die bij je iPhone of iPad wordt geleverd, is geweldig om je e-mailaccounts in één app te integreren, dat wil zeggen, totdat hij stopt met praten met je mailserver. Hier zijn enkele mogelijke oplossingen voor wanneer Mail u het bericht 'Kan serveridentiteit niet verifiëren' geeft.

Uw verbinding wijzigen of resetten

Het eerste dat u moet proberen, is een andere internetverbinding of een reset van uw verbinding. Hoewel zowel je apparaat als de mailserver in orde kunnen zijn, is het mogelijk dat er een probleem is ontstaan ​​met je lokale internetverbinding.

De meeste verbindingsproblemen met een internetprovider (ISP) worden opgelost door de verbinding te verbreken, een paar minuten te wachten en vervolgens opnieuw verbinding te maken. Schakel uw router en uw modem uit (als het afzonderlijke apparaten zijn), wacht een minuut of zo en zet dan alles weer aan. Voor een volledig schone nieuwe lei, overweeg ook om uw netwerkverbinding op het apparaat opnieuw in te stellen.

Dood de app

Zowel iOS als iPadOS zijn agressief in het bewaren van de geheugenstatus van een app in langdurige opslag. Het is dus goed mogelijk dat je Mail-app al maanden of zelfs jaren niet is gesloten.

Veeg omhoog vanaf de onderkant van je scherm totdat de app-carrousel verschijnt. Veeg naar rechts totdat je de e-mailapp vindt en veeg de app zelf omhoog om hem te doden. Open het vervolgens opnieuw om te zien of het probleem daarmee is opgelost.

Herstart uw apparaat

Het herstarten van je apparaat is een algemene algemene tip voor het oplossen van problemen, maar iets dat een verrassend aantal mensen vergeet te doen als ze problemen hebben met hun technologie.

Als je je iPhone of iPad nog nooit hebt uitgeschakeld, houd je de volume-omhoog- en zijknop ingedrukt totdat je 'Schuif om uit te schakelen' ziet en verplaats je de schuifregelaar helemaal totdat het apparaat wordt uitgeschakeld. Houd vervolgens de zijknop ingedrukt om het apparaat weer in te schakelen.

Controleer op iOS-updates

Close-up van een iPhone-scherm met een beschikbare software-update

De Mail-app is een first-party Apple-app, dus als je iOS of iPadOS bijwerkt, krijg je ook een nieuwe versie van Mail en alle andere gebundelde iOS-applicaties. Als uw serverfout het resultaat is van een verouderde app of een bug in iOS of de app, is een update een snelle manier om het probleem op te lossen.

Bekijk hiervoor onze handleidingen voor het updaten van een iPhone en het updaten van een iPad.

Controleer of de server echt niet werkt

Een fout die aangeeft dat de server niet werkt zoals het hoort, kan het gevolg zijn van een serverstoring.De snelste manier om te controleren of de e-mailserver het echt doet of dat jij het bent, gebruik een site zoals DownDetector om te zien of de serviceprovider voor het problematische account online is of niet.

Het gebruik van DownDetector is relatief eenvoudig. Het enige dat u hoeft te doen, is de naam van uw e-mailprovider in de zoekbalk van de site te typen en het resultaat zal u vertellen of andere gebruikers ook klagen of geen toegang hebben tot hun accounts.

Als uw e-mail wordt geleverd door een privéserver, zoals de e-mailserver van uw bedrijf, vindt u die informatie hier niet. In plaats daarvan moet u contact opnemen met de helpdesk of systeembeheerder van die e-mailserver.

SSL uitschakelen

Hoewel we het in het algemeen niet aanbevelen, lijkt het erop dat sommige gebruikers erin geslaagd zijn om van deze fout af te komen door SSL (Secure Socket Layer)-codering voor dat account uit te schakelen. Als u dit echter doet, betekent dit dat uw e-mails kunnen worden onderschept en gelezen, dus wees voorzichtig.

Open de app Instellingen en ga naar Mail > Accounts.

E-mailinstellingen iOS

Selecteer vervolgens het accounttype waarmee u problemen ondervindt

Instellingen iOS-e-mailaccount

Kies account.

iOS-e-mailinstellingen Accountselectie

Kies Geavanceerd.

iOS geavanceerde e-mailaccountinstellingen

Zet onder "Inkomende instellingen" de schakelaar "Gebruik SSL" in de uit-stand.

iOS Mail SSL Schakelen

Verwijder het account en voeg het weer vanaf nul toe

Als geen van de bovenstaande tips voor het oplossen van problemen werkt, wilt u misschien het e-mailaccount volledig van uw apparaat verwijderen en vervolgens weer toevoegen.

Ga naar Instellingen > Mail > Accounts en selecteer het problematische account. Selecteer onderaan de pagina met accountinstellingen "Account verwijderen" en

iOS-e-mailaccount verwijderen

Bevestig het door "Verwijderen van mijn iPhone" of "iPad" te selecteren.

Bevestiging verwijderen iOS-account mailen

Zodra het account is verwijderd, gaat u naar Instellingen > Mail > Accounts. Tik vervolgens op "Account toevoegen" en voer uw accountgegevens in volgens de instructies.

iOS-e-mailaccount toevoegen

Als dat niet werkt, moet je misschien overwegen om je telefoon terug te zetten naar de fabrieksinstellingen, maar voordat je zo'n drastische stap neemt, moet je drie keer je accountgegevens controleren en contact opnemen met je e-mailprovider om te zien of er bekende problemen.

Misschien wil je ook een e-mailapp van derden proberen! De Outlook-app van Microsoft is een solide alternatief voor Mail en je kunt zelfs niet-Gmail-accounts toevoegen aan de Gmail-app.

Populair onderwerp