Een afwezigheidsbericht instellen in Outlook

Inhoudsopgave:

Een afwezigheidsbericht instellen in Outlook
Een afwezigheidsbericht instellen in Outlook
Anonim

Een afwezigheidsbericht (OOO) voor uw e-mails is een handige manier om anderen te laten weten wanneer u weg bent. We laten u zien hoe u een afwezigheidsbericht instelt in Microsoft Outlook op Windows en Mac.

Of je nu een paar uur, een dag of een week weg bent, je kunt een automatisch antwoord maken met je eigen woorden. Dit laat anderen weten dat je weg bent en zal hun e-mail beantwoorden wanneer je terugkomt. Bovendien kunt u de begin- en einddatum instellen, zodat Outlook het overneemt wanneer de tijd daar is.

Niet op kantoor in Outlook op Windows

Het instellen van een afwezigheidsbericht in Outlook op Windows duurt slechts enkele minuten. Om te beginnen, open Outlook en selecteer het tabblad Bestand.

Gebruik in het gedeelte Info de vervolgkeuzelijst bovenaan om een ​​account te selecteren als je er meer dan één hebt. Kies vervolgens "Automatische antwoorden".

Info, automatische antwoorden in Outlook op Windows

Markeer in het pop-upvenster de optie Automatische antwoorden verzenden bovenaan.

Als u automatisch antwoorden wilt verzenden gedurende een bepaalde periode, vinkt u het vakje aan voor Alleen verzenden tijdens deze periode. Voer vervolgens de datums en tijden in de overeenkomstige vakken in. Als u deze optie niet markeert, kunt u automatische antwoorden handmatig uitschakelen met de instelling Geen automatische antwoorden verzenden bovenaan.

Automatische antwoorden verzenden in Windows

Voer uw afwezigheidsbericht in het tekstvak onderaan in. U kunt de tekenstijl en -grootte opmaken en vet, cursief, kleur en extra opties gebruiken.

Afwezigheidsbericht op Windows

Als u klaar bent, klikt u op "OK".

Niet op kantoor in Outlook op Mac

Je kunt gemakkelijk een afwezigheidsbericht maken in zowel de oude als de nieuwe versie van Outlook op Mac. Hoewel het venster dat u ziet om het automatische antwoord in te voeren in beide versies hetzelfde is, verschilt de manier waarop u het opent.

In de oude versie opent u Outlook, selecteert u uw account aan de linkerkant als u er meer dan één heeft en gaat u naar het tabblad Extra. Klik op "Out of Office" in het lint.

Niet op kantoor op het tabblad Extra op Mac

Als je de nieuwe versie van Outlook gebruikt, open je de app en kies je je account aan de linkerkant als je er meer dan één hebt. Selecteer Extra > Automatische antwoorden in de menubalk.

Extra, Automatische antwoorden in de Mac-menubalk

Markeer in het pop-upvenster de optie bovenaan om automatische antwoorden in te schakelen. Voer het bericht in dat u wilt gebruiken voor anderen binnen uw organisatie.

Interne antwoorden verzenden in Outlook op Mac

Als u het antwoord binnen een bepaalde periode wilt verzenden, vinkt u het vakje aan voor Alleen antwoorden verzenden tijdens deze periode en voert u de begin- en einddatum en -tijd in. Als u deze optie niet markeert, kunt u de antwoorden handmatig uitschakelen door het selectievakje bovenaan uit te schakelen.

Datums voor automatische antwoorden op Mac

Vink het vakje aan voor Antwoorden buiten mijn organisatie verzenden als u die optie wilt gebruiken. Kies uw contacten of alle externe afzenders en voer vervolgens uw bericht in.

Externe antwoorden verzenden in Outlook op Mac

Als u klaar bent, klikt u op "OK".

OOO-antwoorden zijn nuttig voor anderen die u e-mails sturen terwijl u weg bent. Dus als je ook andere e-maildiensten gebruikt, kijk dan hoe je een afwezigheidsmelding in Gmail en automatische antwoorden ook in Apple Mail instelt.

Populair onderwerp