Hoe u Google's Cloud CDN kunt gebruiken om uw website te versnellen

Inhoudsopgave:

Hoe u Google's Cloud CDN kunt gebruiken om uw website te versnellen
Hoe u Google's Cloud CDN kunt gebruiken om uw website te versnellen
Anonim

CDN's, of Content Delivery Networks, bestaan uit vele edge-servers over de hele wereld en cachen de inhoud of statische bestanden van uw website voor betere prestaties en een aanzienlijk lagere last-mile latentie voor de eindgebruiker.

Wat is een Cloud CDN?

CDN's worden meestal om twee redenen gebruikt. De eerste is voor het hosten van grote statische inhoud die niet op een traditionele webserver kan worden gehost, zoals grote video's, afbeeldingen of andere grote statische media. Cloud CDN kan verbinding maken met een Cloud Storage-bucket en er rechtstreeks inhoud van weergeven.

Omdat CDN's inhoud over de hele wereld cachen, worden ze ook gebruikt voor prestaties, als een cachelaag voor uw hele website. Voor veel openbaar toegankelijke pagina's hoeft u deze niet rechtstreeks vanaf uw webserver te serveren, vooral voor sites zoals WordPress waar voor elk verzoek server-side verwerking plaatsvindt. In plaats daarvan zit een CDN ervoor en verwerkt het grootste deel van de lading.

Google's Cloud CDN werkt redelijk in vergelijking met andere aanbiedingen zoals AWS CloudFront, maar het heeft één coole functie die geen van de anderen heeft: één anycast IP voor het hele netwerk. Omdat Google feitelijk veel van het fysieke internet bezit, kan het meeste interne verkeer worden verzonden via door Google bestuurde apparatuur, die hun Premium-netwerkniveau vormen. In plaats van één load balancer per regio te hebben, kunt u uw architectuur vereenvoudigen en elke instantie achter een enkele globale load balancer hebben.

In tegenstelling tot AWS CloudFront is Cloud CDN op zichzelf slechts een cache en vereist het Premium-netwerkniveau van Google. Omdat het eigenlijk gewoon iets is dat u kunt inschakelen voor prestaties, heeft het een Load Balancer nodig om verbinding mee te maken om inhoud te leveren en het grootste deel van de configuratie te bieden. Dit betekent dat u altijd minimaal $ 20 per maand beta alt voor de load balancer, plus eventuele datakosten die van toepassing zijn. Het maakt de configuratie van de "gratis S3-website" onmogelijk op GCP, hoewel ze Firebase Hosting hebben die hetzelfde werk kan doen.

Cloud CDN instellen

Ga naar de GCP Networking Console om aan de slag te gaan. Klik op "Origin toevoegen" op het tabblad Cloud CDN.

nieuwe cd maken
nieuwe cd maken

Omdat Cloud CDN een Load Balancer gebruikt voor de backend, heb je er een nodig. Als u er al een heeft, kunt u deze hier selecteren, maar als dat niet het geval is, klikt u op "Load Balancer maken".

maak een load balancer
maak een load balancer

Als u inhoud van Compute Engine of containers aanbiedt, voegt u een nieuwe backend-service toe, selecteert u de poort en selecteert u de instantiegroep. Als je automatisch schalen niet hebt ingesteld, kun je een nieuwe onbeheerde groep maken.

Als u inhoud uit Cloud Storage aanbiedt, selecteert u gewoon de backend-bucket die u wilt gebruiken.

service- of backend-bucket maken
service- of backend-bucket maken

Op het volgende tabblad kunt u de routeringsregels configureren. U kunt eenvoudige routeringsregels maken die overeenkomen met specifieke paden en deze naar verschillende backends leiden, of complexere regels maken om URL's om te leiden en te herschrijven. U wilt bijvoorbeeld statische media aanbieden vanaf een

/media route die wijst naar een Cloud Storage backend-bucket, en alle andere verzoeken naar uw webserver laten sturen.

routeringsregels
routeringsregels

Het volgende tabblad is het instellen van de frontend, waarbij het protocol wordt ingesteld (HTTPS, hoogstwaarschijnlijk), het tijdelijke IP-adres wordt gewijzigd in een statisch IP-adres en uw SSL-certificaat wordt geselecteerd. Als je er geen hebt, kun je er gratis een van Google inrichten.

frontend instellen
frontend instellen

Klik op 'Maken' en ga terug naar de installatie van Cloud CDN. Selecteer de nieuw gemaakte load balancer en schakel Cloud CDN in voor elke backend.

schakel cloud cdn in
schakel cloud cdn in

Klik op 'Toevoegen' en het CDN wordt ingeschakeld. Het is echt zo eenvoudig: het grootste deel van de configuratie gebeurt in de load balancer, dus als u wijzigingen moet aanbrengen, moet u waarschijnlijk de load balancer bewerken.

Wat het CDN zelf betreft, is er een controletabblad dat enkele statistieken weergeeft, evenals een handmatige overschrijving voor cache-invalidaties.

Het pad van de loadbalancer
Het pad van de loadbalancer

Voor uw DNS-configuratie, wijs het gewoon naar de load balancer. Cloud CDN zit er automatisch voor.

Populair onderwerp