Begrijpen van Amazon EBS-volumeprijzen: de verborgen kosten van EC2

Inhoudsopgave:

Begrijpen van Amazon EBS-volumeprijzen: de verborgen kosten van EC2
Begrijpen van Amazon EBS-volumeprijzen: de verborgen kosten van EC2
Anonim

AWS-logo
AWS-logo

Elke AWS EC2-instantie die u inricht, heeft opslagruimte nodig om als primaire schijf te dienen. Net als al het andere in AWS, wordt uw gebruik hiervan gemeten en kunnen de kosten van EC2 drastisch veranderen.

Opslag kost geld

De grootte van uw aanvankelijke volume is afhankelijk van het type server, maar u kunt overal van een paar GB tot 16 TB per volume voorzien. U kunt meerdere volumes inrichten om aan een enkele instantie te koppelen, en u kunt volumes tussen instanties wisselen. Er is ook AWS Elastic File System (EFS), een volume dat u tussen meerdere instanties kunt delen, hoewel het een aparte service is van EBS.

Uw gebruik van deze opslagruimte wordt gemeten op basis van hoeveel u verstrekt (niet hoeveel er daadwerkelijk is opgeslagen), en er worden kosten in rekening gebracht per seconde van gebruik. Deze kosten worden opgeteld bij de kosten van de EC2-server zelf en kunnen nogal verwarrend zijn als uw rekening hoger uitv alt dan u had verwacht.

Het gangbare tarief voor SSD-opslag voor algemeen gebruik (gp2) is $ 0,10 per GB, per maand. Als u een terabyte opslagruimte huurt, wordt er elke maand $ 100 in rekening gebracht. Het wordt tot op de seconde gemeten, dus als je het volume maar voor een dag huurt, wordt er voor die dag $ 3,20 in rekening gebracht.

Daarom moet u EBS niet gebruiken voor het opslaan van grote hoeveelheden gegevens; S3 is veel goedkoper voor dat gebruik. EBS is bedoeld als snelle opslag die zeer dicht bij de EC2-instance wordt geplaatst (en zelfs op het apparaat met Instance Storage), en wordt gebruikt als opstartvolume voor EC2-instances.

De verschillende soorten EBS-volumes

SSD voor algemeen gebruik (gp2) is de standaard voor nieuwe instanties. Het kost $ 0,10 per GB-maand, wat meer dan vier keer de prijs is van S3-opslag. Maar het is een opstartbare SSD die is ontworpen voor gebruik met EC2 en veel sneller dan S3-opslag.

Provisioned IOPS SSD's (io1) zijn de krachtige SSD's van AWS. Ze zijn gebouwd om snelheden tot 1024 MB/s te halen, en de prijs is naar wens. De basiskosten voor opslag bedragen $ 0,125 per GB-maand, een stijging van 25% ten opzichte van gp2. Maar er worden ook kosten in rekening gebracht op basis van hoe snel u ze wilt openen. Als u gebruik wilt maken van de volledige 1024 MB/s-pipe, moet u meer betalen.

Misschien hebt u geen ingerichte IOPS SSD nodig. U kunt eenvoudig een volume schakelen tussen de twee niveaus, dus test uw toepassing eerst met gp2 om te zien of deze aan uw behoeften voldoet. U kunt AWS CloudWatch gebruiken voor deze test, die uw instantie controleert en statistieken biedt waarop u uw aankoopbeslissingen kunt baseren.

De statistiek die u zoekt, is in dit geval de VolumeQueueLength van het EBS-volume. Dit meet hoeveel bewerkingen in behandeling het volume wacht om te vervullen. Als deze grafiek stijgt, heb je waarschijnlijk het maximale uit je EBS-volume en zou je moeten overwegen om te upgraden naar ingerichte IOPS-opslag.

Afbeelding
Afbeelding

Je kunt ook kijken naar de IOWait van je EC2, die meet hoeveel CPU-cycli worden besteed aan het wachten op lees- of schrijfbewerkingen.

De grafiek van IOwait in Amazon Elastic Compute
De grafiek van IOwait in Amazon Elastic Compute

Als je geen snelheid nodig hebt, kun je ook EBS-volumes op harde schijven gebruiken voor je instances. Je kunt niet opstarten vanaf deze schijven, dus je hebt nog steeds een kleine gp2-schijf nodig om als opstartschijf te dienen. Er zijn twee niveaus van op HDD gebaseerde volumes:

  • Throughput Optimized HDD (st1): een HDD-volume voor algemeen gebruik, geoptimaliseerd voor doorvoer in plaats van snel lezen en schrijven. Deze laag kost $ 0,045 per GB-maand, minder dan de helft van de prijs van gp2.
  • Koude HDD (sc1): langzamer dan st1, maar goedkoper met slechts $ 0,025 per GB-maand.

Welk type volume je ook kiest, als je besluit het volume te ondersteunen met S3-snapshots, wordt er $ 0,05 per GB-maand in rekening gebracht voor S3-gegevens. Dit zijn incrementele snapshots, wat betekent dat elke wijziging die u aanbrengt, wordt opgeslagen en dat er geen gegevens worden gedupliceerd. Maar als u vaak de gegevens op de schijf wijzigt, kan de momentopname in de loop van de tijd groter worden en groter worden dan uw oorspronkelijke volume.

Gebruik de AWS-calculator

AWS biedt een rekenmachine om te bepalen wat uw maandelijkse factuur zal zijn op basis van uw gebruik. Je moet het altijd gebruiken voordat je iets inricht om onvoorziene kosten te voorkomen.

Laad de rekenmachine en voer in welke diensten u wilt aanbieden. De rekenmachine ondersteunt de meeste AWS-services en zal alles bij elkaar optellen in één maandelijkse factuur.

De AWS-calculator
De AWS-calculator

Een andere handige functie die AWS biedt, is de AWS Cost Explorer. Dit beheerpaneel zal uw eerdere kosten per type uitsplitsen en u laten zien hoeveel AWS u echt kost.

Je hebt hier toegang tot dit paneel, of vanaf je factureringsdashboard in de AWS-console. In de verkenner kunt u uw eerdere kosten opsplitsen per service, instantietype en regio en bekijken hoeveel alles u per maand kost.

De AWS-kostenverkenner
De AWS-kostenverkenner

AWS geeft elke maand een eenvoudig overzicht van uw werkelijke factuur, maar het is gemakkelijker om de kosten te visualiseren met behulp van de verkenner, vooral als u gebruik maakt van veel AWS-services.

Populair onderwerp