Hoe u Azure Logic Apps gebruikt om uw website te bewaken

Inhoudsopgave:

Hoe u Azure Logic Apps gebruikt om uw website te bewaken
Hoe u Azure Logic Apps gebruikt om uw website te bewaken
Anonim

Azure Logic Apps bieden tools voor het automatiseren van workflows. De oplossing is bedoeld om bedrijfsworkflows te helpen bouwen, die zo eenvoudig zijn als IFTTT of Zapier, wat betekent dat je triggering-gebeurtenissen, outputs en inputs aan elkaar kunt koppelen om tot een resultaat te komen.

Dus, als u uw website wilt controleren, kunt u dat doen. En dat gaan we in dit artikel doen. We zullen proberen om elk kwartier een retoursignaal uit te zenden naar een eindpunt. En als de webserver reageert met een sonde van een grote HTTP-statuscode, zullen we:

Stuur een waarschuwing naar het ontwikkelaarsteam of uzelf, laat de statuscode weten en voeg een direct antwoord van het certificaat toe

Vereisten

Zoals altijd heb je een aantal dingen nodig die al zijn ingesteld voordat we met de shenanigans beginnen. Je zou al een persoonlijk Gmail-account moeten hebben.

Als je geen Gmail-account hebt, kun je er een maken of gewoon doorgaan met lezen om het idee te amuseren. Als u geïnteresseerd bent om uw Logic Apps naar een hoger niveau te tillen, kunt u praktisch elke workflow maken die relevant is voor uw website en deze op een geschikte manier met u laten communiceren.

Azure Logic-app maken

Om te beginnen met het hele proces van het maken van workflows, moet je eerst een logische app maken die verantwoordelijk is voor het uitvoeren van opdrachten die relevant zijn voor onze doelen.

 1. Log in op Azure Portal en selecteer de optie "Nieuw" in de linker blade.
 2. Ga vervolgens naar "Web + Mobile" en klik op "Logic App."

In het configuratieblad moet u een naam voor de app opgeven. De naam wordt gebruikt als een subdomein voor toegang tot uw Logic App, dus deze kan alleen uit streepjes, cijfers en letters bestaan.

 1. Selecteer nu de juiste resourcegroep, abonnement en locatie.
 2. Klik op 'Maken' en voeg een HTTP-probe toe.
 3. Wanneer de Logic App is gemaakt, klikt u op de link en wordt u naar de Logic App Designer genavigeerd.
 4. De Logic App Designer-app
  De Logic App Designer-app
 5. Scroll totdat je de sjabloon "Lege logische app" ziet en selecteer deze.
 6. U wordt gevraagd om een trigger en service te selecteren, klik op "Meer opties bekijken" onder services.
 7. Zoek de HTTP binnen de services en klik op die knop.
 8. Afbeelding
  Afbeelding
 9. Er zijn drie trigger-opties en selecteer de "HTTP-trigger" bovenaan.

We kunnen verder gaan met het configureren van de sonde. Selecteer "GET" voor de methode. Voer bij URL het eindpunt in dat u gaat onderzoeken. Als je een hele website in de gaten houdt, moet je de root van je site selecteren. Het kan er als volgt uitzien: HTTP://www.uwdomein.com. Stel de "Frequentie in op Minuten" en verander het interval in "Kwartuur (15)".

Dit heeft een HTTP GET-verzoek gemaakt voor het hoofddomein, dat elke 15 minuten zal plaatsvinden.

Op dit punt moet u de Logic App beginnen te vertellen wat hij moet doen als de sonde optreedt. Om dit te doen, moet u op de knop "Nieuwe stap" onder de sonde klikken en op "Een voorwaarde toevoegen" klikken.

 1. Klik voor het eerste vak op het vooraf gedefinieerde "Statuscode"-bestand uit de "Parameters uit vorige stappen invoegen".
 2. Voor het tweede vak, het vervolgkeuzemenu, selecteert u "Groter dan of gelijk aan"
 3. Voer voor de derde "400" in.
De statuscode instellen op 400
De statuscode instellen op 400

Dit vertelt de Logic App dat een succesvolle test wordt gedefinieerd als elk verzoek dat terugkomt van de webserver, als een 5xx- of 4xx-statuscode.

Omdat we de voorwaarde hebben ingesteld op "Ja" voor de 4xx/5xx-fout, moeten we de actiestappen "Als nee, niets doen" leeg laten. Maar onder "Zo ja, niets doen", selecteert u de optie "Een actie toevoegen".

Er verschijnt een lijst met verschillende services en acties, blader totdat u de optie "Gmail - E-mail verzenden" ziet en klik erop. U moet inloggen op uw account voor Logic App om toegang tot het account te autoriseren. Klik op uw account en verleen toestemming.

Afbeelding
Afbeelding

U kunt nu het bericht configureren dat via Gmail wordt verzonden.

Vul het formulier als volgt in:

 1. Aan: typ het e-mailadres van de ontvanger.
 2. Bijlagen Inhoud: Selecteer "Body" uit "Parameters invoegen uit vorige stappen."
 3. Bijlagen Inhoud: Typ “voer tekst/html in”.
 4. Bijlagen Naam: Typ “response.html”.
 5. Body: Typ een bericht, inclusief de statuscode van "Parameters invoegen uit vorige stappen".
 6. Onderwerp: Voer de onderwerpregel in, voeg de code toe uit "Parameters uit vorige stappen invoegen".

Nu is de Gmail-actie ingesteld en hoeft u alleen maar de workflow op te slaan en te controleren.

Werkstroom opslaan en testen

Hoewel de actie is voltooid, moet de workflow worden opgeslagen. Om dit te doen, scrolt u naar de bovenkant van de workflow en klikt u op de knop "Opslaan".

Eenvoudig, toch? Nu wordt de workflow elke 15 minuten uitgevoerd totdat u deze stopt of verwijdert. Nadat u op Opslaan hebt geklikt, wordt u naar het Logic App-overzicht genavigeerd, dat een uitvoeringslogboek zal hebben.

Kom over een uur terug en klik op het logboek om een grafische weergave te zien van hoe de workflow is uitgevoerd en wat voor soort resultaat het heeft opgeleverd.

Omdat de workflow is ontwikkeld om een reactie op een niet-OK resultaat van de HTTP-test te activeren, kunt u deze testen door de voorwaarde te bewerken om de workflow op te roepen vanuit een 1xxx/2xx/3xx-reactie.

Ga terug naar het instelblad aan de linkerkant en klik op de knop "Logic App Designer". Open het voorwaardepaneel en verander "Is groter dan of gelijk aan" in "Is kleiner dan".

Sla het op en klik op "Uitvoeren".

Na een moment worden de acties uitgevoerd. Zorg ervoor dat u de wijzigingen terugdraait, zodat u ze niet laat zoals ze zijn.

Als de test een succes was, ontvang je een e-mail met de informatie die je eerder in het formulier hebt ingevoerd.

Conclusie

Hoewel dit een eenvoudige benadering is voor website-monitoring, is Logic Apps aanzienlijk krachtiger. U kunt uw aangepaste connectoren ook integreren via Web APIS of services van derden gebruiken, zoals MailChimp, Facebook, Github, Zendesk, Dropbox, Salesforce en nog veel meer.

Logic Apps is ontwikkeld als een volledig scriptbare JSON, wat betekent dat u ze kunt ontwikkelen in uw stacks en implementatiepijplijnen, en daarom kunnen ze worden gebruikt met SDLC-tooling.

Logic Apps brengen kosten met zich mee, en dat is per uitvoering. De eerste 250.000 uitvoeringen kosten.0008 cent per stuk, dus dat is redelijk betaalbaar voor kleinschalige operaties. Met de uitvoeringssnelheid die voor deze handleiding is ingesteld, kost de monitoring u ongeveer $ 0,67 per maand.

Populair onderwerp