Waarom u AWS Route 53 zou moeten gebruiken via een "domme" DNS

Inhoudsopgave:

Waarom u AWS Route 53 zou moeten gebruiken via een "domme" DNS
Waarom u AWS Route 53 zou moeten gebruiken via een "domme" DNS
Anonim

Uw DNS is de service die uw domeinnaam verta alt naar een IP-adres. AWS Route 53 is een slim DNS-systeem dat dynamisch uw oorspronkelijke adres kan wijzigen op basis van de belasting, en zelfs taakverdeling kan uitvoeren voordat het verkeer uw servers bereikt.

Route 53 Integreert met AWS

Als je een kleine website hebt, heb je waarschijnlijk de gratis DNS-service die bij je domeinnaamprovider is geleverd, zoals Namecheap of GoDaddy. Als u een grote site heeft, beta alt u mogelijk extra voor een "premium" DNS-provider, zoals Cloudflare of Dyn om betere opzoeksnelheden te krijgen (de tijd die nodig is om een gebruiker om te leiden) en snellere verspreidingstijden (hoe lang het duurt voor wijzigingen in uw DNS-configuratie van kracht worden).

Maar zowel de gratis als de premium DNS-systemen zijn in zekere zin "dom", vergeleken met het aanbod van AWS. De nameservers van CloudFlare hebben geen kennis van uw website die op een andere service draait; het enige wat ze doen is een kaart van domeinnamen aan IP-adressen leveren, zodat gebruikers verzoeken aan uw site kunnen doen.

Dit is waar Route 53 de concurrentie overtreft (als je op AWS draait, tenminste). Omdat AWS zowel de server als het DNS-systeem bezit, hebben ze ervoor gezorgd dat de twee goed samen spelen. Als uw server bijvoorbeeld een crash ervaart, zou een gewone DNS gebruikers blijven omleiden naar de gecrashte server, omdat u hem dat hebt opgedragen. Maar Route 53 kan gezondheidscontroles op uw servers uitvoeren en gebruikers omleiden naar een gezonde bron terwijl het probleem wordt opgelost.

Route 53 kan in de eerste plaats ook problemen voorkomen door op dezelfde manier te werken als een load balancer, maar op DNS-niveau, door een bepaald percentage van het verkeer naar verschillende eindpunten met vooraf gedefinieerde gewichten te leiden. Dit betekent dat het verkeer in evenwicht is voordat de gebruiker zelfs maar verbinding maakt, zonder een centrale load balancer te gebruiken. Dit kan ook worden gebruikt voor A/B-testen op hoog niveau, door verkeer om te leiden naar geheel verschillende servers, die twee verschillende sites.

Route 53 heeft ook integraties met de Elastic Load Balancer van AWS waarmee u uw DNS rechtstreeks kunt toewijzen aan uw bestaande load balancer, zonder extra zoekacties. Load balancers hebben geen statische IP-adressen, alleen statische hostnamen; Als u een externe DNS zou toewijzen aan een bestaande load balancer, moeten gebruikers eerst uw DNS om de hostnaam van de load balancer vragen en vervolgens de DNS van AWS om het IP-adres van de load balancer vragen. Met Route 53 wordt het allemaal in één verzoek afgehandeld.

Route 53 kan ook het eindpunt met de laagste latentie selecteren, of een specifieke geografische locatie, en gebruikers daarheen omleiden. Echt, je zou ook een soort CDN moeten gebruiken (zoals AWS's CloudFront) als je om latentie geeft, maar het is een leuke functie om te hebben.

Hoeveel kost Route 53?

Route 53 is redelijk goedkoop, je beta alt gewoon:

  • $ 0,50 per maand voor elk domein (subdomeinen zijn gratis),
  • $ 0,50 per maand voor elke server met een statuscontrole ($ 0,75 voor niet-AWS-servers), en
  • $0,40 per miljoen zoekopdrachten, of
  • $ 0,60 per miljoen zoekopdrachten als routering op basis van latentie is ingeschakeld.

Hoewel u voor elke zoekopdracht moet betalen, zal het totaal waarschijnlijk lager zijn dan verwacht. Het opzoeken van Alias (A)-records is gratis, en A-records omvatten waarschijnlijk het grootste deel van wat uw DNS daadwerkelijk aanbiedt. Bovendien beta alt u per zoekopdracht en niet per paginaweergave; gebruikers hoeven uw DNS maar één keer per sessie op te zoeken.

Route 53 instellen

Om Route 53 in te stellen, moet je je domein overdragen aan AWS. U kunt dit doen door uw domein over te zetten, of als u net begint, kunt u het rechtstreeks bij AWS kopen. Houd er rekening mee dat u mogelijk niet elk topniveaudomein rechtstreeks van AWS kunt kopen, zoals

.io.

Selecteer in de Route 53 Management Console "Geregistreerde domeinen" en kies "Domein overdragen":

Uw domein verhuizen en registreren
Uw domein verhuizen en registreren

Vervolgens moet je je domein ontgrendelen bij je huidige provider. De exacte methode hiervan kan variëren, maar de meeste zouden methoden moeten hebben om domeinen over te dragen naar andere providers. Het domein wordt gemarkeerd als overdraagbaar en u krijgt een autorisatiecode, de sleutel waarmee het domein wordt ontgrendeld.

Als je deze foutmelding ziet wanneer je probeert over te zetten, heb je het domein niet ontgrendeld of is het nog niet gepropageerd. Of u bent niet de eigenaar van het domein.

Fout bij domeinoverdracht
Fout bij domeinoverdracht

Zodra het domein overdraagbaar is, wordt u om de bevestigingscode gevraagd en moet het domein worden overgedragen.

Zodra er een nieuw domein beschikbaar is in uw account, maakt AWS automatisch een gehoste zone voor u aan (merk op dat dit $ 0 kost.50 per maand, of $ 6 per jaar, voor elk domein dat u heeft). Deze zone beheert uw domeininstellingen, inclusief alle subdomeinen. Open de gehoste zone en maak een nieuwe recordset om een record toe te voegen.

Maak in de gehoste zone een nieuwe recordset om een record toe te voegen
Maak in de gehoste zone een nieuwe recordset om een record toe te voegen

U kunt een standaard A-record maken om het domein aan een IP-adres te koppelen, of een set IP-adressen geven en gewichten specificeren om ertussen te balanceren op basis van latentie en gezondheidscontroles. U kunt een record ook rechtstreeks aliassen naar bepaalde AWS-services, zoals een VPC-eindpunt of load balancer.

Zodra de wijzigingen zijn doorgevoerd (moeten niet minder dan 60 seconden zijn), hebt u zoals gewoonlijk toegang tot uw site via uw domein.

Populair onderwerp