Moet u de Premium Network Tier van Google Cloud Platform gebruiken?

Inhoudsopgave:

Moet u de Premium Network Tier van Google Cloud Platform gebruiken?
Moet u de Premium Network Tier van Google Cloud Platform gebruiken?
Anonim

Google Cloud Platform is de eerste grote cloudprovider die twee verschillende netwerkserviceniveaus aanbiedt. Standard-tier is net als elke andere provider, maar de Premium-tier gebruikt het eigen netwerk van Google, dat tal van voordelen biedt.

Wat is het verschil?

Kortom: als megabedrijf dat ze zijn, heeft Google een enorm netwerk van real-world infrastructuur gebouwd, genoeg om het grootste deel van de afstand van de eindgebruiker tot het datacenter waarin uw bronnen zich bevinden, te overbruggen met Google -gestuurde netwerkapparaten. Dit verlaagt het aantal traceroute-hops en leidt tot sneller transport.

Door Google bestuurde netwerkapparaten
Door Google bestuurde netwerkapparaten

De premium netwerklaag is de standaard voor nieuwe projecten en nieuwe netwerkbronnen, waardoor de best mogelijke prestaties worden gegarandeerd.

Vergelijk dit met het gewone internet, waar de meeste andere cloudproviders grotendeels gebruik van maken. Verkeer vertrekt zo dicht mogelijk bij de gebruiker, maar moet nog steeds over het open internet springen voordat het de eindgebruiker bereikt.

Regelmatige internetoverdracht
Regelmatige internetoverdracht

Hoewel snelheid erg belangrijk is, en reden genoeg om premium boven standaard te kiezen, is dit niet het enige voordeel hier. Een van deze functies is Global Load Balancing. In plaats van een load balancer te hebben die fungeert als gateway voor veel servers in dezelfde regio, kunt u één enorme load balancer hebben die het verkeer over servers in verschillende regio's kan verdelen. Dit geeft u het voordeel van een enkel anycast IP-adres voor uw hele netwerk, een functie die eenvoudigweg niet mogelijk is zonder volledige controle over de onderliggende routeringshardware.

Wereldwijde taakverdeling
Wereldwijde taakverdeling

Het andere primaire kenmerk van Google's Premium-laag is hun Cloud CDN, dat ook gebruik maakt van een enkel anycast IP-adres om een wereldwijd netwerk te bedienen. Dankzij de premium netwerklaag is Cloud CDN een van de snelste CDN's die er zijn en in combinatie met een wereldwijde load balancer zorgt het voor een zeer veerkrachtig netwerk.

Uiteindelijk hangt de keuze voor uw netwerk af van de prijs. Gegevenskosten kunnen een aanzienlijk deel uitmaken van de rekeningen van cloudproviders en de standaardlaag is ongeveer 20% goedkoper dan de premiumlaag. Als maximale netwerkprestaties geen probleem zijn, zal de standaardlaag voor veel mensen geschikt zijn (dit is tenslotte wat de meeste andere cloudproviders gebruiken). Als je echter gebruik wilt maken van Cloud CDN of Global Load Balancing, of gewoon de snelste website ooit wilt, blijf dan bij premium.

Prijsverdeling

Ingress-gegevens zijn altijd gratis. Er worden alleen kosten in rekening gebracht voor gegevens die aan gebruikers worden verstrekt, wat sowieso het grootste deel zal zijn. U kunt hier de meest actuele prijsgegevens bekijken.

Voor het premium-niveau hangt de prijs af van waar de gegevens vandaan komen en gaan. Gewoonlijk blijven gegevens in de regio, omdat een gebruiker altijd naar de dichtstbijzijnde server wordt geleid. Als u gegevens naar het buitenland moet verzenden, gaat dit meer kosten: $ 0,12 tot $ 0,08 per GB.

Voor NA en EU begint de prijs bij $ 0,105 per GB en da alt tot $ 0,06 naarmate je meer gebruikt. Andere regio's zijn duurder.

Premium tier prijzen
Premium tier prijzen

Voor de standaardlaag is het eenvoudiger. De prijs hangt gewoon af van waar de gebruiker zich bevindt. De prijzen zijn echter over de hele linie ongeveer 20% goedkoper in vergelijking met premium.

Standaard prijsniveau
Standaard prijsniveau

Tussen wisselen

U kunt uw projectbrede instelling hier configureren, maar de meeste bronnen geven u de mogelijkheid om te overschrijven. Op statische externe IP-adressen heeft u bijvoorbeeld de mogelijkheid om de bron over te schakelen naar de premiumlaag.

Populair onderwerp