Een statisch IP-adres toewijzen aan uw Google Cloud Platform-instanties

Inhoudsopgave:

Een statisch IP-adres toewijzen aan uw Google Cloud Platform-instanties
Een statisch IP-adres toewijzen aan uw Google Cloud Platform-instanties
Anonim

Als u webservices host op een cloudserver, zoals de Compute Engine van GCP, wilt u waarschijnlijk een statisch openbaar IP-adres gebruiken, aangezien het standaard dynamische IP-adres kan worden gewijzigd wanneer de server opnieuw wordt opgestart.

Wat is een statisch IP-adres?

Telkens wanneer u een server start op een virtuele cloudprovider zoals AWS of Google Cloud Platform, krijgt deze twee IP-adressen toegewezen: een privéadres voor interne communicatie en een openbaar adres waarmee iedereen op internet toegang heeft tot services die worden uitgevoerd op de machine, op voorwaarde dat de firewall open is.

Omdat u echter met VPS-providers zoals GCP cloudservers naar believen kunt starten en beëindigen, kan het IP-adres van uw server veranderen als deze opnieuw wordt opgestart, omdat het dynamische adres dat u gebruikte mogelijk aan iemand anders is gegeven. Als u een andere service moet configureren met dit IP-adres, zoals uw DNS, is dit een probleem.

De oplossing is statische IP-adressen, die nooit zullen veranderen. U kunt deze inrichten en aan uw servers koppelen, en ze zullen het dynamisch toegewezen openbare adres vervangen. Als je de server opnieuw opstart, zal dit adres gegarandeerd niet veranderen.

Statische IP-adressen in GCP zijn momenteel gratis, maar vanaf 30 juni 2020 kosten ze $ 3 per maand. Dit is echter zeker de moeite waard als u van plan bent dezelfde server langdurig te gebruiken. Als u van plan bent voor hoge beschikbaarheid en twee of meer servers achter een load balancer start, dan zijn externe IP-adressen gratis.

Je moet ze ook koppelen aan een actieve instantie, anders wordt er een kleine vergoeding in rekening gebracht als je ze los laat - $ 7,50 per maand per IP, dus zorg ervoor dat je ze daadwerkelijk gebruikt.

Een adres invoeren in GCP

Klik in de Google Cloud Platform-console op Compute Engine > VM-instanties:

rekenmachine
rekenmachine

VM-instanties." />

Klik op de vervolgkeuzelijst met instellingen voor de instantie waaraan u het adres wilt toewijzen en selecteer "Netwerkdetails weergeven":

Afbeelding
Afbeelding

Hiermee wordt de netwerkconfiguratie voor dit GCP-project geopend, waar u "Externe IP-adressen" in de zijbalk kunt selecteren en een nieuwe statische kunt instellen met "Statisch adres reserveren":

Netwerkconfiguratie voor dit GCP-project
Netwerkconfiguratie voor dit GCP-project

Geef het een naam en laat de standaardinstellingen van Premium Network Service Tier en IPv4.

Geef de netwerkconfiguratie een naam voor dit GCP-project
Geef de netwerkconfiguratie een naam voor dit GCP-project

De volgende optie is tussen regionale en globale adressen. Als u dit adres inricht voor een globale load balancer, moet u de globale optie gebruiken. Maar voor een individuele instantie selecteert u de regio waarin deze wordt gehost en selecteert u vervolgens de instantie onder de vervolgkeuzelijst 'Bijgevoegd bij'.

Selecteer regionaal adres
Selecteer regionaal adres

Klik onderaan op 'Reserveren' en binnen een minuut of zo zou je moeten zien dat je instantie is verplaatst naar het nieuwe statische IP-adres.

Populair onderwerp