Hoe u uw DNS kunt configureren

Inhoudsopgave:

Hoe u uw DNS kunt configureren
Hoe u uw DNS kunt configureren
Anonim

DNS-records worden gebruikt om adressen die mensen kunnen begrijpen (zoals

google.com

) te vertalen naar IP-adressen die computers kunnen begrijpen (zoals

64.233.191.255). Om ervoor te zorgen dat uw site correct werkt, moet u ervoor zorgen dat uw DNS-configuratie in orde is.

Wat betekenen al deze records?

Er zijn nogal wat soorten DNS-records en het kan een beetje verwarrend zijn. Je zult er echter maar een handvol van gebruiken, dus we kunnen ze vrij gemakkelijk opsplitsen.

Elk DNS-record, ongeacht het type, heeft een paar basiswaarden. De eerste, en belangrijkste, is de Host, of Hostnaam. Dit wordt meestal gebruikt om subdomeinen toe te voegen; als u bijvoorbeeld

blog.example.com

naar een ander adres dan uw hoofdsite wilt verwijzen, maakt u een nieuw record met "

blog” als de hostnaam.

Host staat ook twee speciale waarden toe. De eerste is de

@

-record, ook wel bekend als de 'primaire naakte domeinrecord'. Je kunt dit zien als leeg zijn - het wordt van kracht voor

example.com

, zonder subdomeinen, inclusief

www

Veel mensen zullen ervoor kiezen om om te leiden dit domein naar

www

, maar meestal op het niveau van de webserver. U kunt ook jokertekens instellen met een asterisk (

). Deze komen overeen met elk subdomein.

DNS-records hebben ook Waarden, die de feitelijke gegevens voor het record opslaan. Meestal wordt dit alleen gebruikt om het DNS-record naar een specifiek IP-adres of een andere domeinnaam te verwijzen.

DNS-records hebben ook een Time-To-Live (TTL)-waarde, die bepa alt hoe lang ze in de cache kunnen worden bewaard. Als een gebruiker uw site bezoekt, zal zijn browser het DNS-antwoord voor een korte tijd in de cache opslaan om volgende bezoeken sneller te laten verlopen. Als u uw TTL echter te hoog instelt, kunt u uw vermogen om snelle updates uit te voeren belemmeren, omdat gebruikers nog steeds oude records in hun cache hebben. Voor de meeste records moet u streven naar een TTL van ergens tussen de één en vijf minuten.

voorbeeld dns record
voorbeeld dns record

Het belangrijkste type record is het "A Record", ook wel het hostadres genoemd. Dit record verwijst naar een IP-adres. Als uw webserver bijvoorbeeld het IP-adres

123.12.34.255 heeft, maakt u een A-record met dat als waarde om uw DNS naar uw webserver te verwijzen. U kunt ook "AAAA-records" maken, die verwijzen naar IPv6-adressen.

Het is vermeldenswaard dat als je de Route 53 DNS-service van Amazon gebruikt, je een speciaal soort A-record kunt maken, een 'A Alias Record' genaamd. Dit kan worden gebruikt om een A-record toe te wijzen aan een domeinnaam van een andere AWS-bron, zoals een load balancer of CloudFront-distributie. Dit is niet mogelijk met normale A-records; onder de motorkap werkt AWS het record dynamisch bij om naar de bron te leiden. als je meer wilt weten, kun je onze handleiding voor het instellen van Route 53 lezen.

Het op één na meest voorkomende record is een 'CNAME-record'. In plaats van te verwijzen naar een IP-adres, verwijst een CNAME-record naar een andere domeinnaam. Dit is handig voor het maken van aliassen of voor het toewijzen aan iets dat geen vast IP-adres heeft. U kunt bijvoorbeeld

blog.example.com

toewijzen aan

myawesomeblog.wordpress.com

CNAME-records worden ook gebruikt voor domeinverificatie. Als u een SSL-certificaat genereert, dat wordt gebruikt om uw site te beveiligen met HTTPS, wordt u gevraagd om een nieuw CNAME-record in uw DNS aan te maken met een reeks willekeurige tekens. Hiermee wordt gecontroleerd of u het domein beheert en de records kunt wijzigen. "TXT-records" worden ook voor dit doel gebruikt, die geen andere functie hebben dan het opslaan van wat informatie voor verificatie.

"MX Records" worden gebruikt voor het routeren van e-mail met uw aangepaste domein. Als u een service instelt zoals G Suite voor zakelijke e-mail, wordt deze gebruikt om het eigendom van het domein te verifiëren. U kunt bijvoorbeeld worden gevraagd om een MX-record aan te maken dat verwijst naar

ASPMX. L. GOOGLE. COM

MX-records hebben ook een prioriteitswaarde, die wordt gebruikt in het geval dat een van de mailservers uitv alt; nummers met een lagere prioriteit worden eerst gekozen. Gewoonlijk stelt u de hostnaam in op de naakte domeinnaam (

@), tenzij u e-mail op een subdomein wilt ontvangen.

Hoe u uw DNS-instellingen kunt bewerken

Als je je DNS-instellingen wilt bewerken, moet je inloggen op je account bij je DNS-provider en de instellingen voor je domein opzoeken. Als u niet weet wie uw DNS beheert, kunt u de opzoektool van ICANN gebruiken, die u dat zal vertellen onder "Registrar Info".

Als je momenteel een gedeeld hostingplan hebt met een service als GoDaddy en je wilt verhuizen naar een andere webhost, dan kun je vrij eenvoudig domeinen overzetten naar een andere DNS-provider. We raden Google Domains en AWS Route 53 aan, beide vanwege hun prestaties, configureerbaarheid en mogelijkheid om je primaire account te vergrendelen met geavanceerde bescherming. Je domeinnaam regelt immers de toegang tot je website en is erg belangrijk.

Welke provider u ook gebruikt, u ziet waarschijnlijk een scherm zoals het volgende (overgenomen van Namecheap DNS), met een tabel met DNS-records:

DNS-records bewerken
DNS-records bewerken

U kunt records toevoegen aan of verwijderen uit deze tabel om uw configuratie te wijzigen. U zult echter waarschijnlijk niet meteen updates zien. Meestal duurt het slechts 5-10 minuten om updates te zien, maar sommige providers raden aan tot 24 uur toe te staan voor wereldwijde verspreiding. Dit is een van de voordelen van een premium DNS-route 53 met een propagatietijd van minder dan 60 seconden.

Nadat de DNS is bijgewerkt, moet u mogelijk ook een paar minuten wachten totdat uw browsercache het verouderde antwoord verwijdert. Dit duurt langer als je een hogere TTL voor je administratie hebt.

Populair onderwerp