Aan de slag met de wereldwijde taakverdeling van Google Cloud Platform

Inhoudsopgave:

Aan de slag met de wereldwijde taakverdeling van Google Cloud Platform
Aan de slag met de wereldwijde taakverdeling van Google Cloud Platform
Anonim

Net als AWS biedt Google beheerde taakverdeling als een service, waardoor het verkeer over meerdere servers wordt verdeeld. Op de Premium Network-laag van Google is er ook Global Load Balancing, waarbij één enkel IP-adres voor alle regio's wordt gebruikt.

Wat is globale taakverdeling?

Load Balancers zijn netwerkapparaten die horizontaal schalen mogelijk maken, waardoor meerdere servers in feite als één grote server reageren door het verkeer tussen hen te splitsen. Dit heeft ook als voordeel dat het een hoge beschikbaarheid garandeert, aangezien de crash van een enkele applicatieserver niet het hele cluster zou moeten overbelasten of de beschikbaarheid van uw applicatie zou beïnvloeden.

Meestal heb je voor elke regio een aparte Load Balancer nodig, en zo werkt het op de standaard netwerklaag van Google. Op hun premium netwerkniveau hebt u echter maar één load balancer nodig die kan worden gebruikt om verkeer over de hele wereld in evenwicht te brengen. Deze load balancer heeft slechts één anycast-IP nodig, dus u hoeft niet te rommelen met DNS-geo-routing. Gebruikers die naar uw IP-adres worden gestuurd, worden automatisch doorgestuurd naar de dichtstbijzijnde locatie.

Google is een enorm bedrijf en bezit eigenlijk veel van het fysieke internet. Hun premium netwerklaag routeert verkeer met alleen een door Google beheerd netwerk, en komt alleen uit in het clearnet dicht bij de gebruiker voor definitieve routering. Beheersing van het grootste deel van de transportketen zorgt voor functies op wereldniveau, zoals Global Load Balancing en Global CDN's.

Een load balancer instellen

Maak vanuit de Network Services Console een nieuwe load balancer.

nieuwe load balancer maken
nieuwe load balancer maken

Stel de load balancer in op internet, tenzij het voor een interne service is.

intern gericht
intern gericht

Load balancers bestaan uit een paar dingen: een backend-configuratie, een frontend-configuratie en routeringsregels.

De backend-configuratie vertelt de load balancer waar het verkeer tussen moet worden verdeeld. Dit kan een Cloud Storage-bucket zijn, of een

maak een load balancer
maak een load balancer

Tenzij u al een instantiegroep voor automatisch schalen heeft, klikt u op 'Meer instantiegroepen maken'.

Je hoeft automatisch schalen niet in te stellen. Als u de instanties zelf wilt beheren, kiest u 'Onbeheerde instantiegroep' en selecteert u een willekeurig aantal VM-instanties.

selecteer onbeheerd
selecteer onbeheerd

Je moet een gezondheidscontrole instellen, waarvoor de standaardconfiguratie waarschijnlijk goed is. Als u meerdere regio's moet instellen, heeft u meerdere 'Backends' nodig. De configuratie is hetzelfde.

Je kunt ook Cloud CDN instellen, of andere geavanceerde functies zoals Sessie-affiniteit, waardoor gebruikers gedurende hun hele sessie verbonden blijven met dezelfde server.

Voor de volgende stap kunt u alle complexe routeringsregels instellen. Standaard wordt al het verkeer omgeleid naar de backends die u instelt, maar u kunt verschillende paden naar afzonderlijke backends routeren. Als u bijvoorbeeld statische inhoud in een Cloud Storage-bucket wilt opslaan, kunt u een backend instellen met die bucket specifiek voor het pad

/images.

routeringsregels
routeringsregels

Voor de frontend-configuratie moet je het protocol instellen op HTTPS en het IP-adrestype wijzigen van Ephemeral naar Static, wat je kunt gebruiken met je DNS.

Afbeelding
Afbeelding

Je hebt natuurlijk een SSL-certificaat nodig - je kunt je eigen SSL-certificaat maken via Google of er een handmatig uploaden.

Afbeelding
Afbeelding

Klik op Review en maak vervolgens uw load balancer. Het zou binnen een paar minuten moeten beginnen te werken.

Populair onderwerp