Hoe u uw eigen e-mailnieuwsbrief kunt starten

Inhoudsopgave:

Hoe u uw eigen e-mailnieuwsbrief kunt starten
Hoe u uw eigen e-mailnieuwsbrief kunt starten
Anonim

E-mailnieuwsbrieven kunnen een geweldige manier zijn om in contact te komen met uw publiek, en kunnen helpen om verkeer naar uw website te leiden. Ze zijn gemakkelijk om mee te beginnen, maar je moet eerst een paar dingen weten.

Voordat u een nieuwsbrief start

Voordat je een nieuwsbrief gaat maken, wil je eerst onderzoeken wat je doel voor je e-mails is. Heeft u een blog en wilt u dat mensen uw inhoud regelmatig lezen? Heeft u een webshop en wilt u geïnteresseerde klanten nieuwe producten laten zien? Wat doet uw nieuwsbrief voor u?

De meeste website-analyses zijn gericht op het behalen van doelen. E-mailnieuwsbrieven zijn niet anders. Gewoonlijk is het doel van een nieuwsbrief eenvoudig om contact te maken met uw volgersbestand. Iemand die zich abonneert op uw nieuwsbrief is vergelijkbaar met het volgen van u op sociale-mediasites; het is een bevestiging dat ze van je inhoud genieten en er meer van willen zien.

Maak je regelmatig inhoud die een nieuwsbrief kan vullen? Zelfs zoiets eenvoudigs als een wekelijkse RSS-feed van uw blog-e-mails die naar abonnees worden gemaild, kan effectief zijn voor diegenen die erin geïnteresseerd zijn.

Voldoen aan CAN-SPAM

De CAN-SPAM Act is een Amerikaanse wet die regelgeving vaststelt tegen geautomatiseerde commerciële e-mails. Ook als je geen advertenties verstuurt, moet je voldoen aan CAN-SPAM. Dit is wat uw e-mails moeten bevatten:

  • Een manier om je af te melden voor de nieuwsbrief. Als iemand vraagt om zich uit te schrijven, moet je die persoon binnen 10 dagen verwijderen. De meeste e-mailproviders kunnen dit voor u automatiseren.
  • De naam van uw bedrijf in de labels 'Van', 'Aan' en 'Beantwoorden aan', zodat lezers kunnen zien waar de e-mail vandaan komt.
  • Een eerlijke onderwerpregel. Dit is om te beschermen tegen "clickbait" in onderwerpregels die zijn ontworpen om lezers ertoe te brengen de e-mail te openen.
  • Het fysieke adres van uw bedrijf, zowel voor de geloofwaardigheid als voor de lezers om u echte post te sturen.
  • Een verklaring dat de e-mail een advertentie is. Dit kan zo simpel zijn als "Deze advertentie is verzonden door [Bedrijfsnaam]" in de voettekst van de e-mail.

Zelfs als iemand anders uw e-mailmarketing voor u doet, is uw bedrijf nog steeds aansprakelijk voor eventuele CAN-SPAM-schendingen, dus u moet ervoor zorgen dat het correct wordt afgehandeld.

Maak een account aan bij een e-mailprovider

Het is geen goed idee om massale e-mails te verzenden vanaf een persoonlijk e-mailaccount. Ten eerste wordt uw account snel gemarkeerd als spam, wat betekent dat uw e-mails niet meer worden verzonden, en de meeste consumentenaccounts van providers zoals Gmail hebben limieten voor het aantal mensen waarnaar u in de eerste plaats kunt verzenden. Bovendien zal het beheren van de mailinglijst zelf een enorm gedoe zijn als je het zelf doet, omdat je nog steeds aan CAN-SPAM moet voldoen, wat betekent dat je een systeem moet hebben waarmee mensen zich kunnen uitschrijven, wat zal waarschijnlijk uiteindelijk dat jij het handmatig verwijdert.

De oplossing is een e-mailprovider, die niet alleen het verzenden van e-mail voor u kan afhandelen, maar ook uw mailinglijst zelf kan afhandelen. Dit kan de stress van uw schouders nemen en de logistiek van het verzenden van uw nieuwsbrief gemakkelijk maken. Naast het verzenden van e-mail, zullen veel providers andere dingen toevoegen, zoals analyse, A/B-testen en tools voor het maken van inhoud, die kunnen helpen bij uw marketing.

Er zijn veel populaire e-mailproviders, waaronder Mailchimp, AWeber, Constant Contact en Sendgrid. De meeste brengen kosten in rekening per verzonden e-mail of op basis van het aantal abonnees.

Als je het echt zelf wilt doen, kun je proberen Amazon SES te gebruiken, een postbezorgservice die erg goedkoop is in vergelijking met andere e-mailproviders en geen toeters of bellen bevat. Als je een eenvoudige applicatie wilt om je mailinglijst te beheren, kun je Sendy proberen, dat Amazon SES onder de motorkap gebruikt om e-mails te bezorgen en slechts een eenmalige vergoeding voor de applicatie in rekening brengt.

Hoe zorg je ervoor dat mensen zich aanmelden voor je nieuwsbrief

De meeste e-mailproviders, zoals Mailchimp, hebben verbindingen voor het beheren van abonnementen die rechtstreeks op uw bestaande website of op een nieuwe bestemmingspagina kunnen worden geïntegreerd.

Als je al een site hebt, wil je aanmeldingsformulieren toevoegen, zodat mensen iets te doen hebben als ze klaar zijn met lezen. Dit kan zo simpel zijn als het opnemen van een formulier onderaan uw website, evenals in de koptekst, net zoals op deze site.

Als uw site er helemaal op gericht is gebruikers ertoe te brengen zich aan te melden voor de nieuwsbrief, wilt u een bestemmingspagina maken. Een bestemmingspagina is een website die speciaal is ontworpen om aan uw marketingbehoeften te voldoen. In dit geval leidt dat gebruikers ertoe om zich te abonneren op uw nieuwsbrief. Het is waar een gebruiker zal "landen" wanneer ze naar uw site komen vanaf een externe bron, zoals klikken op een advertentie of in zoekresultaten, en het is ontworpen om eenvoudig en to the point te zijn.

Je hebt er waarschijnlijk nogal wat gezien - een veelvoorkomend ontwerp is een paginagrote afbeelding, met enkele koppen en tekst die de service uitleggen, en vooral een "call-to-action" -knop. In dit geval aanmelden voor de nieuwsbrief. Het is meestal veel gestroomlijnder dan uw eigenlijke startpagina.

De bestemmingspagina van Shopify
De bestemmingspagina van Shopify

Er zijn tal van online sjablonen voor bestemmingspagina's, waaronder veel die u bij sommige e-mailproviders kunt maken, maar ze bevatten allemaal één ding: een abonnementsformulier. Dit is meestal slechts een formulierelement of een ander codeblok dat u op uw eigen site kunt opnemen. Dit Mailchimp-formulier kan bijvoorbeeld worden ingesloten in de HTML van uw site en rechtstreeks op uw startpagina worden opgenomen:

Het aanmeldingsformulier van Mailchimp
Het aanmeldingsformulier van Mailchimp

Als je geen code aan je website kunt toevoegen, kun je aangepaste formulierlinks maken die je naar een extern aanmeldingsformulier leiden, dat meestal wordt gehost door je e-mailprovider. Dit is waarschijnlijk niet het beste idee, omdat je zeker een formulier op je bestemmingspagina of hoofdwebsite wilt hebben, maar het kan je helpen als je net begint.

Zodra je je formulier hebt ingesteld en verbonden met je e-mailprovider, moet je er verkeer naartoe leiden. Dit is het moeilijke deel, tenslotte is het verkeer waar je naar op zoek bent. Social media is een geweldige gratis manier om verkeer naar uw site te leiden. De zoekresultaten van Google (evenals andere zoekmachines) kunnen mensen ook helpen uw site te vinden. U wilt ervoor zorgen dat uw zoekmachineoptimalisatie (SEO) correct wordt uitgevoerd.

Nieuwsbrief maken

Met een aangepaste WYSIWYG-webeditor kunt u de inhoud van de nieuwsbrief handmatig maken
Met een aangepaste WYSIWYG-webeditor kunt u de inhoud van de nieuwsbrief handmatig maken

De meeste providers hebben een aangepaste WYSIWYG-webeditor waarmee u de inhoud van de nieuwsbrief handmatig kunt maken. Gewoonlijk wordt de voettekst met de links naar sociale media, copyrightinformatie en CAN-SPAM-compliance voor u beheerd, zodat u zich kunt concentreren op de inhoud.

Als je geen handgeschreven nieuwsbrieven verstuurt, zijn er tal van mogelijkheden om de nieuwsbrief te automatiseren. Als u WordPress of iets anders gebruikt dat een RSS-feed kan uitvoeren, kunt u geautomatiseerde RSS-updates verzenden met MailChimp.

Instellen en geautomatiseerde RSS-update
Instellen en geautomatiseerde RSS-update

Naast uw nieuwsbrief kunnen e-mailproviders andere e-mailgerelateerde diensten aanbieden die nuttig kunnen zijn voor uw bedrijf. U kunt e-mails maken om nieuwe abonnees te verwelkomen, klanten te bedanken die een online aankoop hebben gedaan en zelfs mensen gefeliciteerd met hun verjaardag met exclusieve aanbiedingen.

Zorg ervoor dat uw e-mails terechtkomen waar ze naartoe gaan

Uw e-mails moeten Domainkeys Identified Mail (DKIM) en Sender Policy Framework (SPF) authenticatie hebben, anders komen ze waarschijnlijk in een spam- of junkmap terecht. DKIM- en SPF-authenticatie verifiëren dat de persoon die de e-mail verzendt dezelfde persoon is die de domeinnaam bezit, om er zeker van te zijn dat niemand namens u spam-e-mail kan verzenden.

De meeste e-mailproviders hebben opties om dit in te stellen, en sommige hebben het zelfs standaard ingesteld. Mailchimp heeft authenticatie ingebouwd en stuurt e-mails via zijn eigen servers, die worden vertrouwd. Dit leidt ertoe dat "via mcsv.net" naast de naam "Van" in sommige e-mailclients verschijnt, dus als u uw eigen aangepaste DKIM- en SPF-authenticatie instelt, kunt u deze verwijderen.

Een andere opmerking: je kunt ervoor zorgen dat je e-mails worden geopend bij bepaalde e-mailproviders. Veel nieuwsbrieven en marketing-e-mails gebruiken speciale trackingpixels die kunnen detecteren wanneer de e-mail door elke persoon op uw lijst wordt geopend. Dit kan u helpen te begrijpen wat voor soort inhoud meer klikken krijgt, en wanneer gebruikt in combinatie met A/B-testen, kan het de betrokkenheid van uw nieuwsbrieven echt verbeteren.

Populair onderwerp