Hoe bestanden te delen & Code tussen Visual Studio-projecten

Inhoudsopgave:

Hoe bestanden te delen & Code tussen Visual Studio-projecten
Hoe bestanden te delen & Code tussen Visual Studio-projecten
Anonim

Visual Studio "Solutions" kan meerdere projecten en assemblages opslaan. Meestal zijn ze redelijk gescheiden, maar wat als je code met elkaar moet delen? Een van de eenvoudigste manieren om dit goed te doen is met symlinks.

Bestanden koppelen tussen projecten

Ten eerste moet je jezelf afvragen of symlinks echt de beste methode is om hiermee om te gaan. Het delen van code tussen projecten klinkt als een geweldige use case om alleen een externe klassenbibliotheek te gebruiken. Als je dat als optie hebt, moet je die nemen. Het gebruik van symlinks zou resulteren in dubbele code in elke assembly die ernaar verwijst. Het gebruik van een externe klassenbibliotheek gaat echter meestal gepaard met het toevoegen van een extra DLL als runtime-afhankelijkheid, wat een probleem is als je veel code gebruikt.

Als het slechts een enkel klassenbestand is waarnaar u op meerdere plaatsen moet verwijzen, maakt het gebruik van symlinks het gemakkelijker te beheren. U hoeft zich niet bezig te houden met de hoofdpijn van het heen en weer kopiëren van bestanden wanneer u wijzigingen aanbrengt. Elk project verwijst naar dezelfde locatie op schijf.

Dit doen is heel eenvoudig. Klik in de doellocatie met de rechtermuisknop op de map en selecteer "Add > Existing Item…"

Afbeelding
Afbeelding

Meestal druk je gewoon op "Toevoegen", maar in dit geval wil je eigenlijk op de vervolgkeuzelijst klikken en "Toevoegen als link" selecteren.

Afbeelding
Afbeelding

Dat is eigenlijk alles: het bestand zou nu op beide locaties zichtbaar moeten zijn, en als je er vanaf de ene plek wijzigingen in aanbrengt, wordt het op de andere weerspiegeld. Echt, er is daar maar één bestand, maar wanneer de assembly wordt gebouwd, zal deze in beide assembly's worden opgenomen.

Populair onderwerp