AWS EC2-instance-slaapstand kan de opstarttijd versnellen en u geld besparen

Inhoudsopgave:

AWS EC2-instance-slaapstand kan de opstarttijd versnellen en u geld besparen
AWS EC2-instance-slaapstand kan de opstarttijd versnellen en u geld besparen
Anonim

Als u uw EC2-instanties vaak stopt en opnieuw start, kan de slaapstand u geld besparen. Hiermee kunt u uw instantie pauzeren als een virtuele machine en deze op een ander tijdstip opnieuw opstarten, wat kan worden gebruikt om het laden drastisch te versnellen tijden van On-Demand-instanties.

Sluimerstand versnelt laadtijden

Een veelvoorkomend gebruik voor On-Demand EC2-instanties is dat ze, indien nodig, letterlijk on-demand worden opgevoerd. Als uw vraag tijdens de middag groter is, wilt u misschien een extra instantie achter uw load balancer toevoegen om het extra verkeer af te handelen.

Dit is een geweldige functie van AWS, maar het nadeel is de opstarttijd. Koude installaties, zoals wanneer u voor de allereerste keer een nieuwe instantie maakt, zijn de slechtste - AWS moet uw instantie inrichten en instellen, dan moet de AMI installeren en vervolgens moet u al uw services instellen. Het opnieuw opstarten van de instantie is sneller, maar nog steeds traag; de Linux-server moet starten, dan moeten al uw services starten. Voor applicaties met lange laadtijden kan dit duur zijn, aangezien u vaak vele malen per dag voor deze rekentijd beta alt als u een vloot van instanties heeft.

Sluimerstand stelt u in staat om de volledige inhoud van het RAM-geheugen van de machine op te slaan en de machine voor een langere periode uit te schakelen. Wanneer u vervolgens de instantie opnieuw moet starten, wordt de opgeslagen status eenvoudig terug in het RAM geladen, precies zoals een virtuele machine kan worden gepauzeerd en opnieuw kan worden gestart.

Dit kan geld besparen omdat de virtuele machine binnen enkele seconden opnieuw kan worden opgestart, in plaats van mogelijk minuten te wachten tot services opnieuw worden opgestart en weer online komen. Als u uw EC2-instanties voortdurend stopt en opnieuw opstart, moet u uiteindelijk de slaapstand inschakelen om het proces te versnellen.

De functie is beschikbaar zonder extra kosten, behalve uiteraard de inhoud van het RAM dat is opgeslagen op het EBS-volume terwijl het in de slaapstand staat. Het is beschikbaar op instanties van de C5-, I3-, M5-, R5- en T3-serie (evenals oudere versies in elke klasse) met Amazon Linux, Amazon Linux 2, Ubuntu 16.04 en 18.04 LTS, evenals Windows Server 2012, 2016 en 2019. Windows-servers kunnen alleen in de slaapstand worden gezet met 16 GB RAM, maar Linux-servers ondersteunen tot 150 GB RAM.

Sluimerstand gebruiken

Sluimerstand is heel eenvoudig te gebruiken, maar is niet standaard ingeschakeld en moet worden ingeschakeld bij het maken van de instantie. U ziet een vlag onder het menu Instantieconfiguratie voor 'Sluimerstand inschakelen als extra stopgedrag'. Zet dit aan.

Afbeelding
Afbeelding

Een van de waarschuwingen van de slaapstand is dat de opslagschijf een versleuteld EBS-volume moet zijn. U kunt dat op de volgende pagina inschakelen door de standaardcoderingssleutel te kiezen in het vervolgkeuzemenu.

Afbeelding
Afbeelding

Zodra het actief is, ziet u een optie in het menu om de instantie in de slaapstand te zetten, onder Acties > Instantiestatus > Stop - Slaapstand. U kunt dit ook programmatisch doen vanuit de CLI met

stop-instances en de vlag –hibernate.

Afbeelding
Afbeelding

De inhoud van het RAM-geheugen wordt in het geheugen opgeslagen en de instantie wordt weergegeven als 'Gestopt'. Als je het opnieuw opstart, zou je binnen een paar seconden opnieuw verbinding moeten kunnen maken.

Populair onderwerp