AWS voegt opslaglens toe, een gecentraliseerde analysetool voor S3-buckets

Inhoudsopgave:

AWS voegt opslaglens toe, een gecentraliseerde analysetool voor S3-buckets
AWS voegt opslaglens toe, een gecentraliseerde analysetool voor S3-buckets
Anonim

Storage Lens is een nieuwe analysetool voor AWS's Simple Storage Service (S3) waarmee klanten hun opslag kunnen optimaliseren. Storage Lens kan u een goed overzicht geven van uw buckets en nuttige inzichten verschaffen in kostenefficiëntie en gegevensbescherming.

Wat is een opslaglens?

Storage Lens is een visualisatiedashboard voor bucketstatistieken. Hoewel buckets hun eigen metrische panelen hebben, kan Storage Lens metrische gegevens voor meerdere buckets tegelijk weergeven.

Naast dat het geweldig is voor individuele gebruikers, werkt Storage Lens ook voor buckets voor verschillende accounts in uw AWS-organisatie. Dit kan met name handig zijn om een enkel overzicht te geven voor accounts met veel buckets verdeeld over verschillende omgevingen.

Opslaglens is gratis, maar de "Geavanceerde statistieken" kosten $ 0,20 per miljoen objecten. Dit omvat statistieken geaggregeerd per voorvoegsel, activiteitsstatistieken geaggregeerd per bucket, gegevensbewaring gedurende 15 maanden en aanbevelingen.

Opslaglens gebruiken

Je hebt toegang tot Storage Lens nodig met een IAM-gebruiker, niet met je root-account. AWS beveelt aan dat je je root-account eigenlijk niet voor iets anders dan accountonderhoud zou moeten gebruiken, maar de meeste dingen zullen nog steeds werken. Opslag Lens zal niet; u moet ofwel een IAM-beheerdersaccount instellen met beheerdersrechten of de specifieke.

Opslaglens is een onderdeel van de S3-beheerconsole. U ziet aan de linkerkant een tabblad met de naam 'Dashboards'. Klik hierop en maak een nieuw dashboard.

Afbeelding
Afbeelding

De instellingen zijn vrij eenvoudig. Mogelijk moet u de functie inschakelen in uw AWS-organisatie. Vervolgens kunt u namen en tags instellen, specificeren op welke buckets dit dashboard van toepassing is, of geavanceerde statistieken inschakelen. U kunt ook een andere bucket instellen om statistieken naar te exporteren.

Afbeelding
Afbeelding

Het eerste blok toont een overzicht van de opslag, een totaal aantal bytes over buckets, het totale aantal objecten en de gemiddelde objectgrootte. Onder samenvatting vindt u dezelfde statistieken, maar met trends voor dag/dag, week/week en maand/maand. U kunt ook de kostenefficiëntie bekijken, die niet-huidige versies meet, en de versleutelingspercentages voor alle buckets.

Afbeelding
Afbeelding

Het volgende paneel toont een grafiek van twee statistieken naast elkaar. U kunt het statistiektype en de periodes wijzigen.

Afbeelding
Afbeelding

Het laatste paneel is bijzonder handig, omdat het de topbuckets, accounts en regio's voor een bepaalde statistiek kan weergeven.

Populair onderwerp