Wat is er nieuw bij AWS reInvent 2020?

Inhoudsopgave:

Wat is er nieuw bij AWS reInvent 2020?
Wat is er nieuw bij AWS reInvent 2020?
Anonim

Deze week is AWS reInvent 2020, Amazon's jaarlijkse conferentie waar ze nieuwe producten, diensten en updates aankondigen. We bespreken het meest interessante nieuws en wat het betekent voor de cloud computing-industrie.

AWS Proton, IaC voor containers en serverloos

Het beheren van veel containers is altijd een probleem geweest voor microservices-implementaties met behulp van afzonderlijke taakdefinities voor individuele eindpunten of services. Dat alles proberen te doen voor honderden of duizenden services, compleet met de juiste continue integratie en continue implementaties, kan voor elk team moeilijk zijn.

AWS Proton probeert dat te verbeteren door een "volledig beheerde applicatie-implementatieservice" aan te bieden voor container- en serverloze applicaties. Kortom, het is infrastructuur-als-code, waarbij u omgevingssjablonen definieert die alle informatie bevatten die Proton nodig heeft om uw infrastructuur te laten draaien. Dit maakt het een stuk eenvoudiger om updates voor het hele netwerk uit te voeren.

Afbeelding
Afbeelding

AWS heeft al CloudFormation, een IaC-oplossing voor alle AWS-services, maar Proton is speciaal gebouwd voor containers en serverloze implementaties.

Proton is volledig gratis te gebruiken, hoewel u natuurlijk beta alt voor alle AWS-bronnen waarop uw applicaties draaien.

Sneller EBS-opslag

EBS heeft een upgrade gekregen. De oudere gp2 schijf voor algemene doeleinden werd vervangen door gp3, dat tot vier keer sneller is. Deze hebben nog steeds een maximum van 16 TB en bieden een latentie van enkele milliseconden, maar doen dit nu met een 4x hogere bandbreedte met tot 1000 MB/s per volume. Niet alleen dat, ze zijn zelfs 20% goedkoper per GB dan bestaande gp2-volumes.

De high-end

io2 volumes hebben nu io2 Block Express, wat slechts een verhoging is van de maximale IOPS die u kunt leveren. Uiteraard zullen deze een stuk duurder zijn, maar de focus hiervan ligt op maximale prestaties, niet op prijs/prestatie.

Nieuwe EC2-instanties

EC2 heeft een paar nieuwe instanties gekregen. Een van de vreemdste is EC2 Mac Instances, en dat is precies wat je denkt, een Mac Mini in de cloud. Het doel hiervan is om het voor ontwikkelaars gemakkelijk te maken om op Mac gebaseerde virtuele omgevingen in te richten en te huren. Er is maar één instantietype, mac1.metal, dat wordt geleverd met 12 cores en 32 GB RAM.

C6g-, M6g- en R6g-instanties zijn allemaal gebaseerd op AWS's ARM-gebaseerde Graviton2-processor en ondersteunen 100 Gbps-netwerken. Er wordt geadverteerd dat ze tot "40% betere prijsprestaties" leveren over x86-instanties, hoewel in specifieke workloads. Hoe dan ook, het aangepaste silicium van AWS is veelbelovend en de Graviton2-chip concurreert goed met x86-processors.

De nieuwe D3-serie levert de hoogste lokale opslagcapaciteit in de cloud. De functie heeft een hogere schijfsnelheid en tot 336 TB aan ruimte, tegen 80% lagere kosten per TB aan opslag in vergelijking met D2-instanties.

R5b, een nieuwe serie AWS-geheugengerichte R5-database-instanties. Niet veel nieuws, maar aangezien blokopslag vaak een knelpunt is voor schrijfintensieve bewerkingen, zal dit voor veel mensen een geweldige upgrade zijn.

G4dn is een nieuwe GPU-instantie die is ontworpen om de beste prijs-kwaliteitverhouding te bieden voor grafische en machine learning-modellen. Ze worden aangedreven door maximaal 8 NVIDIA T4 GPU's, 96 vCPU's, 100 Gbps netwerken en 1,8 TB lokale NVMe-gebaseerde SSD-opslag.

Ten slotte kondigen ze M5zn-instanties aan, die vrij eenvoudig zijn, behalve dat ze een hoge kloksnelheid hebben tot 4,5 GHz en 100 Gbps-netwerken.

ECS en EKS uitvoeren op uw infrastructuur

AWS verkoopt u meestal graag op eigen rekenkracht, maar af en toe laten ze klanten hun diensten uitvoeren met hun eigen hardware.

AWS ECS Anywhere en EKS Anywhere doen precies dat: u kunt ECS en EKS op uw eigen beheerde servers uitvoeren. U kunt ECS-taken opstarten en deze configureren om op uw hardware te draaien, op voorwaarde dat uw servers de AWS ECS Agent gebruiken en geconfigureerd zijn om verbinding te maken met uw AWS-account.

Afbeelding
Afbeelding

Tot nu toe geen prijsinformatie, maar aangezien het op uw eigen hardware draait, is het waarschijnlijk gratis of op zijn minst veel goedkoper in gebruik.

Aurora-updates

AWS heeft twee updates aangekondigd voor Amazon Aurora, hun volledig beheerde MySQL- en PostgreSQL-compatibele database-as-a-service.

De eerste is Babelfish, een nieuwe vertaallaag die Microsoft SQL Server-compatibiliteit biedt voor Aurora PostgreSQL. Het resultaat is dat Aurora nu in principe SQL Server ondersteunt met een paar aanpassingen, en hoewel er nog steeds wat codewijzigingen nodig zijn, zal het geen grote herschrijving zijn.

De andere is Aurora Serverless 2, een upgrade van de bestaande serverloze configuratie die het gemakkelijker zou moeten maken om een enorm automatisch schalingscluster uit te voeren dat honderdduizenden transacties in een fractie van een seconde kan verwerken. Nu, in plaats van de capaciteit te verdubbelen telkens wanneer een workload moet worden geschaald, past het de capaciteit aan in fijnmazige stappen. Het ondersteunt ook Multi-AZ's, wereldwijde databases en leesreplica's.

Populair onderwerp