Machtigingen beheren voor leden in een Github-organisatie

Inhoudsopgave:

Machtigingen beheren voor leden in een Github-organisatie
Machtigingen beheren voor leden in een Github-organisatie
Anonim

Github-organisaties zijn een geweldige manier om leden voor meerdere projecten te beheren. Maar de configuratie voor de machtigingen werkt een beetje anders dan normale repositories, en als je leden schrijftoegang wilt geven, moet je in de instellingen gaan graven.

De basisrechten wijzigen

Aangezien Github-organisaties een apart accounttype zijn, worden de machtigingen niet behandeld zoals uw persoonlijke account. Gewoonlijk, als je wilt samenwerken, nodig je medewerkers gewoon handmatig uit voor elke repository.

Organisaties kunnen echter "Leden" rechtstreeks aan de organisatie toevoegen. Lid zijn wordt geleverd met basisrechten voor alle repositories in het account van de organisatie, waardoor het gemakkelijker wordt om toegang te krijgen tot veel repositories tegelijk. Standaard is de basismachtiging voor leden echter "alleen lezen".

Dit komt omdat organisaties een tweede tool hebben, Teams genaamd, waarmee je gebruikers kunt groeperen in subcategorieën en die teams afzonderlijk aan repositories kunt toevoegen. Het gebruik van teams is over het algemeen een veiligere methode om schrijfrechten uit te geven, maar als iedereen in uw organisatie schrijfrechten nodig heeft, kunt u eenvoudig de "basisrechten" voor uw organisatie bewerken.

Ga hiervoor naar de pagina van uw organisatie, klik op Instellingen en wijzig de basismachtigingen met de vervolgkeuzelijst onder 'Lidrechten'.

Afbeelding
Afbeelding

Naast schrijftoegang kun je ook "Beheerder"-machtiging geven, waarmee leden nieuwe medewerkers aan repositories kunnen toevoegen.

Individuele medewerkers uitnodigen is eigenlijk nog steeds mogelijk in een repo die eigendom is van de organisatie en wordt vaak gebruikt voor externe medewerkers. Als u één persoon handmatig wilt toevoegen, kunt u dit doen vanaf de pagina met instellingen voor de opslagplaats, onder 'Bijdragers en teams'.

Afbeelding
Afbeelding

Github-teams gebruiken

Als je niet wilt dat iedereen overal schrijftoegang heeft en je niet handmatig een heleboel mensen aan elke repo wilt toevoegen, kun je ze aan een team toevoegen. U kunt deze teams vervolgens toevoegen aan elke repository waartoe ze toegang nodig hebben.

Teams zijn ook op zichzelf nuttig, omdat ze een goede manier kunnen zijn om mensen in groepen op te splitsen voor discussies. Elk team kan bijvoorbeeld probleemachtige discussies voeren vanaf de teampagina en andere teams kunnen uw team vermelden met @teamnaam in discussies om iedereen tegelijk te noemen.

Maak op de hoofdpagina van uw organisatie een nieuw team op het tabblad Teams.

Afbeelding
Afbeelding

Je kunt dit team privé maken, maar zichtbare teams kunnen rechtstreeks door andere leden van de organisatie worden genoemd. U kunt hier ook subteams maken en deze toewijzen aan bovenliggende teams.

Afbeelding
Afbeelding

Als je het team maakt, kom je op de overzichtspagina van het team, van waaruit je aan de linkerkant nieuwe leden kunt toevoegen:

Afbeelding
Afbeelding

Teams toevoegen aan projecten

Je voegt teams toe aan individuele repo's op dezelfde manier waarop je individuele leden toevoegt. Klik op de instellingenpagina van de repository op 'Bijdragers en teams' en voeg een nieuw team toe.

Afbeelding
Afbeelding

Je hebt een paar opties om uit te kiezen, waaronder de gebruikelijke zoals lezen, schrijven en admin, maar ook twee andere. “Maintain” geeft toestemming om de repository zelf te beheren, zoals de configuratie en branches. "Triage" geeft toegang tot het beheren van problemen en pull-verzoeken.

Populair onderwerp