Debuggen van uw AWS-factuur met Cost Explorer en factureringstags

Inhoudsopgave:

Debuggen van uw AWS-factuur met Cost Explorer en factureringstags
Debuggen van uw AWS-factuur met Cost Explorer en factureringstags
Anonim

AWS's facturering is notoir ingewikkeld en verkeerde configuraties in uw netwerk kunnen leiden tot overmatig data- of resourcegebruik dat zich ongemerkt kan opstapelen. AWS biedt veel oplossingen voor het debuggen van uw rekening voordat deze in uw portemonnee terechtkomt.

Wat is Cost Explorer?

AWS biedt veel diensten met betrekking tot facturering, maar de meest bruikbare is de Cost Explorer. Terwijl de hoofdpagina voor facturering een algemeen overzicht van uw factuur biedt, kunt u met Cost Explorer precies zien waarvoor u beta alt.

Elke cent die in AWS wordt uitgegeven, gaat gepaard met veel gegevens. Dit kan helpen om onnodige uitgaven te lokaliseren, wat u bruikbare inzichten kan geven over wat u moet veranderen in uw cloudnetwerk.

Bijvoorbeeld een veelvoorkomend probleem bij het gebruik van te veel data, aangezien AWS zeer hoge datakosten heeft. U kunt stappen ondernemen om het probleem te verhelpen, of zelfs overwegen om de problematische service naar een andere cloudprovider te verplaatsen. Een ander probleem kan zijn dat er veel verzoeken zijn voor backend-services zoals S3-. U kunt overwegen om meer frontend-caching te implementeren om dit te verminderen.

Cost Explorer is gratis, maar u kunt 'per uur granulariteit' inschakelen als u ervoor wilt betalen. Dit kost een paar cent per bijgehouden resource.

De kostenverkenner gebruiken

Cost Explorer is beschikbaar via de vervolgkeuzelijst voor accounts, onder 'Factureringsdashboard'

Afbeelding
Afbeelding

In de zijbalk ziet u de Kostenverkenner. Open het en je ziet een grafiek van je factuur in de loop van de tijd, evenals meerdere manieren om het te filteren.

Afbeelding
Afbeelding

Bovenaan zie je de groeperingsopties - je zult dit waarschijnlijk willen instellen op iets zoals "Gebruikstype" of "API-bewerking", die je laten zien waarvoor je daadwerkelijk beta alt. Deze grafiek bestaat bijvoorbeeld grotendeels uit S3-bewerkingen en is verdeeld over verschillende kosten, zoals gegevensoverdracht, PutObject-verzoeken en GetObject-verzoeken.

Afbeelding
Afbeelding

In maart schakelde ik een problematische emmer over op Digital Ocean, die veel minder kosten in rekening brengt voor gegevensoverdracht. Ik had ook meer cache aan de clientzijde kunnen implementeren als ik op S3 wilde blijven. De hoge kosten voor DataTransfer-Out zijn verdwenen, waardoor alleen de PutObject-verzoeken overblijven, die naar een andere archiefbak gaan die op S3 zal blijven, hoewel het erop lijkt dat het verminderen van het aantal verzoeken de rekening nog verder kan verlagen.

Als je veel verschillende services gebruikt, kunnen de filters aan de zijkant je helpen de problemen te beperken. U kunt kosten filteren op naam, maar ook op regio, beschikbaarheidszone, instantie en gebruikstype, en zelfs op meerdere accounts.

Afbeelding
Afbeelding

Tags gebruiken

Een van de handigste filteropties die je hebt, zijn tags. Tags zijn een AWS-functie die van toepassing is op elke afzonderlijke service. Aan bijna elk object in AWS kunnen sleutel-waardeparen worden toegewezen die worden gebruikt voor organisatie.

Deze kunnen voor veel dingen worden gebruikt, maar een belangrijke is het bijhouden van kosten op basis van verschillende factoren. Misschien heb je bijvoorbeeld veel applicaties die in dezelfde cloud draaien en dezelfde soorten bronnen gebruiken. Door ze verschillende tags te geven, kunnen de kosten gemakkelijk worden opgesplitst in de Cost Explorer.

Tags zijn vrij eenvoudig te gebruiken. Ze kunnen programmatisch worden ingesteld bij het starten van services met de AWS API of CloudFormation, maar als je ze handmatig wilt instellen, vind je meestal ergens in de instellingen voor elke service een instellingenpaneel. S3 heeft ze bijvoorbeeld op de pagina met bucket-instellingen onder 'Eigenschappen.”

Afbeelding
Afbeelding

Eenmaal ingesteld, kunt u Cost Explorer sorteren op tag, maar tenzij u granulariteit per uur hebt ingeschakeld, duurt het even voordat de volgende factureringsronde doorgaat.

Populair onderwerp