Hoe u uw rekening voor AWS-gegevensgebruik kunt verlagen

Inhoudsopgave:

Hoe u uw rekening voor AWS-gegevensgebruik kunt verlagen
Hoe u uw rekening voor AWS-gegevensgebruik kunt verlagen
Anonim

Het is geen geheim dat de prijzen van AWS hoog zijn, en met name data is een premie. De rekenkracht is misschien goedkoop, met services zoals Lambda-functies en EC2-instanties, maar als je veel gegevens overdraagt, betaal je ervoor. Hier leest u hoe u die rekening kunt verlagen.

Gebruik AWS's CloudFront CDN

CloudFront is een Content Delivery Network, of CDN, een service die zich voor je website, API of een andere webservice bevindt. Het slaat het resultaat op in de cache nabij de rand (dicht bij de gebruiker), wat de prestaties verbetert, maar het kan ook de kosten die u beta alt op een aantal manieren verlagen.

Ten eerste heeft CloudFront een veel grotere gratis laag, en het is ook altijd gratis. Je krijgt elke maand 1 TB aan data, een hele terabyte, gratis. De normale gratis laag van AWS is 100 GB, dus voor mensen die meer dan 1 TB gebruiken, bespaart deze wijziging u alleen al $ 80 per maand.

Voor grotere bedrijven die veel meer uitgeven, is CloudFront ook scherp geprijsd per GB aan data. Als u de prijzen van EC2 vergelijkt met de prijzen van CloudFront, ziet u dat CloudFront enorme besparingen biedt ten opzichte van de standaard EC2-prijzen. De dataprijzen van AWS zijn gelaagd, dus voor de eerste 50 TB bespaart u 6%, dan 15% en vervolgens tot 50% korting als u petabyte-niveaus aan gegevens bereikt.

Ten slotte kan CloudFront u ook op een andere manier geld besparen; door de stress op de origin-servers te verminderen met edge-caching, heb je uiteindelijk minder origin-servers nodig. Met een CDN zullen de servers van CloudFront de dupe worden van de hit, wat betekent dat u elke maand minder aan computerkosten hoeft uit te geven.

Het is belangrijk op te merken dat CloudFront niet alleen voor websites is, het kan worden gebruikt voor het cachen van alle soorten webverzoeken, zoals GET-verzoeken met veel verkeer naar een API. Zelfs als het geen cache is, kun je het nog steeds voor je API plaatsen om er gegevens doorheen te sturen, waardoor je geld bespaart.

Gebruik AWS Lightsail

In een poging om te concurreren met eenvoudigere hostingproviders die gericht zijn op gewone mensen, zoals Digital Ocean, heeft AWS Lightsail gemaakt, dat eenvoudige prijzen biedt voor eenvoudige rekeninstances, databases en netwerken. Deze instanties zijn ontworpen voor het uitvoeren van basishostingsoftware zoals WordPress en NGINX, en zijn eenvoudig in te stellen met vooraf gemaakte sjablonen.

Het belangrijkste is dat elk pakket wordt geleverd met een vaste bandbreedte tegen een extreem goedkoop tarief. Het voorbeeld van $ 5 wordt bijvoorbeeld geleverd met 2 TB aan bandbreedte - wat $ 85 kost op CloudFront, inclusief de 1 TB van de gratis laag.

Kies uw instantieplan
Kies uw instantieplan

Dit is geweldig, maar er zit een addertje onder het gras:

Wat dit in de praktijk betekent, is dat Lightsail in zijn eigen VPC moet werken en dat je er geen externe services zoals EC2 of S3 op moet aansluiten met de bedoeling om het te proxyen om geld te besparen. Deze clausule is vaag, dus het is niet duidelijk of AWS bijvoorbeeld beeldverwerking op S3-objecten van een Lightsail-instantie toestaat, maar als je 100% Lightsail gebruikt, zou het in orde moeten zijn.

Uitladen naar externe diensten

Soms zijn er gewoon services die een betere deal kunnen bieden, en de oplossing is gewoon om AWS niet te gebruiken voor de dingen die u het meeste geld kosten. U bent over het algemeen niet gebonden aan een bepaalde cloudleverancier en er zijn veel manieren waarop het gebruik van meerdere services, of "multi-cloud", voordelig kan zijn.

Eén ding waar u op moet letten, is het overbrengen van tonnen gegevens tussen clouds. Gegevens die bijvoorbeeld worden overgedragen van AWS naar Google Cloud Platform of Azure, tellen mee voor uw datarekening, omdat deze nog steeds vanuit AWS via het open internet worden overgedragen. Als je niet oppast, kan multi-cloud uiteindelijk meer geld gaan kosten.

AWS S3 kan bijvoorbeeld duur zijn. Je zou denken dat de belangrijkste kosten gegevensopslag zouden zijn, maar als je er inhoud van serveert, betaal je ook voor gegevens en betaal je ook voor elk type verzoek. Voor inhoud met veel verkeer kan dit gemakkelijk honderden dollars per maand zijn, terwijl u bijna niets beta alt voor "goedkope opslag".

Afbeelding
Afbeelding

Een oplossing hiervoor is om over te schakelen naar een andere S3-compatibele service. S3 heeft een API-definitie en andere services kunnen deze implementeren, zoals Digital Ocean Spaces. Spaces is een barebones-implementatie, maar het is betrouwbaar en veel goedkoper dan S3 voor datakosten. U kunt S3 zelfs zelf hosten vanaf uw eigen servers.

Offload naar dedicated servers met vaste bandbreedte

Met cloudservices die de mogelijkheid bieden om honderden virtuele machines naar believen te maken en te vernietigen, is het gemakkelijk om te vergeten dat de ouderwetse oplossing bestaat: koop een bare-metal server in een datacenter.

Veel bedrijven zullen dedicated servers aanbieden die u niet verpesten voor datagebruik. OVH, de op twee na grootste hostingprovider ter wereld, verkoopt machines die worden geleverd met speciale 500 Mbps-verbindingen met het open internet.

Afbeelding
Afbeelding

Het is niet luxueus, en het is niet de beste oplossing, maar als je geld wilt besparen, is het altijd een optie. U moet er nog steeds voor zorgen dat u niet veel gegevens van AWS naar een andere server overdraagt.

Heeft u hardware op locatie? Gebruik AWS Direct Connect

Een veelvoorkomend probleem voor grote bedrijven is de migratie van on-premises hardware naar cloudservices. Het is soms niet eens voordelig om alles te migreren wat u op locatie zou kunnen uitvoeren, dus u eindigt meestal met een hybride oplossing die cloudhardware gebruikt voor de dingen die het meeste geld besparen.

Dit kan u echter geld kosten als u gegevens heen en weer verzendt tussen AWS en on-premises, vooral gezien het feit dat deze kosten niet aanwezig zijn als u de ene of de andere volledig gebruikt.

AWS heeft hiervoor een oplossing genaamd AWS Direct Connect, een zakelijke verbinding rechtstreeks met AWS. Er worden nog steeds kosten in rekening gebracht voor gegevens, maar met $ 0,02 per GB is dit veel minder dan de standaardprijs. Het biedt ook speciale bandbreedte tot 100 Gbps.

Direct Connect is niet zomaar een service die je inschakelt, het vereist een echte directe fysieke verbinding. Dit kan op een aantal manieren worden geregeld: coloceren bij een AWS Direct Connect-datacenter, samenwerken met een AWS-partner om een verbinding met uw datacenter tot stand te brengen of een Physical direct Connect-knooppunt aanschaffen.

Video afspelen

Hoe dan ook, deze optie is specifiek voor grote bedrijven en heeft geen economische zin, tenzij je veel hardware op locatie hebt en tonnen gegevens overdraagt.

De voor de hand liggende oplossing: verminder uw gegevensgebruik

Natuurlijk kun je je dataverbruik altijd verlagen door de grootte van wat je verzendt te optimaliseren. Het gebruik van Gzip en deflate-compressie is belangrijk, net als het comprimeren van webinhoud die vanaf uw servers wordt aangeboden. Alle verzoeken die uit AWS komen, kosten u geld, dus het minimaliseren van deze verzoeken zou een prioriteit moeten zijn.

Als je bijvoorbeeld afbeeldingen van S3 weergeeft, wil je er waarschijnlijk zeker van zijn dat ze zo geoptimaliseerd mogelijk zijn. Een van de voordelen van AWS is eenvoudige automatisering en het is vrij eenvoudig om automatische beeldverwerking in te stellen met Lambda Functions. Dit kan de grootte van uw afbeeldingen gemakkelijk halveren.

Hoe dan ook, u wilt uw netwerkarchitectuur bekijken en zien of er een manier is om dezelfde service te leveren met minder data.

Populair onderwerp